Fotballkanalen tipper PostNord-ligaen 2018 – 12. plass – Mjølner

Status:

Nyopprykkede Mjølner er tilbake i PostNord-ligaen. Sist gang de var oppe hadde de profilerte Ivar Morten Nordmark som trener, i år er det tidligere FFK og FKH og Aafk-spiller Stian Dagfinn Johnsen som styrer sjappa i Nord.

Et overaskende opprykk fra en svak 3.divisjonsavdeling gjør at det er knyttet stor spenning til hvor bra nivå Mjølner-laget egentlig holder.

«Vi skal begeistre» er det offensive slagordet til klubben og vi er spent på å se om de er i stand til nettopp det i løpet av årets sesong. De har hvertfall fått inn noen spennende navn og har en rekke spillere med futsal-ferdigheter så helt umulig er det ikke å se for seg at Mjølner blir et morsomt bekjentskap i 2018.

Spillerstallen:

Den unge Halden-gutten Daniel Ravneng var i fjor solid i opprykksesongen, men får konkurranse av Preben Schmiel som er tilbake etter et langt skadeavbrekk i år.

I de bakre rekker blir det store utskiftninger fra i fjor.

Ingar Nicolaysen fra Sortland ser ut til å kapre plassen på høyrebacken. Latvieren Nikita Kalinins gikk av med skade i generalprøven men danner trolig stopperpar med tidligere Kamma og KIL-kaptein Francois Yabre. Hva som får en så merittert spiller til å flytte til Narvik for å spille fotball er verdt et eget studium, men det som er helt sikkert er at Yabre blir uhyre viktig for årets Mjølner lag.

Ellers har Mjølner sugd til seg mange av de beste spillerne fra klubbene i Nord med Kristoffer Nessø fra Lofoten, Thomas Winstad og Niklas Antonsen fra Harstad bør man ha store deler av regionen i ryggen som et av få lag i årets PostNord-liga.

Aleksander Torvanger kan spille både foran og bak og er en viktig ledertype. På midtbanen er kompisene Mathias Johnsen og Mathias Nicolaisen en ung og spennende duo som har fått ansvaret med å være klubbens kapteinsteam for året. Kantposisjonen byr på mange spennende alternativer. Tidligere nevnte Nessø er et godt alternativ med sin hurtighet.

I tillegg har Mjølner på overraskende vis sikret seg Bærums tidligere stortalent Dauda Bortu. 21-åringen har landskamper for hjemlandet Liberia og har ifølge våre kilder vært i utlandet på prøvespill hos diverse klubber siden han sist spilte i Bærum i 2016.

På sitt beste er den offensive spilleren god, men her må det stilles store spørsmålstegn ved kampform. Han kan også spille på topp hvor det er ventet at veteranen Børge Henriksen blir sentral og navn som Thomas Winstad og Simen Kjær er også aktuelle for en spissplass.

Se opp for:

Fredrik Arntsen – Den 16 år gamle kantspilleren har fått et par kamper i vinter og også scoret mål. I generalprøven gjorde han en svært god figur, og nå er det ikke utenkelig at han kan spille seg inn på laget allerede i vårsesongen.

Fotballkanalens vurdering:

Sjansen for at Mjølner befinner seg på øvre halvdel etter siste kamp er ikke spesielt stor med mindre man liker å lese tabeller opp-ned. Trener Stian Dagfinn Johnsen har fått inn noen spennende navn siden i fjor, men det er usikkert hvor mye de kan bidra med på dette nivået.

Allikevel var det noe friskt med mentaliteten til Mjølner-laget i fjor, og kan de gjenskape noe av det samme med en litt bedre tropp enn i fjor finnes det en sjanse for at man kan klare å holde seg. Vi tror Mjølner kan klare å knipe en plass foran to nedrykkslag.

Få med deg våre tabelltips for PostNord-ligaen avdeling 1 og avdeling 2 før sesongsart lørdag 14. april.

Silly Season

65 Artikler