Norge holder VM-drømmen i live med komfortabel seier mot Latvia

Vil du streame Fotball? Gjør det hos Unibet!

Stream bl.a. Bundesliga og La Liga

Tilgjengelig i Norge!

Norske fans synger på Ullevaal stadion

Ståle Solbakken må nok en gang klare seg uten Norges største stjerne, Erling Braut Haaland, men er velsignet med flere andre norske spillere i meget god form for både klubb og landslag.

Latvia er motstander i vårt nest siste hinder i denne VM-kvalifiseringen, og Ståles menn er storfavoritter hjemme på et fullsatt Ullevaal stadion. Gjestene har lite å spille for, og bør ha lite å stille opp med mot det som er et sterkt norsk mannskap. Ståle har også fått tilbake Mathias Normann, som ikke var med på forrige samling på grunn av skade, og Norwich-spilleren går trolig rett inn i startelleveren etter en sterk høst i Premier League.

Du kan se hele troppen her, men siden Ståle tok ut troppen sist uke har Fredrik Bjørkan og Veton Berisha meldt forfall. Anders Trondsen er hentet inn som erstatter for førstnevnte.

Når det gjelder Latvia, forventes det ikke å være noen reelle overraskelser i deres startellever, og laget vil sannsynligvis ligne på det som imponerte i et 2-1 hjemmetap mot Tyrkia sist.

Arturs Zjuzins er den ledende målscoreren i troppen med syv mål, og 30-åringen forventes å starte på midten for landslaget sitt.

Forventet lagoppstilling:

Norge: Hansen; Holmgren Pedersen, Hanche-Olsen, Strandberg, Meling; Odegaard, Normann, Thorsby; Hauge, Thorstvedt, Elyounoussi

Latvia: Ozols; Savalnieks, Cernomordijs, Dubra, Jurkovskis; Zjuzins, Emsis; Kamess, Uldrikis, Ciganiks; Gutkovskis

Spilltips: Norge med komfortabel seier

Om vi går ut ifra at Nederland vinner sin kamp mot Montenegro, skal Norge vinne denne og bortekampen mot Nederland for å sikre seg førsteplassen og dermed direkte kvalifikasjon til VM.

Slik ser tabellen ut før de to siste rundene:

Land Kamper Seire Uavgjorte Tap Målforskjell Poeng
Nederland 8 6 1 1 23 19
Norge 8 5 2 1 9 17
Tyrkia 8 4 3 1 4 15
Montenegro 8 3 2 3 0 11
Latvia 8 1 2 5 -5 5
Gibraltar 8 0 0 8 -31 0

Om vi kun klarer uavgjort borte mot Nederland sikrer vi etter alle solemerker andreplassen, og dermed playoff til VM. Med tap mot Nederland vil Tyrkia gå forbi oss om de vinner sine to siste kamper mot Gibraltar og Montenegro.

Men alt er avhengig av at vi vinner denne kampen mot Latvia, og jo klarere vi vinner, jo større positiv målforskjell får Norge, og dermed større sjanser for å ble seedet i playoffen, der man møter et annet lag som har havnet på andreplass, eller et lag som vant sin Nations League-gruppe sist år.

Jeg er trygg på at dette norske mannskapet har både kvaliteten og er i såpass god form til at dette blir en komfortabel seier. Jeg tror det blir både tre og fire mål den riktige veien. Unibet gir en odds på 2.17 for at Norge vinner med minst tre mål, det synes jeg er et spennende spill.

Spill her.

Kampstart er klokken 18:00.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler