Norditaliensk rivaleri i Milan – Juve

Siden første gang Milan og Juventus spilte mot hverandre har derbyet gitt store kamper. Største seier er Milans 8 – 1 seier på hjemmebane i Italiensk Mesterskap i 1911/12. Flest mål ble scoret på Juventus hjemmebane da de vant 8 – 2 i 1926/27 sesongen. Med 86 uavgjorte kamper har det også blitt mange mål her, med 3 – 3 både i 1930/31 og 1946/47 sesongen.

Milan – Juventus

Derbyet mellom Milan og Juventus har ikke noe navn, men det er regnet som å være like stort som Derby d’Italia som er mellom Inter og Juventus. Milan og Juventus er lagene med flest titler i Italia, men tidligere har rivaleriet også vært tuftet på både politikk og økonomi.

Juventus har vunnet 101 av kampene, mens 86 har endt uavgjort og Milan har vunnet 94 av oppgjørene. I de fem siste står det 2 – 2 – 1 til gjestene i dette møtet, Juventus. Alle de tre siste møtene ble spilt på Juventus Stadium, og endte med to hjemmeseire og en uavgjort. På siste kamp som ble spilt på San Siro endte det med 1 – 0 seier til Milan i Serie A 2016/17.

Nord

Milan har haltet seg fremover i denne sesongen av Serie A og har for tiden en 11. plass med 4 – 1 – 4. Hjemme på San Siro står de med 3 – 1 – 1, og det kan gi de et håp når de møter Juventus som hittil bare har tapt en kamp.

I Europaligaen har Milan vunnet over Austria Wien og Rijeka, mens det endte uavgjort mot AEK Athen. Det er nok til å sende de til gruppeledelse og det ser ut til at de skal klare å spille seg videre.

Milan har scort 12 mål og sluppet inn 13 på sine 9 kamper i Serie A. Uten noen utpregede toppscorere kan det bli tungt mot målhungrige Juventus. Så langt har Suso 3 mål på samvittigheten, mens Patrick Cutrone, Nikola Kalinić og Franck Kessié har to hver.

Nordvest

Forrige sesongs vinner av Serie A har fått en god start med formen 7 – 1 – 1, men det er ikke godtt nok til å gi mer enn en 3. plass på tabellen. Mot Lazio kom deres første tap, mens det var Atalanta som gav dem uavgjort. Likevel, Juventus har ennå til gode å tape på bortebane.

Champions League har så langt gitt Juve to seire og et tap mot Barcelona. Møtene med Sporting CP og Olympiakos endte derimot med 2 – 1 og 2 – 0 seire. Det er nok til at det ser ut til at det blir videre spill for Juventus i Champions League.

Skader

Milan mangler fortsatt Andrea Conti og Luca Antonelli på grunn av skader. Begge gikk ut den 1. november. Det som er relativt nytt er at det er 5 spillere som er ute med suspensjon. Det gjelder Leonardo Bonucci Gustavo Gomez, Gabriel, Hachim Mastour og Jherson Vergara.

For Juventus mangler Marko Pjaca og Mattia De Sciglio. Benedikt Höwedes og Medhi Benatia skal være klare til kampstart. Ellers er Mario Mandzukic suspensjon over.

Live stream Milan – Juventus

bet365 gir alle sine spillere tilgang til fotball live stream av de beste kampene, og har du en aktiv konto på bettingsiden kan du følge Milan – Juventus live. Her er fremgangsmåten for å se kampen på nett:

Hans Nielsen

248 Artikler