Strasbourg – Lille
Stade de la Meinau
Coupe de France
Torsdag klokken 21.00

Strasbourg rykket opp fra Ligue 2 denne sesongen og har funnet sin plass midt på tabellen. Lille er truet med nedrykk, men først kan de bli slått ut av Coupe de France.

Det tok litt tid før Strasbourg fikk kontroll over Lille i forrige kamp som også ble spilt på Stade de la Meinau. Første mål som ble scoret av Jonas Martin kom ikke før etter 74 minutter. Kort tid etter ble det bblåst straffe og her ble det 2 – 0 signert av Dimitri Lienard. Med 5 minutter igjen av fulltid er Jeremy Grimm på og avgjør kampen 3 – 0.

Det var siste oppgjør mellom lagene i nyere tid. Før dette har de ikke spilt mot hverandre siden 2007/08. Denne sesongen endte det med 0 – 3 borteseier til Strasbourg, og 0 – 1 borteseier til Lille. Sesongen før dette møttes lagene i Coupe de France 2006/07, også det i runde 10 på Stade de la Meinau. Her vant Lille 2 – 3.

Strasbourg

Strasbourg har så langt bare spilt mot Dijon i Coupe de France. På hjemmebane endte det 1 – 1 til fulltid, men kampen ble avgjort 3 – 2 etter ekstraomganger med scoringer fra Jérémy Blayac og Nuno Da Costa i løpet av de to første minuttene. Dijons Júlio Tavares scorte siste mål i kampen kom etter 103 spilte minutter.

7 – 6 – 9 er ingen storform, men det er nok til å plassere det tidligere Ligue 2 laget på 10. plass i Ligue 1. På hjemmebane er de klart bedre og har så langt formen 5 – 3 – 3. Abdallah Ndour har vært skadet siden mai, og er eneste spiller som er ute. Det gjør at Strasbourg skal ha sjansen til en seier mot Lille.

Lille

Lille har også bare en spiller ute, det er Rominigue Kouamé som har vært ute siden november. Det de mangler mer på er derimot formen, selv om det for så vidt har gått greit hittil i Coupe de France. I den eneste kampen hittil vant Lille 2 – 4 på bortebane mot National 2 laget Le Mans.

6 – 4 – 12 er hva de har å vise til i Ligue 1, og det holder akkurat til kvalikplass. Borte er det heller ikke bedre med 3 – 1 – 8.