Norge U21 klar for EM 2023 ved seier over Aserbajdsjan U21 i kveld

Leif Gunnar Smerud Norge U21

Norges største talenter skal i kveld spille sin siste og helt avgjørende EM-kvalifiseringskamp, og det hjemme mot Aserbajdsjan. Seier sender Norge direkte til EM i Georgia og Romania neste år, og vi gir deg odds, spilltips og live stream til kampen.

Allerede klar for Playoff

Norge har hatt en meget god kvalifisering så langt, og har allerede sikret seg playoff via andreplass i gruppen, blant annet takket være seier hjemme mot Kroatia, som leder gruppen ett poeng foran Norge, men med én kamp mer spilt.

De andre lagene i gruppen er Finland, Østerrike og Estland.

Alle de ni gruppevinnerne er klare for EM, i tillegg til den beste toeren, noe Norge ikke har mulighet til å bli. De siste åtte toerne er dog klare for playoff.

Mesterskap først neste år

U21 EM blir som nevnt holdt i Georgia og Romania neste år, og det er første gang begge de to landene holder et såpass stort mesterskap. Det var opprinnelig to separate søknader, men UEFA valgte å akseptere begge til et felles mesterskap.

Kampene skal spilles på to stadioner i Bucharest og to i Cluj-Napoca i Romania, og på to stadioner i Tbilisi, én i Matumi og én i Kutaisi i Georgia.

Det er totalt 16 lag som deltar i mesterskapet, og kampene spilles fra 9. juni neste år fram til finalen den 2. juli.

Turneringen fungerer også som kvalifisering til fotballturneringen i OL 2024, der lagene får lov til å delta med sine U23-lag, ergo samme årsklasser som deltar i denne kvalifiseringen og i U21-mesterskapet neste år.

Norges tropp

Keepere:

Kristoffer Klaesson – Leeds
Mads Hedenstad Christiansen – Lillestrøm
Sander Tangvik – Rosenborg

Utespillere:

Eskil Smidesang Edh – Lillestrøm
Sebastian Sebulonsen – Viking
Henrik Heggheim – Brøndby
Jesper Daland – Cercle Brugge
Ole Martin Kolskogen – Jerv
Leo Fuhr Hjelde – Leeds
Fredrik Oppegård – PSV Eindhoven
Hugo Vetlesen – Bodø/Glimt
Markus Solbakken – Viking
Tobias Christensen – Vålerenga
Johan Hove – Strømsgodset
Osame Sahraoui – Vålerenga
Håkon Evjen – AZ Alkmaar
Emil Konradsen Ceide – Sassuolo Calcio
Erik Botheim – Krasnodar
Jørgen Strand Larsen – Groningen
Kristian Malt Arnstad- Anderlecht
Martin Njøten Palumbo – Juventus
Robin Dahl Østrøm – Odense
Aune Selland Heggebø – Brann
Magnus Smelhus Sjøeng – Vålerenga

Spilltips: Norge knuser Aserbajdsjan

Med en odds på 1.09 på Norge-seier er det ikke mye spillbart i dette oppgjøret, Norge er enorme favoritter. Men Norge har kun én gang scoret mer enn tre mål så langt i kvalifiseringen, og man skal opp i fire-fem mål scoret av Norge for å få noe spillbar odds.

Norge skal være såpass mye bedre enn gjestene, og med en EM-billett som premie tror og håper jeg de norske gutta kjører på fra start, og sikrer seg minst 3.5 mål, noe som gir en ok odds på 2.00 hos Unibet.

Spill her!

Live stream Norge – Aserbajdsjan

Vi har blitt godt vant med landskamper de siste ukene, men denne kampen her er gjerne minst like viktig for norsk landslagsfotball som de fire foregående A-landskampene denne måneden, hvert fall på lang sikt.

Men kampen sendes dessverre ikke på tradisjonell TV, den vil live streames hos VG+ i Norge, i tillegg til hos Unibet ellers i Europa.

*Det vil si at du kan se den via Unibet om du befinner deg utenfor landets grenser eller benytter deg av en VPN-tjeneste.

Kampstart er klokken 18:00 i kveld.

Live stream kampen hos Unibet*

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler