Norge starter spennende Nations League-gruppe mot Serbia

Nations League 2022 sparkes i gang denne uken, og først ut for Norge er bortekamp mot VM-klare Serbia. En potensiell snarvei til EM 2024 står på spill, og de to andre lagene i gruppen til Norge er Sverige og Slovenia.

Meget tøff gruppe for Norge

Selv om første motstander Serbia er det eneste laget som skal delta i vinterens Verdensmesterskap, så er det fire gode lag i denne gruppen, inkludert Norge.

Og det er å forvente når Norge i forrige Nations League klarte å holde plassen i B-ligaen av turneringen, etter å ha kommet på andreplass i gruppe sammen med Østerrike, Romania og Nord-Irland.

Og hovedgrunnene til at det kun ble andreplass kan Norge trygt legge på covid 19-situasjonen. For grunnet restriksjoner måtte Norge spille med B-lag borte mot Østerrike, samtidig som hjemmekampen mot Romania ble avlyst, og dermed satt til 0-3, i disfavør Norge.

Nå venter altså Serbia, våre naboer Sverige, og det som trolig er gruppens svakeste lag, Slovenia. Serbia er trolig det beste laget, mens Norge og Sverige, på papiret, ser likeverdige ut.

Vonde minner mot Serbia

Vi skal ikke lenger tilbake enn ett og et halvt år for å finne forrige møtet med Serbia, i det som er den eneste tellende kampen vi har spilt mot det landslaget i sin nåværende form.

Det var playoff til EM 2020, der Norge etter en andreplass i gruppespillet altså skulle gjennom to playoff-runder før EM-billetten kunne sikres.

Norge stilte med våde Erling Haaland og Martin Ødegaard på hjemmebane, men kampen ble en enorm skuffelse. Norge klarte å sikre 1-1 og ekstraomganger, der Sergej Milinkovic-Savic scoret sitt andre mål i kampen, og sikret et fullt fortjent avansement fra playoff-semifinalen.

Norges kamper i årets Nations League:

  • 2. juni: Serbia – Norge
  • 5. juni: Sverige – Norge
  • 9. juni: Norge – Slovenia
  • 12. juni: Norge – Sverige
  • 24. september: Slovenia – Norge
  • 27. september: Norge – Serbia

Vinneren av gruppen er altså klare for A-ligaen i den kommende Nations League-sesongen, i tillegg til å sikre seg en plass i Nations League-playoffen om man ikke klarer å kvalifisere seg via den normale kvalifiseringen.

Om en eller flere gruppevinnere i B-ligaen kvalifiserer seg til EM via EM-kvaliken går plassen i playoffen til det nest-beste laget i B-ligaen, og så videre.

Sterk norsk førsteellever

Bortsett fra et par kjedelige fravær i forsvaret, i form av Kristoffer Ajer og Omar Elabdellaoui, pluss en keepertrio som har sett sterkere ut i tidligere sesonger, er dette en meget sterk norsk tropp.

For på backplass kan vi altså nå stille med en Conference League-finalist på høyreback og en spiller fra årets lag i Ligue 1 ifølge l’equipe, i Marcus Holmgren Pedersen og Birger Meling.

I Ajers fravær har vi fortsatt gode midtstopperalternativer i Hanche-Olsen, Østigård og Strandberg, med Brede Moe og Marius Lode som backups.

Midtbanen behøver nesten ikke å nevnes engang, men her har vi altså Martin Ødegaard som har imponert stort i Arsenal, sammen med andre spillere som har imponert denne sesongen, Mathias Normann, Mohamed Elyounoussi, Jens Petter Hauge, Morten Thorsby og Sander Berge.

Og ikke minst øverst i banen, der vi har spilleren som står for det største og mest omtalte klubbskiftet denne sommeren, Erling Braut Haaland.

Forventet norsk lagoppstilling:

Hansen; Holmgren Pedersen, Strandberg, Østigård, Meling; Ødegaard, Aursnes, Berge; King, Haaland, Elyounoussi

Spilltips: Over 2.5 mål

Norge fikk virkelig øvd seg på å score mål i sin forrige landskamp, der Armenia ble knust hele 9-0 hjemme på Ullevaal stadion. King med hattrick og to mål hver av våre andre to store angrepsstjerner, Haaland og Sørloth, bevitner om et luksusproblem på topp få andre landslagssjefer har hatt tidligere.

Serbia stiller også med en meget sterk tropp, med store stjerner i angrepsrekken, som Fulhams Mitrovic, Real Madrids Jovic, Eintracht Frankfurts Kostic og Lazios Milinkovic-Savic.

Spillere Norges forsvar skal få store problemer med å stoppe. Om ikke dette lukter mål så vet ikke jeg. Kanskje er flere av spillerne slitne etter en meget lang sesong, men i det minste er det den første av fire landskamper den neste halvannen uken.

Over 2.5 mål gir fine 2.28 i odds hos Unibet, som i mine øyne er meget spillbart.

Spill nå!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler