Fotballkanalen følger det norske overgangsmarkedet vinteren 2019

Silly Season Norge overganger vinteren 2018 2019

OBS: Dette er vinterens bekreftede overganger. For sommerens overgangsvindu, TRYKK HER.

Følg også med på våre Facebook og Twitter-sider, for oppdatert informasjon om det norske overgangsvinduet, og om norsk og internasjonal fotball generelt.

Beste oddsbonuser i Norge

Rykter og overganger, live-feed:

* 28.03 – Thomas Drage har endelig funnet seg en ny klubb:

* 28.03 – Mjøndalens keeperkrise ser ut til å være over. Etter at de først hentet inn Rosenborg-keeper Faye Lund på lån frem til sommeren for noen dager siden, har de nå også sikret seg en Molde-keeper på lån:

* 25.03 – Tidligere Molde-spiller på vei til Odd: Tidligere Molde-angriper Sander Svendsen forsvant ut av laget til Hammarby i fjor, og nå ser det ut som han blir lånt ut til Odd frem til sommeren for å få spilletid.

* 20.03 – Overgangssjokk i Nord-Norge? Tidligere Bodø/Glimt-spiller Trond Olsen trener for tiden med rivalene Tromsø. 35-åringen tilbrakte høstsesongen i fjor i Sogndal etter at han og Glimt ble enige om at Glimt-karrieren hans var over.

* 20.03 – Olav øby melder overgang fra Kongsvinger til KFUM. Han har signert en kontrakt som strekker seg ut året.

* 20.03 – Kongsvinger låner gammel kjenning: Mathias Gjerstrøm var på lån fra Strømsgodset til Kongsvinger tilbake i 2016, nå lånes han ut på ny ut denne sesongen.

* 19.03 – Haugesund har hoppet på danskebåten for å shoppe denne uken. Fotballkanalen erfarer at Haugesund har fått akseptert et bud på midtbanespilleren Mikkel Desler hos OB. Den alsidige 24-åringen har ikke spilt fast for laget som ligger som nummer tre i Superligaen.

* 19.03 – Haugesund henter dansk midtstopper: 25 år gamle Benjamin Tiedemann Hansen kommer fra Superliga-klubben Nordsjælland, der han har slitt med å få spilletid denne sesongen.

* 18.03 – Muhamed Keita på vei tilbake til norsk fotball og Strømsgodset?Fra fristilt av New York Red Bulls i februar og står nå uten kontrakt.

* 18.03 – Norsk unggutt får vise seg frem hos Premier League-gigant:

* 14.03 – TUIL har hentet hjem Tomas Kristoffersen, midtbanespilleren har signert en toårskontrakt. 25-åringen har tilbragt de to siste årene i Sandnes Ulf og Åsane.

* 13.03 – 18-åringen Sondre Langås fra Namsos er ønsket av både Ranheim og Molde etter prøvespill i de to klubbene, det melder Namdalsavisa. Men uansett hvem av de to Eliteserie-klubbene midtstopperen velger vil han trolig bli lånt tilbake til moderklubben Namsos IL ut sesongen.

* 13.03 – Tidligere Arsenal-junior Jay Beckford trener for tiden med Lillehammer Fotballklubb. Den 19 år gamle midtbanespilleren fikk 11 kamper i U18 Premier League for London-klubben i løpet av 2 sesonger.

* 12.03 – Tidligere Odd- og Bodø/Glimt-spiller Emil Jonassen er på prøvespill i den hviterussiske klubben BATE Borisov. BATE er den desidert største klubben i Hviterussland og spilte senest forrige måned Europa League mot Arsenal. 26-åringen som for tiden er uten klubb skal være i klubben i noen dager.

* 08.03 – Ifølge BT er både Brann, Rosenborg og Sarpsborg 08 interessert i tidligere Viking-spiller Veton Berisha. 25-åringen med 4 landskamper for Norge spiller for tiden for Rapid Wien i Østerrike, og kan bekle de fleste offensive rollene.

* 07.03 – Da ble det klart at Jo Inge Berget er klar for et comaback i svenske Malmö FF. Han har vært ryktet til Rosenborg i vinter etter at kontrakten med New York City ble terminert tidligere i år, men det var Malmö som trakk det lengste strået, i kamp med flere andre skandinaviske klubber. 28-åringen har signert en fireårsavtale med laget som havnet på tredjeplass i Allsvenskan forrige sesong.

* 05.03 – I følge det spanske mediet Marca er Ajax interessert i å hente Martin Ødegaard. Real Madrid skal dog ikke være villig til å selge etter 20-åringens gode sesong i Vitesse, men et utlån til den nederlandske storklubben kan være aktuelt neste år.

* 01.03 – Den norske landslagsspissen Ola Kamara (29) har meldt overgang fra Los Angeles Galaxy og til kinesisk fotball. Han har skrevet en treårskontrakt med kinesiske Shenzhen. Dermed blir spissen lagkamerat med Ole Selnæs, som tidlgiere denne vinteren forlot Saint-Etienne i Frankrike.

* 28.02 – Sogndal har sikret seg den 36 år gamle rutinerte midtbanespilleren Steffen Ernemann. Han spilte sist for Viking, og har også en fortid i Sarpsborg 08.

* 28.02 – Ifølge det romenske nettstedet digisport er Sean McDermott ferdig i Dinamo București etter kun to kamper for klubben. Manager Mircea Rednic har ikke vært fornøyd med 25-åringens prestasjoner, og klubben har terminert kontrakten med keeperen.

* 27.02 – Mads Eskedal Lyngen (27) har signert for Elverum Fotball. Forsvarsspilleren spilte for Asker mellom 2011 og 2017, i fjor spilte han for Bærum i 2. divisjon.

* 26.02 – Ifølge det ivoriansk‌e nettstedet Sportmania.ci er Brann interessert i å hente den ivorianske defensive midtbanespilleren Kadio Boris fra finske SJK. 28 år gamle Boris har hatt en innholdsrik karriere, der han blant annet har vært innom både India, Kazakhstan og Armenia før han kom til SJK i fjor sommer.

* 26.02 – Alta har sikret seg venstrebacken Simon Laugsand fra TUIL:

* 26.02 – Branns nyinnkjøpte spiss Marcus Mehnert er på vei til OBOS-ligaklubben Nest-Sotra på lån. 21-åringen kom fra Asker i vinter.

* 23.02 – Åsanes Ole Martin Lekven Kolskogen har denne uken trent med danske Brøndbys akademi. Midtstopperen skrev proffkontrakt med Åsane vinteren 2017. I fjor fikk 18-åringen ni kamper fra start da Åsane rykket ned fra 1. divisjon.

* 23.02 – Tidligere Moss og FFK-spiller Youssef Chaib har signert for Kvik Halden. Den lynraske 22 år gamle vingen var høyaktuell for en retur til Moss, men nå skal han altså spille for nok en Østfold-konkurrent.

* 21.02 – Viking-talentet Sebastian Sørlie Henriksen har den siste tiden vært på prøvespill hos Parma. Der har 16-åringen imponert såpass mye at Serie A-klubben nå ønsker å hente midtbanespilleren til Italia permanent.

* 21.02 – Starts Kristján Flóki Finnbogason var svært nær et lån til den polske klubben Arka Gdynia, men islendingen besto ikke den medisinske testen i Polen.

* 21.02 – Ifølge våre kilder signerer Daniel Braaten for Stabæk i løpet av kort tid. Den tidligere landslagspilleren har sluttet seg til spillertroppen på Stabæks treningsleir i Spania og det gjenstår kun detaljer før papirene signeres.

* 20.02 – Sandnes Ulf har sikret seg en spiller med en meget habil CV for OBOS-ligaen:

* 20.02 – Martin Samuelsen bekrefter at han blir utlånt fra West Ham til Haugesund: – Jeg spiller for FKH i hvert fall fram til sommeren. Og det kan godt hende at jeg blir lenger hvis dette fungerer for alle parter, sier Samuelsen til Haugesund Avis.

* 19.02 – Ifølge Sportshjørnet skal både Lokomotiv Moskva og Krasnodar ha fått bud godtatt av Strømsgodset på midtstopper Jacob Glesnes. Det er fire dager til det russiske overgangsvinduet stenger, så 24-åringen har det travelt med å bestemme seg for om han skal bli i Drammen eller satse på en profftilværelse i Moder Russland. Brann skal også ha vist interesse for bergenseren denne vinteren.

* 19.02 – Mjøndalen med keeper på prøvespill: Nyopprykkede Mjøndalen har hatt brasilianske Luis Felipe Bazil Freixo på prøvespill. Unggutten imponerte for Rørvik i 4. divisjon forrige sesong, og ønsker å prøve seg på et høyere nivå. MIF-trener Vegard Hansen likte det han så, men en overgang nå er trolig ikke aktuelt.

* 19.02 – Enock Mawete Mwimba (18) er klar for Aalesund. Han kommer fra FC Midtjylland og skal være klubbens nye tredjekeeper denne sesongen.

* 19.02 – Vålerenga nær å sikre seg mexikansk back: Vi har tidligere skrevet om Efraín Juárez, den tidligere Vancouver Whitecaps-spilleren som har vært på et lengre treningsopphold med Vålerenga denne vinteren. Nå kan det se ut til at 30-åringen, som står med hele 39 landskamper for Mexico, fortsetter karrieren på Oslo Øst.

* 18.02 – TUIL har sikret seg klubbnomaden Henrik Breimyr. Den 25 år gamle midtstopperen har en fortid i klubber som Fulham, Reading, Aldershot, Chelsea, Viking, Bryne, Start, Sandnes Ulf og Hødd.

* 18.02 – Molde leier ut Daniel Chima Chukwu til den kinesiske klubben Heilongjiang Lave Spring ut 2019-sesongen, det melder TV 2. Chukwu spilte 13 kamper for Molde forrige seosng.

* 16.02 – Molde har fått avvist et bud på mellom 4 og 5 millioner kroner på Stabæks talent Ola Brynhildsen. 19-åringen har 16 måneder igjen av sin avtale med Bærums-klubben, og det er usikkert om angriperen forlenger avtalen.

* 16.02 – Sjokkovergang i 3. divisjon: Svenske Mirza Mujcic har nylig vært på treningsleir med den slovenske dobbeltmesteren Olimpija Ljubljana. Der imponerte Lysekloster-spilleren såpass mye at han nå er kjøpt av laget som ligger på en andreplass i den slovenske toppserien.

* 14.02 – Sarpsborg 08 har lenge vært på jakt etter ny midtstopper, og det så lenge ut til at nå AIK-klare Magnar Ødegaard Skulle bli særpingenes løsning. Nå er endelig ny spiller på plass, og han er fra Trinidad og Tobago:

* 12.02 – Ny keeper klar for Sandnes Ulf:

* 11.02 – Tromsø har inngått en låneavtale med Artem Sokol (21) fra den russiske klubben Arsenal Tula, det melder klubben på sine egne hjemmesider. Sokol er en meget anvendelig spiller, og kan bekle alle posisjonene i forsvarsleddet.

* 11.02 – Vålerenga fortsetter å forsterke stallen: Hovedtadsklubben har signert en toårskontrakt med Herolind Shala. Den tidligere Start-spilleren har allerede deltatt på to treninger med VIF.

* 10.02 – Vålerenga har hentet tidligere Rosenborg-midtstopper Johan Lædre Bjørdal fra belgiske Zulte Waregem. 32-åringen har skreven under en kontrakt som trekker seg til sommeren 2021.

* 09.02 – Odd hentet hjem gammel kjenning: Odd har kommet til enighet med Fredrik Oldrup Jensens belgiske klubb, Zulte Waregem, om en låneavtale som gjør Oldrup til Odd-spiller fram til sommeren.

* 08.02 – Tromsø har hentet den tidligere TUIL-midtstopperen Anders Jenssen på en kontrakt som strekker seg ut denne sesongen. – Jeg er veldig glad for at vi har fått til en løsning og jeg har håpet at vi skulle få det til. Det er godt at det endelig er i boks, sier 25-åringen til TILs hjemmesider.

* 07.02 – Bodø/Glimt låner ut talent til Alta:

* 07.02 – Tidligere Celtic- og Real Zaragoza-spiller Ephraim Juárez er med VIF på deres treningsleir på marbella- Den 30-årige høyrebacken spilte sist for Vancouver i MLS, og har hele 39 landskamper for Mexico på CV-en.

* 06.02 – Ifølge den svenske siden fotbolltransfers.com er Brann interessert i å hente Starts Kevin Kabran. Svensken scoret seks mål og assisterte ett fra sin posisjon på venstrekanten i Eliteserien i fjor. 25-åringen kom fra Brommapojkarna til Start før forrige sesong.

* 06.02 – Babajide David Akintola var en enorm suksess forrige sesong på utlån i Haugesund fra danske Midtjylland. Nå kan han bli gjenforent med Eirik Horneland i nok et utlån, denne gangen til Rosenborg. Det er danske Tipsbladet som skriver at klubbene skal være enige om et utlån for spilleren som scoret ni mål og assisterte seks i Eliteserien forrige sesong som strekker seg ut 2019-sesongen.

* 06.02 – Den franske radiokanalen RMC melder at det fortsatt er forhandlinger mellom Saint-Étienne og kinesiske Shenzen om en overgang for Ole Kristian Selnæs. Og i følge RMC er forhandlingene kommet så langt at Selnæs trolig har spilt sin siste kamp for franskmennene, og at landslagsspilleren straks er klar for kinesisk fotball de neste tre årene. Kontrakten skal være verdt omkring 100 millioner norske kroner.

* 06.02 – Tidligere Manchester City og nåværende Sogndal-keeper Kjetil Haug er med Odd på deres treningsleir på La Manga. Å forsterke på keeperplassen virker å være Skiensklubbens førsteprioritet nå før seriestart.

* 06.02 – Vålerenga har med seg to prøvespillere til sin treningsleir på Marbella. Det er Victor Okoh Boniface (18) og Etim Friday Ubi (16), begge fra Nigeria. Førstnevnte er en 192 cm høy spiss som har kamper for det nigerianske U20-laget. Sistnevnte er på grunn av sin unge alder ikke aktuell for en kontrakt nå, men er med for å bli kjent med laget med tanke på en overgang i fremtiden.

* 05.02 – 21 år gamle Erik Stafford Germundsson er på prøvespill hos Moss denne uken. den 190 cm høye angriperen spilte forrige sesong for KFUM i PostNord-ligaen.

* 05.02 – Nest-Sotra har hentet tidligere Sogndal-spiller Lars Christian Kjemhus, det melder klubben på sine egne hjemmesider. Den 24 år gamle midtbanespilleren har fire sesonger bak seg på Fosshaugane Campus, men flytter nå hjem til mer hjemlige trakter. Kjemhus er opprinnelig fra Bønes i Bergen.

* 05.02 – Rosenborgs svenske kantspiller Jonathan Levi skal være på vei tilbake igjen til svensk fotball. Ifølge TV 2 skal et utlån til Elfsborg i Allsvenskan være svært nær en realitet for spilleren som fikk ti kamper fra start i Eliteserien i fjor.

* 05.02 – Mjøndalen har funnet løsningen sin på høyreback: Tidligere Sogndal, Aalesund, Hødd og Strømsgodset-spiller Akeem Latifu har signert for to år med bruntrøyene. 29-åringen står med totalt 71 Eliteserie-kamper, i tillegg til 103 kamper på Norges nest øverste nivå.

* 04.02 – Raufoss skal ha latt forsvarsbautaen Kevin Jablinski få lov til å snakke med andre klubber, og den 22 år gamle midtstopperen med en fortid i Sandefjord skal ha vekket interesse fra flere klubber i PostNord- og OBOS-ligaen.

* 03.02 – Molde har hentet 25 år gamle Kristoffer Haraldseid fra Haugesund. Det har lagt i kortene at Molde har ønsket å hente backen lenge, men nå er det klart at mannen med 68 aldersbestemte landskamper skal spille for Molde de neste fire sesongene.

* 01.02 – Lillestrøm har lånt ut den 22 år gamle midtbanespilleren Ifeanyi Matthew til Osmanlispor i Tyrkia ut sesongen.

* 31.01 – Deadline-day i store deler av Europa, og norske spillere har fått satt sitt preg på kvelden, spesielt i vest-London.: Fulhams Stefan Johansen er utleid til West Bromwich i Championship resten av sesongen, mens klubben har hentet Hoffenheims Håvard Nordtveit, også det på et lån ut sesongen.

* 31.01 – Da ble det bekreftet at John Hou Sæter forlater Stabæk Fotball til fordel for kinesisk fotball:

* 31.01 – Sarpsborg 08 har solgt sin 25 år gamle spiss Mikkel Agger til den danske 2. divisjonsklubben Viborg. Dermed stoppet det på tre ligamål fordelt på 22 Eliteserie-kamper på den ene sesongen han spilte for Østfold-klubben.

* 31.01 – Sandnes Ulfs Egil Selvik var utlånt til divisjonskollega Nest-Sotra forrige sesong, og gjorde sine saker bra, og ble blant annet kåret til divisjonens beste keeper. Odd skal være en av klubbene som nå er interessert i å hente 21-åringen. Odd solgte andrekeeper Viljar Myhra til Strømsgodset i vinter, og er i tillegg på jakt etter en som kan erstatte Sondre Rossbach, som forventes solgt i løpet av sesongen.

* 31.01 – Brann jakter ny spiss etter at Steffen Lie Skålevik dro til Sarpsborg 08. Nå skal 22 år gamle Erlend Hustad fra Notodden være ønsket på Brann stadion. Spissen, som har en fortid i Molde, scoret åtte mål i OBOS-ligaen forrige sesong.

* 30.01 – Samuel Fridjonsson lånes ut fra Vålerenga til Viking. 22-åringen, som står med fem landskamper for Island, skal spille hele den kommende sesongen i Rogalandsklubben.

* 29.01 – Det ble ingen kontrakt for Magnar Ødegaard i bulgarske Levski Sofia. Den 25 år gamle forsvarsspilleren var på en uke langt prøvespill med klubben tidligere denne måneden, men kun få dager inn i prøvespillet skiftet Levski trener, og dermed ingen kontrakt for Ødegaard. Nå bekrefter både han og Sarpsborg 08 at han de neste dagene skal vie seg frem for Østfold-klubben, som i en stund har vært på jakt etter en ny midtstopper.

* 29.01 – Leeds og Aston Villa har kastet seg inn i kampen om landslagskaptein Stefan Johansen. Claudio Ranieri har gitt beskjed til midtbanespilleren om at han kan forlate klubben, fra før av har han blitt koblet til storklubber som Milan og Fenerbahce.

* 28.01 – Ifølge VG er Tokmac Nguen på vei til ungarsk fotball. Som vi tidligere har skrevet så det lenge ut til at Strømsgodset-spilleren skulle ende opp i Partizan Beograd. Nå ser det derimot ut til at den ungarske toppklubben Ferencvaros blir neste stopp for 25-åringen.

* 28.01 – Daniel Granli er klar for Allsvenskan: Forsvarsspilleren har stått uten kontrakt etter at avtalen med Stabæk løp ut ved årsskiftet, og har nå skrevet under en kontrakt som strekker seg ut 2022-sesongen med den svenske toppklubben AIK.

* 28.01 – Herolind Shala fikk ikke fornyet kontrakten med Start ved nyttår. Nå er angriperen med Stabæk på deres ti dager lange treningsleir i Thailand.

* 28.01 – Skeid har hentet den 24 år gamle midtbanespilleren Mathias Dahl Abelsen fra TUIL på en kontrakt som strekker seg ut sesongen.

* 28.01 – Tidligere Bodø/Glimt og Molde-spiller Mathias Normann forlater Premier League-klubben Brigthon. 22-åringen er ifølge TV 2 klar for russisk fotball, nærmere bestemt FC Rostov.

* 27.01 – Haugesund har endelig sikret seg Niklas Sanberg. Midtbanespilleren har vært ønsket på Haugalandet i over ett år, og i dag ble man enige med Start om en overgang. – Vi har hatt Niklas i kikkerten lenge og er veldig fornøyd med å få han hit. Han er en spiller med fine offensive kvaliteter, blikk for spillet og tilfører oss både fart og et veldig bra venstrebein. Niklas er dessuten i en veldig fin alder med tanke på videre utvikling, sier Haugesund-trener Jostein Grindhaug.

* 27.01 – Sverre Hjelle Økland går til Ull/Kisa. Midtbanespilleren signerte en kontrakt med klubben for to sesonger. Han kommer fra Kristiansund i Eliteserien.

* 26.01 – Rosenborg reagerer sterkt på at Issam Jebali presenteres som ny spiller i den saudi-arabiske klubben Al-Wehda, uten at klubbene er enige om en avtale. Men ting tyder altså på at Jebali har spilt sin siste kamp i Rosenborg-trøyen.

* 25.01 – Aalesund har hatt den 23 år gamle venstrebacken David Olafsson på prøvespill denne uken, og islendingen har imponert AaFK-trener Lars Bohinen. Men om en overgang skal gå i orden må klubben bli enige om en pris med Olafssons nåværende klubb, Breidablik på Island.

* 24.01 – Strømsgodset har sikret seg den 26 år gamle spissen Jamie Hopcott fra svenske Östersunds FK. Engelskmannen har vært i klubben siden 2012, og vært med på hele reisen fra 2. divisjon og til Europa Leauge.

* 24.01 – Start har i lengre tid vært interessert i Stabæks Jesper Daland. Daland er fra Sørlandet og gikk i 2016 fra Vigør til Stabæk. Nå vender 19-åringen hjem, og midtstopperen skal prøve å hjelpe Start opp igjen i Eliteserien.

* 24.01 – Sandnes Ulf hadde forrige uke polakken Simon Colina på prøvespill, og 23-åringen skal ha imponert Bengt Sæternes. Men i følge Sandnesposten vil ikke den offensive tekniske spilleren bli tilbudt kontrakt, grunnet manglende ressurser.

* 24.01 – Sotra FK, trent av tidligere Brann-helt Tommy Knarvik, henter midtstopperen Kristoffer Bidne fra konkurrentene Nest-Sotra. Bidne føyer seg inn i rekken av forsterkninger etter at klubben rykket opp til 2. divison. Fra før har man også hentet Kjetil Kalve (Fyllingsdalen), Joachim Edvardsen (Hønefoss) og Sindre Austevoll (kontraktsløs, eks-Åsane og Brann).

* 24.01 – Fram Larvik har hentet den 17 år gamle midtbanespilleren Axel Ahlander fra FK Tønsberg.

* 24.01 – Kristiansunds Sverre Økland vurderer fremtiden sin. Venstrevingen står nå uten kontrakt, og flere andre klubber skal være interessert. 25-åringen skal blant annet være ønsket i Aalesund, Ull/Kisa og Kongsvinger i OBOS-ligaen, i tillegg til ikke navngitte klubber i Eliteserien og Superettan.

* 23.01 – Den svenske Allsvenskan-klubben Östersunds tester nordmannen Samuel Nii Noye Narh. Narh har det siste året spilt for MEAP Nisou i kypriotisk andredivisjon. Den 24 år gamle spissen har tidligere spilt for blant annet Vidar, Drammen og Grorud.

* 23.01 – HamKam henter landslagsspiller: Den færøyske midtstopperen Odmar Færø er klar for OBOS-ligaklubben HamKam. 29-åringen kommer fra spill i B36 på Tórshavn, og står med totalt 23 landskamper for Færøyene. Han har tidligere spilt i klubber i Skottland og var som ung tilknyttet Brøndbys ungdomsavdeling.

* 23.01 – Etter å ha imponert på prøvespill for Ull/Kisa den siste tiden vil klubben nå hente Vegard Kongsro fra Pors. Kongsro er en 20 år gammel midtstopper som tidligere har vært tilknyttet Odd.

* 23.01 – Inder på prøvespill hos Viking: I går kveld bekreftet klubben at Lallianzuala Chhangte, en 21 år gammel ving som for tiden spiller hos Delhi Dynamos i India, skal trene med klubben i ti dager nå i sesongoppkjøringen. – Vi har hatt mange islendinger i Viking. Svensker. Dansker. Det har også blitt en del ikke-europeere etter hvert. Men aldri før har noen fra Sør-Asia spilt for klubben. Det kan endre seg nå, skriver klubben.

* 22.01 – Det står ikke på norske overganger til Tyrkia dette januarvinduet. Idag er Bajram Ajeti klar for Afjet Afyonspor på nivå to i Tyrkia. Den tidligere Lillestrøm-spilleren spilte høstsesongen i fjor i Eskilstuna i Superettan i Sverige.

* 22.01 – Estlandsk landslagsspiller på prøvespill hos Sarpsbrog 08: Den esiste midtstopperen Madis Vihmann er denne uken på prøvespill hos Sarpsborg 08. Han er 23 år gammel og har siden 2015 spilt for den estiske toppklubben Flora Tallinn. Forrige sesong scoret han hele åtte mål på 35 ligakamper for klubben.

* 22.01 – Den 16 år gamle midtbanespilleren Paul Endre Ullenes fra Hundvåg har reist over dammen for å vise seg frem i League Two-klubben Grimsby Town. Han ska ltrene med U18- og U16-lagene til klubben, og målet er å få til en avtale med akademiet til klubben fra Nordøst-England.

* 22.01 – Rosenborg gikk seirende ut av kampen med Molde og Brann om å signere assistkongen Gjermund Åsen. Totalsummen skal være tett på fem millioner kroner, og Åsen er nå på vei fra Tromsø til Trondheim for å signere kontrakten med de regjerende mesterne.

* 21.01 – Kristian Fardal Opseth er ikke å se på trening hos Bodø/Glimt i dag. Han er på vei til Tyrkia, der han trolig blir lagkammerat med tidligere S08-spiller Rashad Mohammed i Süperlig-klubben Erzurumspor.

* 21.01 Denne har vært klar en stund, men nå bekrefter begge klubbene det, Steffen Lie Skålevik går fra Brann til Sarpsborg 08, og prisen skal være omtrent 3,5 millioner kroner:

* 21.01 – Vålerenga har hentet den islandske spissen Matthías Vilhjálmsson fra Rosenborg. Den tidligere Start-spilleren har signert for 2,5 år hos hovestadsklubben.

* 21.01 – Rosenborg ser ut til å gå seirende ut av kampen om TILs Gjermund Åsen. Trønderne skal ha møtt Tromsøs krav om overgangssum, og Rosenborg og spilleren selv skal for øyeblikket diskutere de personlige betingelsene.

* 21.01 – Bryne henter ny kantspiller: Tidligere Jerv og Viking-spiller Tor André Skimmeland Aasheim er klar for Bryne. Den 22 år gamle vingen stopper dermed på én sesong i Grimstad-klubben, og vender tilbake til Rogaland.

* 21.01 – AaFK tester ny islending: smp.no melder at Aalesund har den 23 år gamle venstrebacken David Kristjan Olafsson på prøvespill denne uken. Han er 188 cm høy og fikk tidligere denne måneden sin landslagsdebut for Island mot Qatar. Han spilte forrige sesong for den islandske klubben Breidablik.

* 21.01 – Levanger har hatt den svenske midtbanespilleren Granit Buzuku på prøvespill. Han har tidligere spilt under Magnus Powell i Egersund, og skal være svært aktuell for en overgang til LFK.

* 20.01 – Den finske klubben HIFK, som trener av nordmannen Tor Thodesen, har henter Tobias Nygård Vibe fra Tromsdalen. Den 28 år gamle midtstopperen har spilt i Tromsdalen siden 2014, og har tidligere spilt for Hødd, Senja og Sortland.

* 19.01 – Tidligere Vålerenga og Rosenborg-midtstopper Stefan Strandberg leies ut fra sin russiske klubb Krasnodar til klubben Ural, som også befinner seg i den russiske toppdivisjonen, frem til sommeren.

* 18.01 – Ifølge kilder vurderer Strømsgodset å erstatte Bjørn Petter Ingebretsen med tidligere Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen. Ingebrigtsen fikk sparken i Rosenborg i fjor sommer under svært kaotiske omstendigheter.

* 18.01 – Tidligere Pors, Odd og Mjødnalen-keeper Anders Klemensson er for tiden uten kontrakt, denne uken er 22-åringen på prøvespill hos Notodden FK.

* 18.01 – Sogndal har solgt stopperen Nikita Baranov til den bulgarske klubben Stara Zagora Beroe.

* 18.01 – Kristoffer Zachariassen er en svært ettertrakten mann etter de gode prestasjonene i Europa League i fjor høst. Sarpsborg 08s 24 år gamle mditbanespiller skal være jaktet på av flere storklubber på kontinentet i tillegg til klubber fra Permier League, blant annet Leicester.

* 18.01 – Ifølge VG er Stabæks John Hou Sæter på vei til kineisk fotball. Klubben Beijing Sinobo Guoan F.C. skal ha lagt et bud på mellom 10 og 15 millioner kroner på bordet for den norsk-kinesiske midtbanespilleren. Ifølge VGs kilder befinner 21-åringen seg allerede på treningsleir med det kinesiske laget i Portugal.

* 18.01 – En annen Brann-spiller som trolig forsvinner om veldig kort tid er Steffen Lie Skålevik. Brann og Sarpsborg 08 er enige om en overgangssum, så nå er det opp til Sarpsborg og spilleren selv om å bli enige om de personlige betingelsene.

* 18.01 – I går kveld ble Deyver Vega endelig klar for Vålerenga. Han forlater Brann etter 56 kamper, 13 mål og tre sesonger. Den 26 år gamle vingen har elleve landskamper for Costa Rica.

* 17.01 – Som forventet er nå tidligere Bodø/Glimt-kaptein Martin Bjørnbak klar for Molde. Han har signert en kontrakt med Romsdalsklubben som strekker seg ut 2022-sesongen.

* 17.01 – Sarpsborg 08 har hentet Lars-Jørgen Salvesen fra Ull/Kisa:

* 17.01 – Arendal har sikret seg to nye signeringer: Den 24 år gamle spissen Vital Curtis Kaba fra Frigg Oslo og den 19 år gamle svenske keeperen Leopold Wahlstedt. Sistnevnte har vært tilknyttet Dalkurds U19-lag det siste året.

* 17.01 – Sandefjord har hentet ny back fra divisjonskollega: Den 22 år gamle høyrebacken Brice Wembangomo går fra Jerv til nynedrykkede Sandefjord. Flere Eliteserieklubber skal ha vært interessert i den tidligere Sarpsborg 08-spilleren. Wembangomo er svært erfaren for kun å være 22 år gammel, og står med 67 kamper totalt i OBOS-ligaen.

* 17.01 – Tromsø har denne uken hatt Moses Dramwi Mawa fra KFUM på prøvespill, og spissen skal ha imponert på den korte tiden han har vært der. KFUM selv er klar på at de ikke vil stå i veien for en overgang om det skulle bli aktuelt.

* 17.01 – Den nesten to meter høye midtstopperen Stefan Antonijevic (29) er aktuell for en overgang til Sogndal, det melder Sogn Avis. Han er 29 år gammel, hele 198 cm høy og er født i USA, og har de to siste sesongene vært tilknyttet Lillestrøm.

* 16.01 – Det regelrett koker på det norske overgangsmarkedet denne uken. Nå har VIF og tidligere Strømsgodset-trener Ronny Deila kontaktet nettopp Godset i håp om å hente Lars-Christopher Vilsvik til Oslo Øst, melder TV2. Vålerenga lånte tidligere denne uken Amin Nouri ut til den belgiske klubben Oostende, og er åpenbart på jakt etter en erstatter for den 29 år gamle backen. 30-år gamle Vilsvik har over 200 kamper for Godset.

* 16.01 – Både Ranheim og Bodø/Glimt er interessert i å hente Erlend Dahl Reitan fra Rosenborg, men i skrivende stund ser det ut til at det er sistnevnte som trekker det lengste strået. Avisa Nordland erfarer at høyrebacken er på plass på Aspmyra. Det er snakk om et sesonglangt lån, samme som tilbake i 2017-sesongen.

* 16.01 – Valdres henter nok en utlending: 21 år gamle Federico Giordano fra Argentina har skrevet under en toårskontrakt med Valdres FK, det melder klubben på sine egne hjemmesider. Han kommer fra den argentinske klubben Club Atletico Belgrano, og kan spille både kant og spiss.

* 16.01 – Emil Jonassen forlot Bodø/Glimt etter forrige sesong, og har de siste ukene vært på jakt etter ny klubb. Han skal ha vært svært nær en overgang til greske PAS Giannina, men han skal ha feilet på den medisinske testen.

* 16.01 – Forrige sesong var Tobias Svendsen på utlån fra Molde til Haugesund. Denne sesongen blir det spill én divisjon ned for 19-åringen, dermere bestemt Sandefjord. Vingen skal spille for OBOS-ligaklubben ut sesongen 2019.

* 16.01 – Rosenborg-spiller Andreas Helmersen er på vei til Odd: Skiensklubben jakter ny angrepsspiller, og 20-åringen skal stå høyt på Dag Eilev Fagermos ønskeliste. – Akkurat nå har jeg ingenting å si. Det er best at jeg ikke prater, sier Helmersen til Telemarksavisa.

* 16.01 – Bodø/Glimt-kaptein Martin Bjørnbak er på vei til Molde: Det er TV2 som opplyser at en overgang til fjorårets sølvvinnere skal være nært forestående for den 26 år gamle midtstopperen. Molde var også forrige sesong interessert, og nå går Bjørnbaks kontrakt med Bodø/Glimt ut etter denne sesongen.

* 16.01 – Sarpsborg 08 henter 18-åring fra Mali: Den maliske 18-åringen Ismael Cheick Coulibaly har undertegnet en fireårskontrakt med Sarpsborg 08, etter å ha imponert på trening med eliteserieklubben denne uken.

* 16.01 – Manchester United ønsker å sikre seg Treomsø-talentet Isak Hansen-Aarøen (14), og en avtale skal ikke være langt unna, ifølge iTromsø.no.

* 15.01 – Byåsen Toppfotball har hentet Simen Nordskag hjem igjen, det melder klubben på sine egne hjemmesider. 20-åringen kommer fra Rosenborg, men var forrige sesong på lån i Stjørdals-Blink.

* 15.01 – Magnar Ødegaard på prøvespill i den bulgarske toppklubben Levski Sofia denne uken. Klubben befinner seg for øyeblikket på treningsleir på Kypros. Midtstopperen har de fire siste sesongene spilt i TIL, etter å ha tidligere spilt i Molde, Lillestrøm og Sarpsborg 08.

* 15.01 – Sandnes Ulf har signert den finske midtbanespilleren Johannes Laaksonen. Johannes Laaksonen kommer fra den finske klubben SJK, hvor han har spilt siden januar 2013. Nå er han klar for to år i OBOS-klubben.

* 15.01 – KFUM stålsetter seg for livet i OBOS, og har i dag hentet Kristian Brix, som har over 200 kamper i Eliteserien og OBOS-ligaen for klubber som Vålerenga, Sogndal, Sandefjord, Glimt, Fredrikdtad og Sandnes Ulf. Det er klubben som melder dette på sine egne hjemmesider.

* 15.01 – Noen nyheter angående Gjøvik-Lyn: I følge våre kilder er både Rocky Lekaj og Joakim Wrele aktuell for klubben i 3. divisjon. Rocky Lekaj spilte forrige sesong for FFK men står uten kontrakt nå. Wrele er en svensk midtbanespiller som har spilt i Hødd i tre perioder, senest forrige sesong.

* 15.01 – Strømsgodset-spiller Eirik Ulland Andersen er ifølge Eurosport i Molde for å gjennomføre medisinsk sjekk og sluttføre en overgang. 26-åringen har 20 mål og 14 målgivende på 72 Eliteserie-kamper siden overgangen fra Hødd.

* 15.01 – Rosenborg selger danske til dansk klubb:

* 15.01 – Vålerenga er enige med belgiske KV Oostende om en utlånsavtale for høyrebacken Amin Nouri frem til sommeren.

* 15.01 – Stabæk melder på sine nettsider at de har hentet den 18 år gamle offensive spilleren Alexander Torvund. Han har bakgrunn fra den ungarske toppklubben Videoton, Henning Bergs gamle klubb, og har også spilt for U17- og U19-landslaget til Ungarn. I fjor høst var han innom Ullern – der han noterte seg for seks kamper for klubbens A-lag.

* 15.01 – Tromsø bekrefter at tidligere TIL-spiller Mohammed Ahamed er på prøvespill i klubben. 33-åringen fikk 43 kamper for TIL mellom 2009 og 2012, og har siden den gang spilt for Tromsdalen.

* 14.01 – Men spillere kommer også inn portene på Sarpsborg stadion: Søndag opplyste Sarpsborg at den costaricanske landslagsspilleren Wilmer Azofeifa er klar for klubben. I tillegg skal man fortsatt være svært interessert i Branns Steffen Lie Skåleviks signatur i Østfold.

* 14.01 – Nok en offensiv brikke forlater Sarpsborg. Rashad Muhammed er en legesjekk unna en overgang til tyrkiske Erzurumspor. Franskmannen scorte tre seriemål i tillegg til å imponere i Europa League etter overgangen fra Florø før forrige sesong.

* 14.01 – Lillestrøm har hentet den svenske vingen Daniel Gustavsson fra Allsvenskan-klubben Elfsborg. 28-åringen skal være kjent for å være svært rask.

* 14.01 – Og endelig bekrefter Brann det som de fleste har regnet med skulle skje i løpet av helgen, Petter Strand er klar for klubben. Den 24 år gamle bergenseren kommer tilbake til hjembyen som bosmannspiller, og har skrevet under for fire år med rødtrøyene. Han har spilt tre sesonger i Molde etter overgangen fra Sogndal.

* 13.01 – Talentet og G15-landslagskaptein Odin Thiago Holm melder overgang fra Ranheim til Vålerenga. Trønderen er regnet som et av Norges største fotballtalenter og har vært i søkelyset til blant andre Manchester United den siste tiden.

* 12.01 – Molde har kalt Fredrik Brustad tilbake fra lånet i skotske Hamilton Academical, for så å selge han videre til Eliteserie-konkurrent. 29-åringen fortsetter karrieren i nyopprykkede Mjøndalen.

* 12.01 – Danske Ekstra Bladet melder at Sarpsborg 08s toppscorer Patrick Mortensen skal være svært nær en overgang til danske AGF.

* 12.01 – Etter flere gode sesonger i Heerenveen er Morten Thorsby nå klar for et steg videre og opp i karrieren. Han har signert en fireårskontrakt med Sere A-klubben Sampdoria fra sommeren av. Han drar til Italia som bosmannspiller.

* 11.01 – Kristján Flóki Finnbogason er ønsket av Arne Sandstø i Jerv, men islendingen selv skal være lunken til å dra fra Start og til divisjonskollegaen fra Sørlandet.

* 11.01 – Tom Undheim er klar for Djerv 1919. Han har signert en toårskontrakt med klubben. Den 23 år gamle midtbanespilleren er dermed tilbake i moderklubben sin etter en periode i FKHs rekruttstall, og fem sesonger i 2. divisjon med Vard.

* 11.01 – Holmen Johansens overgang til Brann gjør at keepertalentet Markus Pettersen går på lån til Nest-Sotra i OBOS-ligaen, der han kan få utvikle seg videre ved å spille fast.

* 11.01 – Devyer Vega på vei frra Brann til Vålerenga: Det gjenstår små detaljer før Vega blir klar for Vålerenga. Prioriteten hans er å fortsette sin stigende kurve i Europa, og derfor ønsker vi at han skal fortsette sin internasjonale karriere her, sier Deyver Vegas agent, José Luis Rodríguez, til den costaricanske avisen La Nacion.

* 10.01 – Det skjer en del hos Sandefjord i dag. I tillegg til den mye omtalte Brann-backen Vidar Ari Jónsson, er også svenske Anton Kralj svært nær en overgang til Komplett Arena og Sandefjord Fotball.

* 10.01 – Brann henter Sandefjords keeper Eirik Holmen Johansen. Den 26 år gamle keeperen med en fortid i Manchester City har skrevet under en kontrakt som binder han til Bergensklubben i fire sesonger.

* 09.01 – KFUM-spissen Moses Mawa skal neste uke på prøvespill hos Tromsø. 22-åringen scoret hele 13 mål på 26 kamper i PostNord-ligaen i fjor.

* 09.01 – Det har de siste dagene versert rykter om at Per Ciljan Skjelbred har vært på vei tilbake til Trondheim og Rosenborg. Men nå har midtbanespilleren fornyet kontrakten med Hertha, noe som binder han til laget fra Tysklands hovedstad til neste sommer.

* 09.01 – Bodø/Glimt skal være interessert i å lokke Rosenborgs 21 år gamle høyreback Erlend Dahl Reitan tilbake opp til Aspmyra. Han var på lån i Nordlands-klubben for to sesonger siden.

* 09.01 – Tidligere Odd-spiller Fredrik Oldrup Jensen har fått kontrakten med Zulte Waregem terminert, og midtbanespilleren ser seg dermed etter en ny klubb. En retur til Norge skal være aktuelt, i tillegg til IFK Göteborg, som han var på lån hos i høstsesongen i fjor.

* 09.01 – Brann leier etter alle solemerker ut keepertalentet Markus Pettersen til OBOS-ligaklubben Nest-Sotra ut sesongen. Med andre ord er det en ny keeper på vei inn portene på Brann stadion. Trolig Sahin-Radlinger, McDermott eller Holmen Johansen.

* 09.01 – I går ble Petter Havsgård Martinsen klar for Bryne. Venstrebacken forlater Nest-Sotra og går ned en sesong for å hjelpe Jan Halvor Halvorsens lag å rykke opp igjen til OBOS-ligaen.

* 09.01 – I går kveld skrev endelig Alexander Sørloth under leieavtalen som sørger for at spissen spiller resten av sesongen i sin tidligere manager Jess Thorups klubb Gent i Belgia.

* 08.01 – Da var det klart, Håvard Nielsen er klar for å bli lånt ut til klubb på det andre nivået i Tyskland. Han forlater Fortuna Dusseldorf i Bundesliga og skal spille for MSV Duisburg i 2. Bundesliga resten av sesongen.

* 08.01 – Kristoffer Velde har gått på lån fra Haugesund til OBOS-ligaklubben Nest-Sotra ut sesongen.

* 08.01 – Odd har den 19 år gamle spissen Abdul-Basit Agouda på prøvespill. Oslo-gutten som tidligere har spilt for Skeid, Strømsgodset og Stabæk står med hele 52 kamper og 19 mål for aldersbestemte landslag for Norge.

* 08.01 – Rosenborg skal være svært nære å hente Per Ciljan Skjelbred hjem igjen til Trondheim. 31-åringens kontrakt med Hetha Berlin går ut til sommeren, med en opsjon på ett år til om han spiller 25 denne sesongen. Men den tidligere landslagskapteinen har kun spilt syv Bundesliga-kamper denne sesongen, og forsvinner etter alle solemerker fra den tyske hovedstaden til sommeren.

* 07.01 – Det har vært en svært dårlig skjult hemmelighet de siste dagene, men nå melder LSK endelig at dansken Tobias Salquist er klar for klubben:

* 07.01 – Serber aktuell for Brann, melder BT. 24 år gamle og 2.03 cm høye Fejsal Mulic spilte forrige sesong for Hapoel Tel Aviv i Israel, og har tidligere spilt for Royal Excel Mouscron i Belgia og 1860 Munchen i Tyskland.

* 07.01 – Fredrikstad er tydeligvis fortsatt ikke ferdig med å forsterke fremover på banen. Denne uken er tidligere Tromsø, Sogndal, Varbergs BoIS, Falkenberg og Bodø/Glimt-spiller Thomas Drage på prøvesåill i plankebyen. Drage har hatt en varierende utvikling på karrieren etter at han fikk en landskamp for Norge tilbake i 2012, nå kan han kanskje revitalisere karrieren i PostNord-ligaen.

* 07.01 – Tidligere FK Fyllingsdalen og Stabæk-spiller Ahmed El Amrani er på vei til nederlandsk fotball. Høyrebacken, som forrige sesong spilte i FC Honka i Finlands øverste divisjon, er i følge Fotballkanalens kilder svært aktuell for en ikke navngitt klubb i nederlandske Eerste Divisie (Nivå to i Nederland). KIL har også vært interessert i 26-åringen, og en retur til Stabæk skal også være aktuelt.

* 07.01 – William Arne Hanssen er på vei bort fra Bodø/Glimt. Denne uken er han på prøvespill hos Tom Nordlies Skeid, og en overgang bort fra Glimt virker uungåelig. -Jeg får ikke spille, så vi er enige om at det er best at jeg drar for å få spille og utvikle meg. Det er ikke vits å være en treningsspiller. Jeg spiller heller i Junkeren enn i Glimt. Jeg har lyst til å spille masse kamper. Det er begrenset hvor mye bedre man blir av kun å trene, sier den 20 år gamle spissen til Avisa Nordland.

* 07.01 – Fredrikstad fortsetter å hente habile offensive spillere: Maikel Nieves (29) har signert en treårskontrakt med klubben. Spissen hentes fra Brommarpojkarna i Sverige, men har tidligere spilt 3 sesonger i Kongsvinger og én i Nybergsund.

* 06.01 – Fortuna Düsseldorf melder på twitter at Håvard Nielsen har forlatt trening for å snakke med en eller flere andre klubber. Det er ukjent hvilken klubb(er) det er snakk om.

* 04.01 – Asker har hentet den 19 år gamle keeperen Lars Larsson Jenda på lån fra HamKam ut sesongen. – Lars er en ambisiøs keeper som har potensial til å nå langt. Han har god rekkevidde, er god på både strek og i feltet, og han tok store steg i fjor da han var på utlån til Nybergsund, forteller Ham Kams keepertrener til askerfotball.no.

* 04.01 – Mye rykter rundt våre landslagsgutter nå: I følge Sky Italia er AC Milan interessert i å hente Fulhams Stefan Johansen. Johnasen var en nøkkelspiller for Fulham i opprykket fra Championship forrige sesong, men har kun startet fire Premier League-kamper så langt denne sesongen. Kontrakten til Norges landslagskaptein går ut til sommeren.

* 04.01 – West Ham er blant klubbene som skal ha meldt seg på i kampen om Ole Kristian Selnæs. Tidligere denne uken ble det klart at Zenit er interessert i landslagsspillerens tjenester.

* 04.01 – Og der ble det bekreftet, Tobias Heintz er det nyeste norske tilskuddet til norske utenlandsproffer:

* 04.01 – Karl Morten Eek får ikke fornyet kontrakten sin i Ranheim, og ting tyder på at den 30 år gamle midtstopperen med en fortid i Umeå, Bodø/Glimt, Løv-Ham og Nybergsund nå gjør comeback i moderklubben Steinkjer. Det kan fort bli comeback for Steinkjer, ja, sier han til Trønder-Avisa.

* 04.01 – FK Senja har fått tillatelse fra Skjervøy til å snakke med Ørjan Skallebø. 23-åringen er fristet til spill i PostNord-ligaen: – Senja høres spennende ut. Det vil være artig dersom vi blir enige. Jeg er under kontrakt med Skjervøy, forteller Skallebø til Framtid i Nord. Han kan bekle flere offensive posisjoner på banen.

* 04.01 – Notodden har skrevet proffkontrakt med 16 år gamle Espen Mogen Hagen. Den talentfulle stopperen er dermed den klart yngte spilleren i Kenneth Dokkens A-stall.

* 04.01 – I dag åpner overgangsvinduet i tyrkisk fotball, og det er forventet at Tobias Heintz overgang fra Sarpsborg 08 til Kasimpasa i tyrkisk Süper Lig blir bekreftet i løpet av kort tid. Det spekuleres i en pris på omtrent 10 millioner kroner for midtbanespilleren. Det er for tiden vinterpause i Tyrkia, og Kasimpasa spiller sin neste kamp den 27. januar. Da har de hjemmekamp mot bunnlaget Caykur Rizespor.

* 04.01 – Valdres har hentet to nye spillere: Hugo Fauroux og Acai Elvira Rodriguez er de to nyeste tilskuddene i Valdres FKs tropp. Førstnevnte Fauroux er en 22 år gammel fransk keeper med fortid i Cannes U17, AS Monaco U19 og F.C Miami City. Rodriguez er en 27 år gammel midtstopper fra Lanzarote med en spillefortid i Las Palmas Atlético i Segunda División B, Águilas FC og Atlético Ibanés i Tercera División i Spania. Han har også spilt for SC Weiz i Østerrike.

* 03.01 – Ung midtstopper trolig ferdig i Tromsø: 20 år gamle Mehdi Dioury har etter alle solemerker spilt sin siste kamp for «Gutan». – Jeg var i kontakt med Mehdi og vi har gitt han tillatelse til å dra på prøvespill hos andre klubber, sier sportssjef Svein-Morten Johansen til itromsø.no.

* 03.01 – Det belgiske mediet Het Laatste Nieuws melder at den 23 år gamle danske midtstopperen Tobias Salquist er på vei til Lillestrøm. Han spiller for øyeblikket for Waasland-Beveren, der han kom fra Silkeborg i dansk Superliga i fjor sommer. Han er 190 cm høy og har fått fem kamper i belgisk Pro League denne sesongen, men har ikke fått spilt siden kampen mot Club Brugge den 19. oktober.

* 03.01 – Alexander Gersbachs tid i Rosenborg ser ut til å gå mot slutten. Ifølge Adresseavisen er neste stoppested for australieren en ikke navngitt klubb i nederlandsk Eredivisie. Den 21 år gamle backen var utlånt til franske Lens i vårsesongen i fjor.

* 03.01 – Hønefoss Ballklubb har sikret seg underskriften til målvakten Andreas Vedeler (23) fra Asker, midtbanespilleren Thomas Nygaard fra Bærum og midtstopperen Jens Cato Rosenlund (23) fra Drøbak-Frogn.

* 03.01 – Brann og Sandefjord har vært enige om en betingelsene en god stund allerede, men nå ser det ut til at også Sandefjord og Vidar Ari Jónsson blir enige om de personlige betingelsene for en overgang for høyrebacken. 24-åringen var forrige sesong utlånt til FH på Island, men blir i løpet av kort tid presentert som ny spiller i OBOS-ligaklubben Sandefjord.

* 03.01 – Start skal være interessert i sin tidligere midtstopper Bismar Acosta fra Brann. Costaricaneren dro fra Start til Brann i OBOS-ligaen tilbake i 2015, og er nå altså aktuell for en overgang ned en divisjon igjen, bare motsatt vei.

* 02.01 – Molde henter midtbane-juvel: Kongsvinger-spiller Fredrik Sjølstad selges etter alle solemerker til Molde, det melder gomdalen.no. Klubbene er allerede enig om pris for 24-åringen.

* 02.01 – Den franske avisen L’Equipe melder at Zenit St. Petersburg er interessert i Ole Kristian Selnæs. Russerne må potensielt ut med 10 millioner Euro for å sikre seg den norske landsslagsspilleren fra franske Saint-Étienne.

* 02.01 – Drage ønsker seg til utlandet: Thomas Drage fikk ikke fornyet kontrakten med Bodø/Glimt etter forrige sesong, og nå ønsker 26-åringen seg ut av landet. – Jeg drar gjerne til utlandet om det er en spennende variant. Usikker på om jeg ønsker å dra på prøvespill, men hadde vært gøy å bo litt utenfor Norge, sier helgelendingen til Rana Blad. Flere klubber utenfor landets grenser skal ha meldt sin interesse til midtbanespilleren.

* 02.01 – Romerikes Blad skriver at Lillestrøms Gary Martin er svært nær en overgang til den islandske klubben Valur.

* 29.12 – Etter det VG erfarer skal Sarpsborg 08s Tobias Heintz være svært nær en overgang til den tyrkiske Superlig-klubben Kasimpasa. Overgangen skal være verdt omtrent 10 millioner kroner.

* 29.12 – Det har ikke gått helt som planlagt for Alexander Sørloth i Crystal Palace. Nå kan et utlån være aktuelt for den tidligere Borsenborg og Bodø/Glimt-spilleren. Han tidligere trener i danske Midtjylland, Jess Thorup, er nå trener i belgiske Gent og skal være interessert i å hente sin tidligere toppscorer på lån. Sørloth blir i så fall lagkammerat med Sigurd Rosted.

* 25.12Markus Henriksen kan være på vei til Fransk fotball. I følge Fotballkanalens kilder er Ligue 1-klubben Bordeaux interessert i Hulls 26 år gamle midtbanespiller.

* 21.12 – Patrick Løvig har meldt overgang fra Brevik i 6. divisjon til Pors i 3. divisjon. Spissen scoret over 20 mål på 9 kamper for Brevik i høst. Nå vender han tilbake til Pors, hvor han tidligere har spilt junior- og rekruttfotball. – Patrick har klart seg veldig bra på trening. Han er stor, sterk og har nese for mål. Så må vi bruke vinteren til å få han i god nok form. Dersom han får et godt treningsgrunnlag, har han potensial til å score mål også i 3. divisjon, sier Pors-trener Tommy Svindal Larsen til Porsgrunn Dagblad.

* 21.12 – Midtstopper Runar Hove er klar for en overgang til Viking. Han skal skrive under på en treårig avtale med klubben. Partene oppnådde i går enighet om at den høyreiste stopperen skal spille for Viking i fortsettelsen. Viking har i lengre tid vært i dialog både med spilleren og Florø om en overgang. Florø rykket ned til 2. divisjon denne sesongen. Det er Rogalands Avis som melder dette i dag.

* 21.12 – Og med Mehnert inn ble det ingen Brann-overgang for Sondre Liseth. Men det kan fortsatt bli Eliteserie-spill på spissen neste sesong. Mjøndalen blir trolig neste stoppested for 21-åringen som scoret ni mål for Nest-Sotra i OBOS-ligaen i år.

* 20.12 – Brann henter ny spiss. Asker-toppscorer Marcus Mehnert har vært aktuell for flere klubber i høst etter to gode sesonger i 2. divisjon. Nå har Brann snappet opp 21-åringen, som scoret 15 mål på 24 kamper for Asker denne sesongen.

* 20.12 – Tre nysigneringer for TUIL: Kind Bendiksen kommer fra Sandefjord, Åsali Hanssen fra Alta og Andreas Hanssen er hentet fra Byåsen, Anders Karlsen, Theodor Nilsen og Martin Albertsen har alle tre skrevet nye kontrakter, mens klubben er i dialog med tidligere Tromsø- og Brann-spiller Remi Johansen.

* 19.12 – Kongsvingers Fredrik Sjølstad er en ettertraktet mann om dagen. Fra før av var det kjent at Viking var interessert i midtbanemannen, men nå skal også Molde ha kastet seg inn i kampen om 24-åringen.

* 19.12 – Hele åtte mål på 11 kamper har det blitt for Lars-Jørgen Salvesen etter overgangen fra Start til Ull/Kisa i sommer. Nå vil Kjetil Rekdal hente den 22 år gamle spissen tilbake til Start. – Vi vil ha ham tilbake, men det er to parter her. Jeg har enda ikke fått pratet skikkelig med ham, sier Kjetil Rekdal til Fædrelandsvennen.

* 19.12 – Etter ti år i Drammen takket Kim André Madsen av i Strømsgodset for to uker siden. Nå skal den 29 år gamle midtstopperen være på vei til Sandefjord og spill i OBOS-ligaen.

* 18.12 – Djurgården er på jakt etter flere spillere i Norge, og i følge VG er Haugesund og den svenske klubben enig om en overgang for keeperen Per Kristian Bråtveit. Han blir i så fall erstatter for keeperlegenden Andreas Isaksson, som la opp etter denne sesongen, og overgangssummen skal ævre på omtrent 3-4 millioner kroner.

* 17.12 – Godset-talentet Hasan Hüseyin Duman har dratt på prøvespill hos den tyrkiske Superlig-klubben Antalyaspor. Det melder Drammens Tidende. Det er usikkert hvor lenge 19-åringen skal være i Tyrkia.

* 15.12 – Brann benytter seg ikke av kjøpsklausulen på Samuel Sahin-Radlinger, og østerrikeren returnerer derfor til sin moderklubb Hannover i Bundesliga. Brann og 26-åringen skal ikke ha klart å bli enige om de personlige betingelsene.

* 14.12 – Francisco Júnior fikk ikke ny kontrakt med Strømsgodset etter sesongen. Nå har 26-åringen skrevet under en to og et halvtårskontrakt med danske Vendsyssel, som kjemper på nedre del av Superliga-tabellen. – Jeg har hørt mye bra om klubben, og jeg har sett på forholdene på anlegget her og det ser godt ut. Jeg ser frem til å starte opp i januar og skal arbeide hardt for at laget skal lykkes og at vi skal overlever i ligaen, sier Júnior til klubbens hjemmeside.

* 14.12 – Pål Steffen Andresen annonserte tidligere i høst at han kom til å legge opp etter sesongen. Men nå har den tidligere Lillestrøm-spilleren skrevet under en ny kontrakt med Strømmen, som binder 36 åringen til ett år til med fotball.

* 14.12 – 3. divisjonsklubben Leknes FK har hentet keeper fra Bodø/Glimt. Den 19 år gamle keeperen Bror Ness Grøtterud har skrevet under for Leknes. De to klubbene er samarbeidsklubber, og keepertalentet fikk denne sesongen kamper for Glimts andrelag og G19-lag.

* 14.12 – Sander Svendsen startet kun fire Allsvenskan-kamper for Hammarby denne sesongen, og den 21 år gamle spissen sier til Sportsbladet at det ikke kan fortsette slik ett år til. Den tidligere Molde-spilleren ønsker spilletid, og sier han vurderer en overgang i januar.

* 14.12 – Ifølge TV2.no er den svenske toppklubben Djurgården interessert i Ranheim-spiller Aslak Fonn Witry. 22-åringen har hatt en meget god sesong for overraskelsesølaget i Eliteserien, og flere andre skandinaviske klubber skal ha Strindheimgutten på blokken.

* 14.12 – 19 mål på 25 kamper for Hønefoss denne sesongen var nok til å overbevise Kristiansund, som i går hentet Kristoffer Hoven på en toårskontrakt. 22-åringen har tidligere spilt for Strømsgodset. – Vi får en klinisk avslutter som er god med begge bein. Det så vi raskt da Kristoffer trente med oss, sier KBKs sportslige leder, Kenneth André Leren, til Tidens Krav.

* 13.12 – Vi meldte tidligere i måneden at flere klubber var interessert i Elverums toppscorer denne sesongen, Jonas Enkerud. Nå er det klart at HamKam har snappet opp 28-åringen, som denne sesongen scoret hele 21 mål for Elverum.

* 13.12 – Etter fire år i Levanger er Adria Mateo Lopez nå klar for nye utfordringer. Spanjolen er klar for Ranheim i Eliteserien, og 23-åringen har skrevet under en kontrakt som gjelder for to år. Han blir den eneste utlendingen i Ranheim-troppen, enn så lenge.

* 13.12 – Tidligere Rosenborg, Moss, Ranheim og Sandefjord-spiss Jo Sondre Aas går fra Levanger til Nest-Sotra i OBOS-ligaen. 29-åringen scoret syv mål på 30 kamper for trønderne denne sesongen.

* 13.12 – Victor Grodås var forrige måned i Bergen for å trene med Brann, men med ny kontrakt til Ruben Kristiansen ble det lite aktuelt med en overgang til Bergensklubben. Nå har den 27 år gamle venstrebacken skrevet under en ny ettårskontrakt med Strømmen i OBOS-ligaen. Grodås imponerte stort for et Strømmen-lag som var et av de store formlagene i OBOS i høst.

* 13.12 – FK Fyllingsdalen har hentet den 18 år gamle midtbanespilleren Sebastian Brudvik fra Tertnes.

* 13.12 – FFK har levert et kontraktstilbud til Asker-spissen Marcus Mehnert, som scoret hele 15 mål for Akershus-klubben denne sesongen. Me ndet er stor interesse for 21-åringen, som er på utgående kontrakt. Både klubber fra OBOS og Eliteserien skal ha meldt sin interesse.

* 13.12 – Tidligere Brann-talent til Sotra: Kjetil Kalve bytter klubb i 2. divisjon, fra FK Fyllingsdalen til Sotra. Den 24 år gamle midtbanespilleren har spilt i Fyllingsdalen siden sommeren 2015, da han kom fra Åsane. Han har tidligere spilt for Nest-Sotra og Brann. Kjetil gir oss flere strenger å spille på, sier Sotra-trener Tommy Knarvik til klubbens egne hjemmesider.

* 12.12 – Det skjer mye i Bergen for tiden. Det har lagt i kortene en stund nå, spesielt når TIL hentet den finske venstrebacken Juha Pirinen i starten av måneden, men nå har Ruben Kristiansen skrvet under en ny toårskontrakt med Brann. Dermed fortsetter 30-åringen i klubben som han kom til i 2015 og har bidratt til har vunnet to Eliteserie-medaljer siden den gang.

* 12.12 – Alexander Groven dro hjem til Hønefoss fra Sarpsborg 08 før denne sesongen, men oppholdet hos sin tidligere arbeidsgiver ble som kjent lite vellykket. Nå skal backen prøve seg på Island, hvor han har skrevet under en kontrakt med KA Akureyri. Klubben kjemper i toppen av den islandske toppserien, og befinner seg for øyeblikket på fjerdeplass. – Jeg er veldig fornøyd med at jeg har fått denne sjansen utenlands. Island har etter hvert dyrket fram en rekke spillere som leverer i større klubber i utlandet, og lagene i den øverste serien holder høyt nivå, sier Groven til Ringerikes Blad.

* 12.12 – Raufoss er godt i gang med å prøve å forsterke troppen foran den kommende sesongen, og denne uken er midtstopperen Parfait Bizoza på prøvespill hos Opplandsklubben. Han er kun 19 år gammel og har de to siste sesongene spilt fast på Herd i 3. divisjon. Denne sesongen har han scoret hele 13 mål på 25 kamper. En annen spiller klubben har i kikkerten i følge Oppland Arbeiderblad, er Vital Curtis Kaba. Han har scoret utrolige 29 mål på 27 kamper for Frigg denne sesongen.

* 12.12 – Som nevnt i går er Tromsø interessert i den islandske spissen Andri Rúnar Bjarnason, som ble toppscorer i svenske Superettan denne sesongen. Men TIL har også andre spisser på blokken, blant annet Sogndal-spiss Sigurd Hauso Haugen, som nettet 16 mål for laget fra saftbygda i OBOS-ligaen i år. Tromsø skal også ha vært interessert i Nest-spiss Sondre Liseth, men han er etter alle solemerker svært nær en overgang til Brann.

* 12.12 – Nest-Sotra har hentet den 21 år gamle kantspilleren Jefferson David Concalo de Souza fra 3.divisjonsklubben Brodd. Han står oppført med 20 mål på 62 kamper for Brodds A-lag.

* 11.12 – I følge BT.no er Nest-Sotras 21 år gamle spisstalent Sondre Liseth i sluttforhandlinger med Brann. Også Mjøndalen skal ha vært interessert i spilleren, men nå skal Nest ha blitt enige med Brann om en overgangssum. Ting kan da i tillegg tyde på at Steffen Lie Skålevik er på vei til Sarpsborg 08. Særpingene har fått avvist to bud på 25-åringen tidligere denne høsten.

* 11.12 – TIL prøver å lokke Superettan-toppscorer nordover: Andri Rúnar Bjarnason ble denne sesongen toppscorer i Superettan med sine 16 mål på 29 kamper, og dermed en stor bidragsyter til at Helsingborg igjen rykket opp til Allsvenskan. Nå skal Tromsø være interessert i å hente den 28 år gamle og 193 cm høye spissen nordover. Det er itromsø.no som melder dette.

* 11.12 – Den tidligere Vålerenga og TUIL-spilleren Kristoffer Hay er på vei til OBOS-ligaklubben Aalesund. Ifølge ITromsø er det 20 år gamle stoppertalentet på vei fra Tromsø til samtaler med AaFK-trener Lars Bohinen.

* 11.12 – Tidligere Vidar-spiller Ingvald Halgunset har skrevet under kontrakt en ettårskontrakt med Sandnes Ulf. Den 22 år gamle midtbanespilleren har også trent med Viking denne sesongen, men tar nå altså steget opp én divisjon foran den kommende sesongen.

* 10.12 – Aalesund bekrefter i tillegg at lånespillerne Jens Petter Hauge og Nikola Tkalčić returnerer til sine respektive klubber, henholdsvis Bodø/Glimt og Sarpsborg 08.

* 10.12 – Den islandske høyrebacken Adam Arnarson er ferdig i Aalesund. 23-åringen er på utgående kontrakt og Aafk kommer ikke til å forlenge den. Dermed stopper han på totalt 83 kamper for klubben som ikke klarte å rykke direkte opp igjen fra OBOS-ligaen.

* 10.12 – 19 år gamle Robin Lorentzen har de siste to årene vært en del av Rosenborgs junioravdeling, men nå er Harstadværingen klar for spill i TUIL i OBOS-ligaen. Han fikk ikke fornyet kontrakten hos de norske mesterne, og går dermed gratis til Tromsdalen.

* 09.12 – Ullerns keepertalent Jonas Brauti var forrige vinter aktuell for både Sarpsborg 08 og Vålerenga, men det ble aldri en overgang for unggutten, og han har også denne sesongen spilt for 3. divisjonslaget. Men nå skal det være klart at Stabæk har snappet opp 99-modellen fra og med januar, og planen er at han går rett inn i A-stallen til klubben som i helgen fornyet sin Eliteseriekontrakt med 2-1 sammenlagt over Aalesund i kvalifiseringen.

* 09.12 – Sotra har skaffet seg tidligere Åsane-stopper: Sindre Austevoll, som spilte for Åsane i OBOS-ligaen forrige sesong, er klar for nyopprykkede Sotra. Han har vært langtidsskadet, men spilte i høst for Brann 2 for å finne tilbake til formen.

* 08.12 – Arendal Fotball har sikret seg midstopper: 20 år gamle og 194 cm høye Ilir Kukleci har skrevet under en to-årskontrakt med 2. divisjonsklubben, han spilte 26 kamper og scoret fem mål i serie og cup for Frikk denne sesongen.

* 08.12 – Adria Mateo Lopez er ønsket i både OBOS-ligaen og Eliteserien. Etter imponerende spill for Levanger denne sesongen, er flere klubber interessert i midtbanespilleren, som nå står uten kontrakt. Forrige uke var han på prøvespill i Kristiansund, men Ranheim og Kongsvinger skal være de to klubbene som er fremst i køen for å sikre seg 23-åringen.

* 07.12 – Kristiansund skal være interessert i Hønefoss-spissen Kristoffer Hoven. Det skal allerede foregå forhandlinger mellom Eliteserie-klubben og klubben fra 2. divisjon, og en avgjørelse kommer enten i dag eller i morgen.

* 07.12 – Med Skålevik kanskje på vei ut er Brann på jakt etter en ny spiss, og bergenserne har pekt seg ut Nest-Sotras Sondre Liseth. 21-åringen scoret åtte mål på 17 starter for laget som havnet på sjetteplass i OBOS-ligaen denne sesongen. Også nyopprykkede Mjøndalen skal være interessert i den hardtjobbende spissen.

* 06.12 – Brann har avslått nytt bud på Skålevik: Sarspborg 08 er svært interessert i å hente Branns Steffen Lie Skålevik, og har tidligere fått avslått et bud på det som skal være omkring 1,5 millioner kroner. Nå skal de ha lagt inn et nytt bud på 2 millioner kroner for den 25 år gamle spissen, men også det skal være avslått av bergenserne.

* 06.12 – KFUM Oslo har allerede sikret seg tidligere Skeid og Vålerenga-spiller Daniel Fredheim Holm før neste sesong i OBOS, ligaen, og nå kan en annen tidligere Skeid og Vålerenga spiller være på vei inn. Daniel Braaten er ferdig i Brann og planlegger å flytte tilbake til Oslo. – Det ville være dumt ikke å sjekke muligheten. Nå er ikke Braaten verdens letteste person å få tak i, men vi har pratet med ham. Foreløpig er det ikke noe konkret. Vi er i en fase der vi vurderer mange ting. Og han skal sikkert ha litt ferie nå som andre fotballspillere, sier KFUM-trener Jørgen Isnes til VG.

* 06.12 – Jonas Enkerud er som nevnt tidligere aktuell for nyopprykkede Raufoss, men nå har også Kongsvinger meldt seg på i kampen om Elverums toppscorer denne sesongen. Enkerud forteller til Østlendingen at han har vært i kontakt med Espen Nystuen og er imponert over hva de har fått til på Gjemselund de seneste sesongene.

* 05.12 – FK Haugesund signerer nok en spiller like etter sesongslutt, denne gangen 22 år gamle og lokale Thore Baardsen, som kommer fra byrivalene Vard. Han står med 133 a-kamper for Vard og kan bekle flere roller både på midtbanen og i forsvaret. Det er klubben selv som melder dette på sine egne hjemmesider.

* 05.12 – Simen Wangberg forlenger: Det så lenge ut til at Tromsø-kaptein Simen Wangberg kom til å forsvinne etter sesongen, da kontrakten hans med klubben gikk ut ved nyttår. Og med tanke på Tromsøs økonomiske situasjon var Wangbergs avgang forventet av mange. Men nå har midtstopperen snudd, og forlenget kontrakten sin til 2021. – Det er veldig godt å få det på plass. Jeg har fulgt meg veldig ønsket, både blant de i klubben, naboer og folk jeg har møtt på butikken. Det betyr mye at man er ønsket med videre, og jeg ser fram til å utvikle laget og meg selv, sier Wangberg til klubbens hjemmesider.

* 05.12 – Start interessert i Stabæk-talent: Jesper Daland er sørlandsgutt, men valgte Stabæk i kombinasjon med skolegang på NTG i Bærum for to år siden. Nå ser Start på mulighetene for å hente den 18 år gamle midtstopperen tilbake til Sørlandet. Start sportsdirektør Tor Kristian Karlsen bekrefter at de er interessert. – Vi har ikke helt bestemt konkret for hvilke av spillerne vi ønsker vi skal gå for. Det vil vi bruke de neste to-tre ukene på å finne ut av. Men talentfulle sørlendinger er alltid av interesse, sier Karlsen til Fædrelandsvennen.

* 04.12 – Fredrikstad Blad melder at Jervs 32 år gamle midtbanespiller Andreas Hagen er på vei ned en divisjon til Fredrikstad FK. Han har spilt i Jerv siden 2014, da han kom fa et utenlandsopphold på to år i danske Viborg.

* 04.12 – Det har lenge vært ventet, men i dag ble det bekreftet: Haugesund benytter seg av kjøpsopsjonen på Ibrahima Wadji, og senegaleseren er dermed FKH-spiller ut 2021-sesongen, det melder klubben på sine egne hjemmesider. 23-åringen har hatt et meget godt utlån fra Molde i høst, og det er nok mange på haugalandet som er svært glad for denne nyheten.

* 04.12 – Molde-talenter på treningsopphold i Heerenveen: Daniel Berg Hestas sønn Tobias Hestad og lagkamerat i Molde junior, Emil Varhaugvik Breivik er på treningsopphold i den nederlandske storklubben Heerenveen, det melder Romsdals Budstikke. Oppholdet er kommet i stand takket være nettopp Daniel Berg Hestad, som spilte i klubben mellom 2003 og 2005.

* 04.12 – Elverums toppscorer på vei til Raufoss: Raufoss-trener Christian Johnsen har satt igang arbeidet med å sette sammen en slagkraftig tropp etter opprykket til OBOS-ligaen denne sesongen. En av spillerne som er aktuell er Elverum-spiller Jonas Enkerud. 29-åringen scoret hele 21 mål i 2. divisjon denne sesongen, to mer enn Raufoss-spiss Anton Henningsson. Det er med andre ord stor fare for at Raufoss stiller med en meget målfarlig målduo på topp i OBOS neste sesong.

* 04.12Simen Aanonsen har denne sesongen vært på lån fra Jerv til Vindbjart, og 18-åringen har tydeligvis imponert. Nå har han meldt overgang til Vennesla-klubben. – Simen hadde en flott utvikling i VFK. Etter å ha blitt kjent med personen og spilleren Simen, mener vi bestemt at denne gutten har et potensial som kan føre han langt. Veldig langt! Han er rett og slett en uslepen diamant både på og utenfor banen, skriver Vindbjart-trener Steinar Skeie på Facebook.

* 04.12 – 4. divisjonsklubben Skarphedin henter Drangedal-talentene Håkon Sander Johansen og Mathias Esborg, det melder Kragerø Blad. – Mathias er først og fremst angrepsspiller og per nå giftigst på kanten. Håkon er tiltenkt en plass som indreløper, men kan også løse den sentrale rollen på midten. Vi håper guttene kan utvikle seg videre her i Skarphedin, sier Bø-lagets trener Alexander Sigurdssøn Bernås til IL Skarphedin fotballs Facebook-side.

* 04.12 – Arendal har sikret seg tidligere Jerv-spiller: Ulrik Reinaldo Berglann fikk ikke fornyet kontrakten sin i Jerv etter denne sesongen, og nå har venstrebacken signert en ettårskontrakt med Arendal. Han har høye ambisjoner i sin nye klubb fra litt lenger øst i Agder. Til Grimstad Adressetidende sier han at ambisjonen er å ta Arendal opp i OBOS-ligaen.

* 03.12Vladan Radojkic var Lyseklosters beste spiller denne sesongen, og nå ønsker 21-åringen å ta karrieren et steg videre. Den tidligere Brann- og Fyllingsdalen-spilleren er ønsket i Nest-Sotra i OBOS-ligaen. – Vladan er den eneste spilleren jeg ser i lokalfotballen, akkurat nå, som kan forsterke laget vårt. Det er en meget spennende spiller. Han har en X-faktor, sier Nest-trener Steffen Landro til Bergensavisen.

Etter det fotballkanalen kjenner til er også Åsane, Sotra og en annen toppklubb i PostNord-ligaen interessert i 21-åringen.

* 03.12 – Og som det ble meldt i helgen, ny finne etter alle solemerker å dømme klar for Tromsø i morgen:

* 03.12 – Moss har hentet den 24 år gamle midtstopperen Durim Muqkurtaj fra Fram Larvik. Vossingen spilte for Hønefoss i OBOS-ligaen i 2017-sesongen.

* 03.12 – Midtstopper glipper for Haugesund: FK Haugesund hadde for en uke siden Florø-midtstopper Runar Hove på prøvespill. Han imponerte såpass mye at Eliteserieklubben har lagt inn et bud. Men nå melder Eurosport at budet er blitt avvist, i tillegg til at flere klubber, innkludert Viking, Bodø/Glimt, Aalesund, Kongsvinger og Sogndal, er interessert i midtstopperen. Hove har imponert stort for Florø i OBOS-ligaen, og det virker klart at 23-åringen ikke blir med vestlandsklubben ned en divisjon.

* 03.12 – Tidligere Kongsvinger-junior klar for Skedsmo: Oleksandr Vysochenko, som denne sesongen spilte for Skjetten er klar for spill i Skedsmo neste sesong. Klubben beskriver ham som en offensiv og meget kreativ spiller.

* 03.12 – Returnerer til gamleklubben Aafk: det har en stund vært klart at Peter Orry Larsen ikke fortsetter i Brann. Nå melder begge klubbene på sine egne hjemmesider at midtbanespilleren returnerer til oransjetrøyene neste sesong.

* 02.12 – Finsk vingback på vei til Tromsø: 27 år gamle Juha Pirinen, som har fire landskamper for Finland, er på vei til Tromsø. Den 184 cm høye finnen kan komme gratis fra den finske toppklubben HJK, hvor har han har en meget god sesong og altså spilt seg inn på det finske landslaget.

* 02.12Kristoffer S. Nesse forlenget sin kontrakt med Nest-Sotra ut 2020 sesongen. Midtbanespilleren kom fra Åsane før denne sesongen.

* 01.12 – Jerv henter høyreback: Torje Wichne er klar for Jerv. Han kommer fra Føy og har signert en toårskontrakt med Grimstadklubben. Torje er for øvrig lillebror til Start-spiller Eirik Wichne, og neste sesong blir altså brødrene kollegaer i OBOS-ligaen.

* 30.11 – Tidligere Odd-junior på vei til Frigg: Oslo-klubben Frigg har hatt Simen Bjørneboe med på treninger etter at Eidanger-gutten flyttet til hovedstaden for å studere juss. Nå kan en overgang til klubben som kjempet om opprykk til 2. divisjon i høst bli permanemt. 20-åringen har spilt for Halsen siden han forlot Odds junioravdeling i fjor sommer.

* 30.11 – Rosenborg signerer ung keeper: Etter å ha deltatt på treninger og samlinger i nærmere ett og et halvt år er Hitras 16 år gamle keeper-talent Ståle Arntsberg nå klar for Rosenborg. Han fyller 17 i februar og tar plass på Rosenborgs 18-årslag.

* 30.11 – «lillebror» Gytkjær er ferdig i Haugesund: Fredrik Gytkjær og Haugesund er enige om å terminere kontrakten, ett år før kontrakten går ut, det melder klubben på sine egne hjemmesider. Det er uvisst hvor turen nå går videre for 25-åringen.

* 29.11 – Etter et vellykket prøveopphold i Kristiansund er agenten til Mathias Dahl Abelsen selvsikker på at 24-åringen endelig får prøve seg i Eliteserien. Han har hatt to meget gode sesonger i TUIL, og i tillegg til Kristiansund er Tromsø og Stabæk interessert i midtbanespilleren.

* 29.11 – Mjøndalen, som neste sesong er klar for spill i Eliteserien igjen, har keeper med fortid i AC Milan på prøvespill. 25 år gamle Riccardo Piscitelli var forrige sesong tredjekeeper i den da Serie A-klubben Benevento, og har totalt 7 ungdomslandskamper for Italia.

* 29.11 – Fredrikstad er klar for nok en sesong på 3. nivå i Norge, og den tradisjonsrike klubben er på jakt etter en ny spiss. Det kan raskt bli Asker-spiss Marcus Johansen Mehnert. Det er Fredrikstad blad som melder at Andreas Aalbus erstatter kan bli 21-åringen som denne sesongen scoret 15 mål for Asker, i nettopp PostNord-ligaen.

* 27.11 – Brann ønsker å ha med Samuel Sahin-Radlinger videre etter at låneoppholdet fra Hannover 96 er ferdig etter denne sesongen, men både pris og lønn kan sette kjepper i hjulene for en permanent overgang. Om det ikke skulle lykkes har Brann allerede vært i kontakt med Sandefjord fotball med tanke på en mulig overgang for keeper Eirik Holmen Johansen. 26 åringen har i høst vært en del av Norges A-landslag, og det er tvilsomt at han ønsker å bli med Sandefjord ned i OBOS-ligaen.

* 27.11 – Flere TUIL-spillere aktuell for Tromsø: Nord-Norges fotballflaggskip sliter med økonomien, og flere nøkkelspillere er på vei vekk. I tillegg må klubben se nedover i divisjonene for forsterkninger, og her er det flere tavn hos TUIL som peker seg ut. Håkon Kjæve har trente med Tromsø forrige uke, mens stopperduoen Kristoffer Hay og Anders Jenssen begge følges tett av «Gutan». I tillegg er det kjent at Steffen Skogvang Pedersen også er et navn som er nevnt på Alfheim tidligere, det melder avisen Nordlys. Samtidig kan flere spillere være på vei dørene på TUIL Arena i vinter.

* 26.11 – Den tidligere Holeværingen-spissen Dawid Hildebrandt har skrevet under en toårskontrakt med Jevnaker IF i fjerde divisjon. Han var toppscorer for sin tidligere klubb.

* 24.11 – Flere forsvinner fra Brann etter sesongen: Deter klart at både Peter Orry Larsen og Daniel Braaten er ferdig i Bergensklubben i år, i tillegg er Halldor Stenevik klar for Strømsgodset og Ruben Kristiansen på vei til Tromsø. Andre som trolig forsvinner er; Deyver Vega og Vidar Jónsson.

* 23.11 – Norske Pål Alexander Kirkevold var brennhet for Hobro i danske Superligaen i fjor, og var svært nær en overgang i sommer. Men en skade har satt nye eventyr på vent. Nå sier Kirkevold selv at han er tilbake for fullt, og hinter om at det kan skje spennende ting i januarsvinduet. – Skaden har foreløpig satt en mulig overgang på vent, men kommer jeg tilbake i godt, gammelt slag over nyttår, ser jeg ikke bort ifra at ting kan skje, sier Kirkevold til Sandefjords blad.

* 23.11Veton Berisha kan være interessert i en retur til nyopprykkede Viking. Han spiller for øyeblikket i østerikske Rapid Wien, hvor han er inn og ut av laget. Han kom dit i fjor sommer for en sum på omtrent 18 millioner kroner.

* 22.11 – 17 år gamle Markus Eiane trener med Molde. Han har scoret hele 22 mål for Brynes andrelag denne sesongen, og bidro dermed sterkt til at andrelaget rykket opp til 3. divisjon.

* 22.11 – Til tross for at det ble nedrykk har Florøs Runar Hove imponert i OBOS-ligaen denne sesongen. Kontrakten hans går ut ved årsskiftet, og det virker klart at han ikke blir med ned til 2. divisjon. Denne uken er den 195 cm store stopperen på prøvespill hos Haugesund.

* 22.11 – Kvartett ferdig i Sandnes Ulf: Hverken Vidar Nisja, Niels Vorthoren, Remi Johansen og Roger Ekeland får bli med Rogalandsklubben neste sesong, det melder Sandnesposten.

* 22.11 – Etter 116 kamper for Steinkjers A-lag er Sindre Sakshaug klar for nye utfordringer. 21-åringen har i dag skrevet under en kontrakt med Levanger, som rykket ned fra OBOS-ligaen som klar jumbo denne sesongen.

* 22.11 – Flere ferdig i Jerv: hele ni spillere blir ikke med Jerv neste sesong. Det har lenge vært klart at veteran Glenn Andersen er ferdig i Agder-klubben, men også Ulrik Berglann, Alexander Lind, Marc Nordqvist, Sean Ugo Okoli, Anthony Izuchuckwu, Tor Andre Skimmeland, Jan Jenssen, Tobias Collett og Sander Haugen er borte fra klubben neste sesong.

* 22.11 – Odd kvitter seg med spillere: Martin Broberg, Andreas Nordvik og Stefan Mladenovic er alle ferdig i Skiens-klubben ved sesongslutt.

* 21.11 – Brann tester venstreback: Victor Grodås imponerte under Lars Arne Nilsens ledelse i Hødd, men har siden slitt mye med skader. Denne høsten har han nok en gang imponert, og bidratt til at Strømmen klatret stort på OBOS-ligatabellen. Nå er 26-åringen på prøvespill hos Lars Arne Nilsens Brann. Ruben Kristiansen forlater Brann etter sesongen, og med kun Thomas Grøgaard i troppen som ren venstreback ligger det i kortene at rødtrøyene er på jakt etter en konkurrent til den tidligere Odd-spilleren.

* 21.11Ivar Sollie Rønning har imponert for Ham-Kam de to siste sesongene. I opprykkssesongen i fjor endte den høyreiste spissen på 18 mål, mens det har blitt 10 mål i 2018-utgaven av OBOS-ligaen. Nå er trønderen belønnet med en kontrakt med trønderklubben selv, Ranheim. Levanger-gutten har signert for tre år med Eliteserieklubben.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler