Stadio San Paolo
Serie A
Lørdag klokken 15.00

Det skiller bare et poeng mellom Napoli og Juventus. Juve møter Roma på lørdag, noe som kan gjøre det til vanskelige tre poeng for Juves del. Sikrer Napoli tre poeng mot Sampdoria, sikrer de seg også på toppen av tabellen.

I det siste møtet brukte Napoli 13 spillminutter til å avgjøre kampen mot Sampdoria. Det tok riktig nok 36 minutter før Dries Mertens scorte første mål, men det gjorde at ting begynte å skje. 6 minutter senere satte nemlig Lorenzo Insigne 0 – 2, før Marek Hamšík fulgte opp 7 minutter senere med 0 – 3. Kampen var langt fra over, selv om en var avgjort. Fabio Quagliarella satte 1 – 3 minuttet etter. 15 minutter senere kom José Mária Callejón på ballen og satte 1 – 4. Siste mål ble signert Sampdorias Ricky Álvarez i det 90. minutt.

Summerer vi de fem siste kampene er det Napoli som skiller seg ut. De har nemlig vunnet 4 og kun spilt en uavgjort mot Sampdoria. Sist Napoli tapte for Sampdoria på Stadio San Paolo var i 1998, så det er ingen tvil om at hjemmelaget er klar favoritt.

Napoli

Det skiller ikke mer enn 1 og 2 poeng fra serieleder Napoli, ned til Juventus og Inter på andre og tredjeplass. 13 – 3 – 1 og 5 – 2 – 1 levner likevel ingen tvil om at det er Napoli som har det beste utgangspunktet før Napoli – Sampdoria kampen.

Uten manglende viktige spillere kan også Napoli stille med et sterkt lag. De eneste to spillerne som er ute er Faouzi Ghoulam og Arkadiusz Milik som ikke har spilt de siste par månedene.

Sampdoria

8 – 3 – 5 er langt fra hva Napoli har vist, men det er god nok form til å ha sikret seg en 6. plass med 27 poeng. Med 3 poeng og 4 måls ledelse på Atalanta, og 5 poeng opp til Lazio på 5. plass er det heller ingen umiddelbare sjanser for forandring på tabellen for Sampdorias del. Med borteform på 2 – 3 – 3 er det også noe som kunne blitt vanskelig, selv om sjansen hadde vært der. Det selv om Sampdoria hverken har skader eller suspenderinger.