Fotballkanalen tipper PostNord-ligaen 2018 – Hønefoss BK – 3.Plass

Status:

Den gamle storklubben fikk seg et lite hvileår i fjorårets sesong, i et år der mange som er glad i Hønefoss fryktet det verste. En grusom vinter og manglende signeringer gjorde 10.Plassen til Hønefoss til 2017 til en brukbar prestasjon som man i år kan bygge videre på, mye takket være en god høstsesong.

I år derimot, ser det meget bedre ut for de grønne og hvite. Trener Frode Lafton har beholdt sine nøkkelspillere og hentet inn et par solide navn med lokal forankring. Dermed ligger alt til rette for at HBK kan se et godt stykke oppover på tabellen i årets sesong.

Spillerstallen:

Alexander Suprman Pedersen (Han heter faktisk det), er en bra skuddstopper på dette nivået og får tillit også i år. Før første seriekamp sliter han med ryggen og veteranen Ismet Duracak måtte vokte buret i siste treningskamp før sesongstart.

Trener Lafton har varlset en midlertidig løsning, men det er uansett ingen heldig situasjon så tett på seriestart.

I de bakre rekker blir det trolig kontinuitet, noe som er gull verdt for en forsvarsfirer. Svenske Benjamin Omerovic er en av ligaens beste midtstoppere, og kan forsvinne i løpet av året. Marko Jankovic er også viktig defensivt.

Alexander Groven er en av ligaens beste signeringer denne vinteren. Den tidligere S08 og Lyn-spilleren er tilbake på venstrevingen på AKA Arena.

På midtbanen begynner Sivert Bukten og Håkon Langdalen og få bra med kamper. Sistnevnte trivdes godt ved siden av Aleksandr Dimitrijevs i 2017, men nå som den rutinerte midtbanespilleren har forsvunnet, må 26-åringen ta mere ansvar. I år får de med seg en ledestjerne i Tor Øyvind Hovda. Hovda har rikelig med erfaring fra toppnivå i Sverige og Norge, og skal vise vei.

Sami Kamel, hurtigtoget Andreas Nordby og Kristoffer Hoven blir viktige helt foran. Spesielt sistnevnte var enorm på høstsesongen i fjor, og fortsetter han i samme spor kan trolig Strømsgodset angre på at de slapp spisstalentet til PostNord-ligaen. Ifølge våre kilder var den gamle toppscoreren Kevin Beugre klar for klubben før overgangsvinduet stengte, men det strandet på økonomi i siste liten.

Se opp for:

Sami Kamel – Dansken kom til Hønefoss i 2016, men har slitt med både skader og begrensede medspillere i sine to første sesonger på AKA. I vinter har 24-åringen med en fortid i Hellerup og Køge virkelig blomstret og man ser konturene av et virkelig gjennombrudd i årets sesong. Full av power, teknikk og med gode avslutningegenskaper, kan det være verdt å følge litt ekstra med på Kamel i årets sesong.

Fotballkanalens Vurdering:

Lafton har jobbet meget bra på overgangsvinduet i vinter, men det var han også helt nødt til om Hønefoss skal klare målsettingen om topp 4 plassering i 2018. Groven, Hovda og Hoven er en trio som minst kunne spilt på nivået over, og de tre blir uhyre viktig å holde skadefri i år.

I tillegg er midtstopperparet Jankovic/Omerovic meget solid, og med kvalitet i begge boksene ligger det ann til at Hønefoss kan vippe mange jevne oppgjør til sitt favør denne sesongen.

Få med deg våre tabelltips for PostNord-ligaen avdeling 1 og avdeling 2 før sesongsart lørdag 14. april.

(Foto: Hjemmesidene til Hønefoss BK)

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler