Klopp kan smile – Fra 20 poeng bak til potensielt 10 poeng foran City på ett år

Pep Klopp Liverpool Manchester City

Det skiller syv poeng mellom de to klubbene før kveldens kamp, med de regjerende mesterne på tredjeplass og Liverpool fremdeles ubeseiret helt øverst på tabellen.

Manchester City – Liverpool
Etihad stadion, Manchester
Premier League, runde 21
Torsdag klokken 21:00

Det var 5-0-seieren i tilsvarende oppgjør forrige sesong som virkelig ga første glimt av hvor dominant Manchester City kom til å være i 2017/18-sesongen. Det startet godt også denne sesongen, men vinteren har vært ustabil for City og nå er det Liverpool som er laget alle andre prøver å holde tritt med.

Tre tap i løpet av fem ligakamper for City, deriblant to sjokktap mot Crystal Palace og Leicester på hver sin side av julen har blitt brutalt utnyttet av Liverpool, noe syv poengs forsprang på tabellen klart viser.

Et tap i dag vil øke gapet til hele 10 poeng, og med formen Liverpool viser denne sesongen kan det virke umulig å ta igjen på 17 kamper, selv for stjernegalleriet til Manchester City.

Kan ta sin tiende strake seier

Etter 20 runder forrige sesong lå Liverpool hele 20 poeng bak ligalederne Manchester City. Men med Virgil Van Dijk inn i januar i fjor har mye forbedret seg, spesielt bakover på banen for laget fra Beatles-byen.

Og med et mulig 10 poengs forsprang på nettopp Manchester City etter 21 runder denne sesongen forteller alt om hvor en fantastisk reise Liverpool har hatt de siste 12 månedene.

De røde er vel så dominant som de lyseblå var forrige sesong, og er på god vei mot å overgå de 100 poengene Manchester City tok da, man har kun tapt 6 av totalt 60 mulige poeng så langt denne sesongen.

Seier i kveld vil bety 10 seire på rad siden starten av november, og man har i tillegg virkelig begynt å finne veien til nettmaskene, med tre eller mer scorede mål i seks av de siste åtte ligakampene.

Lagnyheter

Kevin De Bruyne måtte stå over seieren over Southampton på søndag med et muskelproblem, og ting tyder på at han heller ikke er frisk nok til en plass i startoppstillingen i kveld.

Ilkay Gundogan bør være frisk nok for en plass i troppen, men Pep holder seg trolig til midtbanetrioen fra søndag, med David Silva, Bernardo Silva og Fernandinho.

Fabian Delph er fortsatt suspendert, men spillere som Kyle Walker, John Stones og Leroy Sane er trolig nær en plass i startoppstillingen etter at de sto over i helgen.

Liverpool er fortsatt uten Joal Matip og Joe Gomez, men James Milner er trolig tilbake fra hamstringskaden som har holdt han ute den siste tiden.

Jordan Henderson og Naby Keita håper nok på en retur i startoppstillingen, men formen til Georginio Wijnaldum og Fabinho gir Klopp et luksusproblem når det gjelder å velge spillere til midtbaneleddet.

Spilltips til kampen: Salah i knallform kan avgjøre

Forventede lagoppstillinger

Manchester City: Ederson; Walker, Stones, Laporte, Zinchenko; Bernardo, Fernandinho, Silva; Sterling, Aguero, Sane

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson; Wijnaldum, Henderson; Mane, Firmino, Keita; Salah

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler