Fotballkanalen tipper PostNord-ligaen – 14.Plass – Vard Haugesund

Status:

Haugesunds nest-beste lag overrasket i fjor med en solid 8.plass og mye bra offensivt angrepsspill. I tillegg fikk navn som Thomas Kinn, Erling Myklebust og Arent Emil Hauge gjennombruddet i seniorfotballen etter å ha vært nære hos storebror FKH i flere år.

Med en lokal profil og fokus på talentutvikling sikrer man en sunn og god klubbdrift som gir forutsigbarhet og et godt læringsmiljø for unge spillere. Så gjenstår det å se om det holder til fornyet kontrakt også i år.

Inn har trener Knut Foldøy kommet fra Notodden, en spennende mann som tidligere har vært spiller i klubben og som har vært med på oppturen i Notodden som assistenttrener.

Spillerstall:

Thomas Kinn satt seg selv for alvor på fotball-kartet etter en sesong som ga han nominasjon til årets PostNord-ligaen talent. Keeperen ble truffet av ballen uansett hvor han slang seg, og denne sesongen handler det om å stabilisere seg og ta ytterligere steg.

Erlend Drivenes, Morgan Karlsen, Martin Nordtvedt og Mikal Hindal er gode forsvarspillere, og på midtbanen er kaptein Tom Undheim viktig. Det samme er unggutten Arent-Emil Hauge som har forlenget sitt låneopphold fra FKH etter en god sesong i fjor.

Det er bare et hovedproblem som lyser sterkere enn alt annet rett før seriestart. Så godt som alle disse er skadet eller usikre før det braker løs, noe som gir trener Foldøy hodebry med kun dager igjen til sesongstart.

Dermed faller mye av ansvaret i starten på rutinerte Andreas Ulland-Andersen. Storebror Ulland har blitt igjen i PostNord-ligaen samtidig som lillebror Eirik har tatt steget fra OBOS-ligaen til Eliteserien. Med sin Eliteserieerfaring, dødballfot og lederegenskaper er han viktig for dette laget fra sin kantposisjon.

Det store spørsmålet er også hva som skjer med Oddbjørn Skartun. Spissen har trent med gamleklubben i påvente av ny klubb, men tiden har løpt ut, og den tidligere Bryne og Sandnes/Ulf-spissen har vært på banen i de siste treningskampene uten å ha signert noen kontrakt.

Nå hersker det tvil rundt hans situasjon og det er mildt sagt et uromoment for Vard som ikke vet om de får bruke en av ligaens giftigste spisser eller ikke i årets sesong med kun dager igjen til seriestart.

Se opp for:

Arent-Emil Hauge – Midtbanespilleren ble enige med Vard om en forlengelse av låneoppholdet til tross for at han signerte en ny kontrakt med FKH i vinter. Planen var å lånes ut til en klubb i OBOS-ligaen, men slik gikk det ikke. Det kan Vard være glade for. I tillegg til å være en kortsanker av rang med sin aggressive spillestil kan Hauge både være tilrettelegger og avslutter. Skuddfoten viste han frem ved flere anledninger i fjor med et par skikkelig susere mot Hødd og Fram Larvik.

Fotballkanalens vurdering:

Det er mye kaos og usikkerhet rundt troppen til nyansatte Foldøy kort tid før første kamp. Men en haug av skader, flere nøkkelspillere usikre og en spiss som helst ikke vil spille for klubben blir det en mildt sagt utfordrende start på sesongen for det unge Vard-laget. Dette gjenspeilet seg i generalprøven mot Egersunds hvor det ble et 0-5 tap og de rød ikke var i nærheten av noe som helst.

Vi tror Vard skal få det knalltøft i årets sesong, og spår at man må et steg ned for å samle seg etter denne sesongen.

Få med deg våre tabelltips for PostNord-ligaen avdeling 1 og avdeling 2 før sesongsart lørdag 14. april.

(Foto: Vard Haugesund sin hjemmesider)

Silly Season

65 Artikler