Lars Lagerbäck må pønske ut en ny forsvarsfirer før møtet med Slovenia lørdag

Kun 6500 billetter ble kjøpt til Norges kamp mot Kypros i september, som ble vunnet 2-0. Men det var neppe mye mer enn rundt 5000 mennesker som hadde møtt opp på Ullevaal stadion.

Norge – Slovenia
Ullevaal stadion, Oslo
UEFA Nations League, gruppe C3
Lørdag klokken 18:00

Det var Stefan Johansen som ble den store helten for Norge for omtrent en måned siden. Landslagskapteinen ville bli byttet ut allerede etter et minutt grunnet en stempling, men heldigvis for Norge bestemte han seg for å bite tennene sammen og fortsette.

Fulham-spilleren ble spilt alene med keeper av Omar Elabdellaoui etter 20 minutter, og til tross for en noe dårlig avslutning som keeper er på, sørger han for 1-0 til Norge.

Og like før pause kroner han en god kveld med å sette et frispark direkte i mål i keeper-hjørnet fra like utenfor 16-meteren. Det blir ikke flere mål i oppgjøret og Norge fikk dermed en god start på nyvinningen Nations League.

Men i den andre gruppespillskampen skulle det ikke gå like godt for Norge. Til tross for at Norge dominerte i store deler av kampen endte det med landslagets første tap i 2018. Radoslav Vasilev sørget for 1-0 etter en god heading etter 59 minutter. Og når Håvard Nordtveit fikk sitt andre gule kort i det 88. minutt ble det vanskelig for Norge å komme tilbake.

Dermed står Norge med tre poeng etter to kamper. Det gir andreplass i gruppen, tre poeng etter Bulgaria som har full pott. Kypros har også tre poeng, mens kampens motstnader Slovenia er gruppejumbo med null poeng. De tapte først 1-2 hjemme for Bulgaria, og det etterfølgende 1-2-tapet for Kypros på bortebane sørget for at Slovenia bør få med seg poeng borte mot Norge lørdag.

Med seier i de to neste kampene tar Norge et stort steg mot et eventuelt EM i 2020.

Flere forsvarsspillere mangler For Norge

Lars Lagerbäck må klare seg uten Håvard Nordtveit i den første kampen, han er suspendert på grunn av de to gule kortene i oppgjøret mot Bulgaria. I tillegg har både Birger Meling, Tore Reginiussen og Kristoffer Ajer meldt forfall, og dermed er det kun Sigurd Rosted igjen av midtstopperne fra forrige landslagssamling.

Vegard Forren og Even Hovland er hentet inn som erstattere, men det er usikkert hvem Lagerbäck velger som makker til Rosted i kampen mot Slovenia. Nordtveit er tilgjengelig igjen hjemme mot Bulgaria neste uke. Sander Berge har stått over både torsdagens og fredagens trening, men bedyrer selv at han er klar til avspark lørdag kveld.

For Slovenia sin del er lagets kanskje største stjerne, Kevin Kampl, ute med skade. Det er også Benjamin Verbic. Stjernekeeper Jan Oblak er heller ikke med, han har gitt landslagsledelsen beskjed om at han tar seg en seks måneders pause fordi han sliter med en skade.

Forventede lagoppstillinger

Norge: Jarstein; Elabdellaoui, Rosted, Hovland, Linnes; Johansen, Berge, Henriksen, Elyounoussi; King, Johnsen

Slovenia: Belec; Stojanovic, Blazic, Mevlja, Jokic; Crnigoj, Dervisevic, Kurtic, Bezjak; Zajc, Beric

TV og live stream

TV2 har rettighetene til Nations League i Norge, og dette oppgjøret blir sendt på TV2s hovedkanal. Du kan også se den via strømmetjenesten TV2 Sumo.

Fan av engelsk fotball? Sjekk ut vår samarbeidspartner Rizks konkurranse, der du kan vinne billetter til Liverpool – Manchester United i desember!

Oddstips

Norge har hatt et godt grep på Slovenia, og står med tre seier og én uavgjort på de fem møtene mellom de to landene. Norge er i tillegg i betydelig bedre form i år enn Slovenia, som attpåtil er uten to av sine aller største stjerner.

Lagerbäck må gjøre en del omrokeringer i forsvaret, men svensken liker å beholde stammen i laget, så det blir trolig ikke flere forandringer enn absolutt nødvendig.

Det er ventet opp mot 20 000 mennesker på Ullevaal, og med folket tilbake på tribunene tror vi Norge fortsetter der de slapp mot Kypros. Det norske laget skal også være flere nivå bedre enn det slovenske, ser man på både troppene og resultatene det siste året.

Vi går for Norge-ledelse til både pause og fulltid til 2.65 i odds hos Unibet!

Spill her!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler