Norge kan vinne sin femte strake landskamp hjemme mot Kypros torsdag

Hjemmekampen mot Kyrpos er den aller første for Norge i nyopprettede Nations League. Norge har aldri tapt for landet fra Middelhavet, og er klare favoritter også denne gangen.

Norge – Kypros
Ullevaal stadion, Oslo
UEFA Nations League
Torsdag klokken 20.45

Hverken Norge eller Kypros deltok i VM denne sommeren, det er derfor de første landskampene siden starten av juni for begge landene. Norge spilte to landskamper da, og 3-2 borte mot Island og 1-0 hjemme mot Panama, begge to VM land som skulle delta i VM, sørget for at Norge har vunnet alle sine fire landskamper så langt i år. I mars ble det 4-1 hjemme mot Australia og 1-0 borte mot Albania.

Kypros har bare spilt to landskamper så langt i 2018, i mars endte det 0-0 hjemme mot Montenegro før det ble et 0-3-tap borte mot Jorden i mai. Kypros har med andre ord enda til gode å score et landslagsmål i år.

De to andre lagene i Norges gruppe C3 er Slovenia og Bulgaria. De to møtes i Ljubljana på samme tidspunkt torsdag.

Lovende start på klubblagene

Det har vært en svært lovende start på starten av de europeiske sesongene, sett med norske øyne. Faktisk fikk samtlige spillere i troppen bort ifra én spilletid i sine respektive klubber i den siste serierunden før landslagssamlingen.

Blant annet fikk Iver Fossum spille samtlige minutter for Hannover når de spilte 0-0 hjemme mot Borussia Dortmund fredag, mens Kristoffer Ajer bidro til at Celtic holdt nullen da de vant 1-0 hjemme mot Rangers i Old Firm.

Forventede lagoppstillinger

Norge: Jarstein; Svensson, Nordtveit, Ajer, Meling; Ødegaard, Berge, Henriksen, Moi; Sørloth, King

Kypros: Georgallides; Demetriou, Kousoulos, Merkis, Artymatas; Efrem, Avraam, Kyriakou, Kastanos, Economides; Sotiriou

Vi i Fotballkanalen har satt opp den førsteelleveren vi ønsker å se.

TV og live stream

Det er TV2 som har kjøpt rettighetene til å sende UEFA Nations League i Norge, og kampen kommer derfor til å bli sendt på deres kanaler. Kamper kan bli sett på hovedkanalen TV2 eller på deres strømmetjeneste TV2 Sumo.

Oddstips

Norge har spilt totalt ni landskamper mot Kypros, åtte av dem i VM- og EM-kvalifisering, og alle ni kampene har endt med seier til Norge. Målforskjellen i de ni kampene er 24-5 fordel Norge.

Statistikk som forsterker inntrykket av at Norge er storfavoritter, til tross for at Kypros ikke er veldig langt bak oss på FIFA-rangeringen. Norge er for øyeblikket rangert som nummer 53, Kypros som nummer 87.

Vi tror Norge også denne gang vinner komfortabelt. Vi har nå flere spillere som spiller regelmessig i noen av de beste ligaene i Europa, og laget har de siste kampene virkelig fulgt Lagerbäcks filosofi.

Derfor går vi for Norge-seier med handicap til 2.15 i odds hos Unibet.

Spill her!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler