Tøff motstand i Sveriges første Nations League-kamp

Sverige endte opp som en av de største positive overraskelsene i sommerens VM, mens Tyrkia til slutt havnet på fjerdeplass i sin VM-kvalifiseringsgruppe i fjor, etter å ha avsluttet kvaliken med skuffende 0-3 hjemme mot Island og 2-2 borte mot Finland.

Sverige – Tyrkia
Friends Arena, Stockholm
UEFA Nations League, gruppe B3
Mandag klokken 20:45

Det var ikke mange som hadde tro på Sverige før sommerens mesterskap, og at troppen var litt «grå» og manglet profiler. Men Det brydde ikke det svenske laget seg om, og stoppet ikke før England ble for tøffe i kvartfinalen.

Men starten på den nye landslagssesongen var ikke optimal for svenskene. Et nydelig skudd av David Alaba og et selvmål av Filip Helander sørget for at Østerrike vant vennskapskampen dem i mellom i Østerrike forrige uke.

Tyrkia spilte uavgjort i sin generalprøve før Nations League da det endte 1-1 borte mot et annet lag som imponerte og kom seg til kvartfinale i sommerens VM, nemlig vertsnasjonen Russland.

De to landene har møtt hverandre totalt 10 ganger, noe som har endt med to svenske seire, fire uavgjorte og fire seire til Tyrkia. De to siste møtene har begge endt med 2-1 til Tyrkia på hjemmebane, begge to vennskapskamper. Forrige svenske seier kom i VM-kvalifiseringen i 2001.

Forventede lagoppstillinger

Sverige: Olsen; Krafth, Granqvist, Helander, Augustinsson; Durmaz, Ekdal, Larsson, Claesson; Guidetti, Berg

Tyrkia: Kirintili; Özbayrakli, Ayhan, Söyüncü, Ali Kaldirim; Kahveci, Yokuşlu, Tekdemir; Yazici, Karaman, Ünder

TV og live stream

Det er TV2 som har kjøpt rettighetene til å sende UEFA Nations League i Norge, og kampen kommer derfor til å bli sendt på deres kanaler. Kamper kan bli sett på TV2 Sport Premium eller på deres strømmetjeneste TV2 Sumo.

Oddstips

Sverige var ikke særlig god mot Østerrike forrige uke, mens Tyrkia fikk med seg et meget sterkt resultat i Russland. Tyrkisk landslagsfotball har vært nede i en bølgedal, og det er ingen tvil om at målet til det tyrkiske fotballforbundet er EM 2020, enten via Nations League eller EM-kvaliken. Om det ikke blir førstnevnte er landet uansett avhengig av gode resultater som gir en god rangering før trekningen av EM-kvalifiseringsgruppene.

Vi tror Tyrkia raskt kan lage trøbbel for Sverige, og tror de to lagene nøytraliserer hverandre på Friends Arena i kveld. Unibet gir fine 3.40 i odds for poengdeling.

Spill på uavgjort her!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler