Finner Liverpool formen på Wembley?

Liverpool vant begge møtene på Anfield i både Premier League og League Cup, men på Wembley ble det 1 – 1. Av 8 kamper har gjestene kun tatt tre poeng i tre av dem og det plasserer Liverpool på 8. plass.

Tottenham har kun et tap på sine 8 kamper og skal kunne gi Klopp & co motstand i søndagens Premier League kamp.

Tottenham

Fjorårets Premier League endte med Tottenham på 2. plass og er så langt ubeseiret i Champions League. Med seier over Borussia Dortmund og APOEL Nikosa og uavgjort mot Real Madrid på Santiago Bernabéu Stadion, deler de nå 1. plass i Gruppe H med nettopp Real Madrid.

Det er ikke bare i Champions League Tottenham har funnt frem vinnerformen, i Premier League står de med 5 – 2 – 1 etter uavgjort mot Swansea og Burnley, samt et tap mot Chelsea. Både tap og uavgjortene har kommet på hjemmebane. Med full pott mot Liverpool på søndag kan Tottenham sikre sin nåværende 3. plass bak Manchester United og Manchester City som leder med 3 og 5 poeng.

Så langt har The Gunners scoret 15 mål, noe som ikke er veldig mye mer enn Liverpools 13. Men, med kun 5 mål mot seg ser de mye sterkere ut, Liverpool har nemlig 12 mot seg. På Tottenham er det spesielt Harry Kane som vet hvor målet står og er med 6 mål på 8 kamper en av Premier Leagues nest mest scorende spillere.

Liverpool

Med 1 poeng mer enn Arsenal i fjorårets Premier League kom Liverpool akkurat med i Champions League, men de opplever blandede resultater, selv om de leder Gruppe E. Mot Sevilla og Spartak Moskva ble det uavgjorter, mens Liverpool tok 0 – 7 seier borte mot Maribor.

I Premier League har Liverpool spilt seg til 13 poeng og har sjanser til avansement. Burnley, Arsenal og Chelsea står nemlig også med 13 poeng, men Liverpool befinner seg på bunn av denne gruppen på grunn av mål. På bortebane går ikke ting bedre, her har de kun vunnet en kamp mot Leicester, spilt to uavgjorter mot Watford og New Castle, samt 5 – 0 tap mot Manchester City.

Skader

På Tottenham er det Érik Lamela, Victor Wanyama og Mousa Dembélé som mangler. Sistnevnte kan være tilbake 22. oktober, mens de to andre skal være tilbake i løpet av få uker.

Liverpool har fire spillere med skader, Adam Lallana, Nathaniel Clyne, Sadio Mané og Ádám Bogdán. Mané måtte stå over siste kamp mot Manchester United i en kamp som endte 0 – 0. Som en av Liverpools toppscorere er dette en spiller man merker er borte fra laget. Mané er ikke ventet tilbake før 20. november.

Hans Nielsen

248 Artikler