Er Start garantert en plass i Eliteserien 2018?

Fra 1. divisjon er det de to øverste lagene som er garantert opprykk. Lagene på 3. til 6. plass må derimot gjennom en kvalifiseringsrunde hvor vinneren får møte 14. plass i Eliteserien og kan kvalifiseres til Eliteseriespill.

Bodø/Glimt har hatt en sterk sesong og med 65 poeng og to gjenstående kamper kan ingen sette en stopper for at de blir å se i Eliteserien 2018. 2. plassen er det derimot fortsatt kamp om, og Sandnes Ulf kan ta igjen Start.

Start – Elverum

Start spiller mot Elverum kl. 12:00 på søndag og en seier her, med et tap for Sandnes Ulf i møtet mot Kongsvinger, er Start garantert opprykk til Eliteserien. I forrige møte, som også er eneste gang Elverum har spilt mot Start, endte kampen 1 – 1. Det skal ikke legges skjul på at formen til Start har forbedret seg etter dette. På de 12 påfølgende kampene er formen 7 – 4 – 1. For Elverums del, som ligger på nedrykksplass til 2. divisjon, er formen 1 – 4 – 7.

Sandnes Ulf – Kongsvinger

Sandnes Ulf har spilt mot Kongsvinger 7 ganger i 1. divisjon og en gang i kvalik til Tippeligaen 2016. Kampene har endt 3 – 2 – 3, og det var Sandnes Ulf som vant siste oppgjør på Kongsvingers hjemmebane. Sandnes har mot slutten av sesongen hatt en svakere form enn Start. På de siste 12 kampene har Sandnes Ulf formen 3 – 6 – 3, for Kongsvingers del står den på 5 – 1 – 6. Det gjør at dette kan bli et spennende og jevnt oppgjør som spilles søndag kl 12:00, samtidig med Start – Elverum.

Kampen om en plass i Eliteserien 2018

Sandnes ligger 4 poeng bak Start på tabellen, og det gjør det teoretisk mulig for dem å klatre forbi før sesongen i 1. divisjon er ferdig. Det innebærer at Sandnes Ulf vinner begge sine kampen, mens Start taper begge sine. Derfor er det viktige oppgjør som spilles i 1. divisjon på søndag. Selv om Sandnes Ulf ikke skulle komme forbi Start har de fortsatt muligheter til å komme seg til Eliteserien ved å vinne kvaliken.

Odds på 1. divisjon og Eliteserien

Det finnes flere norske bettingsider som tilbyr odds på norsk fotball, men en som skiller seg ut bde med tanke på høy odds og stort utvalg ov odds på nett er Unibet. Her finner du vanlig odds og live odds som lar deg plassere bets mens kampen pågår. For å spille odds på Unibet trenger du en konto og den kan du åpne raskt slik:

Hans Nielsen

248 Artikler