Norge fyker oppover på den kommende FIFA-rangeringen

Norge landslaget ullevaal oslo fifa

Etter det som har vært en av de beste landslagssamlingene i manns minne, skal FIFA-rangeringen oppdateres neste uke. Men allerede nå kan man omtrent regne seg fram til de nye plasseringene, og Norge får sin høyeste plassering på listen på 9 år.

Henter innpå svenskene

Vi nordmenn er godt vant med å være lillebror i forhold til Sverige når det kommer til fotball. Svenskene har deltatt i 19 mesterskap, mot Norges fire, og det kan som oftest leses av FIFA-rangeringen.

Men etter å ha slått svenskene to ganger på bare åtte dager, og i tillegg vunnet borte mot Serbia og sikret seg et litt skuffende uavgjort hjemme mot Slovenia, er Norge nå i angrepsposisjon.

For plassert på henholdsvis 41 og 19 plass på listen, er det altså hele 22 plasser som skiller de to landene, etter forrige oppdatering etter landslagspausen tilbake i mars.

Åtte plasser opp

Det gjenstår enda et par landskamper rundt om kring i denne landslagspausen, men ingen gjenstående kamper vil påvirke Norge på rangeringen i noen særlig grad.

Dermed kan vi konkludere at de tre seirene og uavgjortkampen har sendt Norge opp hele åtte plasser, til 33. plass, på listen for juni 2022.

Det er den høyeste plasseringen siden 2013, da Drillo stadig var landslagssjef. Per Mathias Høgmo overtok den gangen, og Norge raste nedover på listen, og var så langt nede som 88. plass på et tidspunkt.

Langt fra storhetstiden

Det er under Drillo Norge har fått sine beste rangeringer på denne listen, som er med på å avgjøre mye innen internasjonal fotball, ikke minst seeding i det meste av trekninger.

På 90-tallet, da listen ble introdusert, var Norge til tider helt oppe på plass nummer 2, og i lange perioder når Norge gjorde det som best under Drillo, inne på topp 10.

Danmark store-storebror i Skandinavia

Men der vi kan glede oss over forbedrede rangeringer i Norge kan de i Danmark nok en gang glede seg over å være et av de ti beste landslagene i verden.

Noe de har vært regelmessig de siste årene. Men til tross for tapet hjemme for Kroatia i denne samlingen tar Danmark flere poeng enn konkurrentene på listen, og går opp fra plass 11 til nummer 10 i denne oppdateringen.

Sverige faller to plasser til 21, mens Finland og Island nå er henholdsvis nummer 56(+1) og 62(+1) på FIFA-rangeringen.

De andre lagene i vår gruppe i Nations League, Serbia og Slovenia er nå rangert som nummer 26(-1) og 65(-).

Neste landslagspause er i september, da Nations League skal avsluttes.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler