Troppen til landskampene mot Latvia og Nederland

Haaland landslaget

I dag, litt over klokken 12, presenterte Ståle Solbakken sin tropp til de to siste kampene i VM-kvalifiseringen mot Latvia på hjemmebane og til slutt borte mot Nederland.

Før presentasjonen var det allerede klart at vår største stjerne, Erling Braut Haaland, ikke kommer til å være med på samlingen på grunn av en skade. Men vi har flere offensive spillere i god form, og tapet er dermed ikke like dramatisk som det kunne vært. Vi klarte oss også godt på forrige samling, der Dortmund-stjernen heller ikke var med.

Her er troppen til kampene mot Latvia og Nederland:

Keepere: Sten Grytebust, Andre Hansen, Andre Nyland

Forsvarsspillere: Birger Meling, Marcus Holmgren Pedersen, Stefan Strandberg, Marius Lode, Julian Ryerson, Fredrik Bjørkan, Ruben Gabrielsen, Stian Gegersen, Andreas Hanche-Olsen.

Midtbanespillere: Morten Thorsby, Martin Ødegaard, Fredrik Aursnes, Jens Petter Hauge, Mathias Normenn, Kristian Thorstvedt, Ola Solbakken, Mats Møller Dæhli, Mohamed Elyounoussi, Jens, Petter Hauge.

Angrepsspillere: Alexander Sørloth, Joshua King, Thomas Lehne Olsen, Veton Berisha.

Kristoffer Ajer ute i flere måneder

I tillegg til Erling Braut Haaland mangler en annen stjerne, og det er midtstopperkjempen Kristoffer Ajer. Brentford-stopperen har slått opp en gammel skade, og kommer til å være ute i flere måneder, ifølge landslagssjefen.

Patrick Berg er heller ikke med, selv om han var nær å være frisk nok til å bli tatt ut.

Solbakken: Hvis Patrick Berg kommer i kamp torsdag eller søndag,
så kan han komme inn i troppen. Det er en åpen plass der.

Ola Solbakken er et nytt ansikt i troppen, og har gjort seg fortjent til en plass etter flere gode kamper for Bodø/Glimt denne sesongen. Lillestrøms Thomas Lehne Olsen er også i sin første landslagstropp.

Kampen mot Latvia spilles på Ullevål 13. november, og er utsolgt. Kvalifiseringens siste kamp mot Nederland på De Kuip spilles 16. november.