EM-playoff: Norge sikrer finaleplass mot Serbia i kveld

Norge mot Serbia spilltips live stream

Ikke siden playoff-oppgjøret mot Ungarn i november 2015 har Norge spilt en viktigere landskamp på hjemmebane. Det endte som vi alle vet med et svært skuffende 0-1-tap, og ble toppet med 1-2-tap på bortebane bare tre dager senere.

EM i Frankrike foregikk uten Norge, som så mange sluttspill før det. Nå er Europa klar for nok et mesterskap, og nok en gang er sjansene for norsk deltakelse så absolutt til stede.

Alt skal avgjøres i kveld, og om det står likt mellom de to lagene etter 90 minutter, går kampen til ekstratid. Om det fortsatt står likt etter 30 nye minutter skal kampen avgjøres på straffesparkkonkurranse. Det vil i så fall bli den første straffesparkkonkurransen Norges herrelandslag deltar i, i historien.

Landet som står igjen som vinnere skal møte vinneren av oppgjøret mellom Skottland og Israel, et oppgjør som spilles samtidig som denne, på Hampden Park i Glasgow. En eventuell finale spilles også på Ullevaal stadion.

Stopper-stjerne ikke med til Oslo

Serbia og landslagssjef Ljubisa Tumbakovic har dratt til Norge uten Napoli-spiller Nikola Maksimovic. Han blir holdt igjen av den italienske klubben på grunn av koronasmitte innad i klubben, noe som blant annet sørget for at deres kamp mot Juventus i helgen måtte utsettes.

Eintracht Frankfurt-spiss Filip Kostic er i troppen, men skaden han pådro seg i en Bundesliga-kamp for en uke siden er såpass alvorlig at han neppe starter på Ullevaal i kveld.

For Lars Lagerbäck sin del er Markus Henriksen det eneste usikre kortet. Han har slitt med en blødning i kneet, og det er enda usikkert om 28-åringen, som nylig returnerte til Rosenborg, er klar for spill i kveld.

Forventede lagoppstillinger:

Norge: Jarstein, Elabdellaoui, Ajer, Reginiussen, Meling; Ødegaard, Berge, Normann, Johansen; Sørloth, Haaland

Serbia: Dmitrovic; Pavlovic, Milenkovic, Kolarov; Lazovic, Milinkovic-Savic, Gudelj, Djuricic; Tadic, Ljajic; Mitrovic

Spilltips: Norge vinner

Det er selvsagt lett for å tippe med hjertet her, spesielt når oddsen på hjemmeseier er nærmere 2.50. Men jeg har oppriktig stor tro på at dette Norge-laget skal vinne i kveld. Det er mye usikkerhet knyttet til Serbia-laget, og gudene vet hvilken formasjon de stiller opp med i dag.

Serbia er fysiske og robuste, men også tunge og trege, de kan få problemer mot unge og kvikke norske spillere. Og så har vi Haaland. Europas kanskje heteste spiss om dagen er i knallform, og det er nærmest ingen tvil om at det serbiske landslaget skal få sitt å stri med i kveld.

Han blir tungen på vektskålen, og Norge sikrer seg en plass i playoff-finalen neste måned. Betway gir 2.30 i odds for norsk seier ved fulltid. Er du ikke like sikker som meg? oddsen på norsk avansement er 1.66.

Spill her!

TV og live stream

Som alle store landskamper i Norge blir også denne sendt på åpen kanal, nærmere bestemt på TV 2.

Du kan også se kampen via TV 2 sin strømmetjeneste TV 2 Sumo.

Kampstart er klokken 20:45, mens sendingen starter klokken 20:00.

Vil du streame Fotball? Gjør det hos Unibet!

Stream alle de store ligaene

?? Tilgjengelig i Norge! ??

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler