Spilltips til kveldens Nations League-oppgjør mellom Spania og Kroatia

Kroatia kjempet seg helt til finalen i VM i Russland i sommer, der Frankrike til slutt ble for sterke. Men landet med bare litt over fire millioner innbyggere imponerte alle, og midtbanestjernen Luca Modric ble kåret til mesterskapets beste spiller.

Spania – Kroatia
Estadio Manuel Martínez Valero, Elche
UEFA Nations League, gruppe A4
Tirsdag klokken 20:45

Spania på sin side fikk ikke den oppturen de ønsket seg, etter at VM i 2014 endte opp som det verste VM noensinne for spanjolene. Én seier og to uavgjorte i gruppespillet sørget for avansement til sluttrundene, men der ble det uavgjort og exit etter straffesparkkonkurranse mot vertsnasjon Russland i åttendedelsfinalen.

Men det ble en god start på Nations League for Spania. En tøff bortekamp mot semifinalistene England forrige uke endte til slutt med en 2-1-seier for spanjolene, etter mål av Saúl og Rodrigo, Rashford scoret Englands mål.

Kroatia spilte forrige uke vennskapskamp borte mot Portugal, en kamp som endte 1-1. Dette er deres første tellende kamp siden VM-finalen i sommer.

De to landene har kun møttes ved seks tidligere anledninger, og statistikken er svært jevn. Kroatia vant 2-1 over Spania i gruppespillet i EM 2016, deres første seier over Spania siden det første møtet i en vennskapskamp i 1994. De resterende kampene har endt med tre spanske seire og én uavgjort.

Forventede lagoppstillinger

Spania: deGea, Carvajal, Nacho, Ramos, Alonso; Thiago, Busquests, Saúl; Rodrigo, Aspas, Isco

Kroatia: Kalinic; Vrsaljko, Mitrovic, Vida, Barisic; Badelj, Kovasic; Pjaca, Modric, Perisic; Pjaca

TV og Live stream

Det er TV2 som har kjøpt rettighetene til å sende UEFA Nations League i Norge, og kampen kommer derfor til å bli sendt på deres kanaler. Kamper kan bli sett på TV2 Sport Premium eller på deres strømmetjeneste TV2 Sumo.

Oddstips

Spania er satt til ganske klare favoritter, og så man kampen mot England kan man ikke protestere voldsomt på det, til tross for at det er VM-finalistene fra i sommer som står på motsatt banehalvdel. Spania så meget friske ut og det kan virke som at Luis Enrique har fått spillegleden tilbake i laget.

Kroatia mangler en av sine største stjerner fra i sommer, Mario Mandzukic, som forrige måned annonserte at han legger opp på landslaget. Det er enda en ting som taler for Spania-seier i kveld, men vi er ikke helt sikre. Det vi føler oss relativt sikre på derimot, er at begge lag kommer til å score mål.

Og når oddsen er såpass bra som 2.15 for at begge lag scorer hos Unibet, er det det vi går for.

Spill her!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler