Landslagsuttaket til kampene mot Kypros og Bulgaria

Historiens første kamper i Nations League

Etter at gruppespillet i kvalifiseringen til VM var ferdigspilt ble det avgjort, med hjelp av FIFA-rankingen, hvilke land som havnet i hvilken divisjon i UEFA Nations League. På den rangeringen var Norge på 58. plass, og det sørget for at vi havnet i divisjon C, den nest nederste. Og i divisjon C ble vi igjen seedet på nivå to av fire, og ville dermed møte ett bedre rangert lag i tillegg til ett eller to lavere rangerte.

I den divisjonen kunne vi havne i gruppe med lag som Skottland, Hellas og Ungarn, men var relativt heldig og ble trukket med Slovenia, Bulgaria og Kypros. Norge har ikke tapt for Bulgaria siden 1987. Norge har vunnet alle sine ni kamper mot Kypros. Det er blitt kun ett tap for Slovenia. Det var i den første kampen med Per-Mathias Høgmo som landslagstrener.

Norges gruppe:

  • Slovenia
  • Norge
  • Bulgaria
  • Kypros

Norges første kamp er mot Kypros på Ullevaal stadion torsdag 6. september, mens vi avslutter turneringen mandag 19. november borte mot samme nasjon.

Ingen Braut Håland

Uttaket til U21-landsslagets kamp mot Aserbajdsjan ble annonsert først, og her ble det klart at stjerneskuddet Erling Braut Håland er tatt ut til sin første U21-samling.

Andre betydelige navn å finne i denne troppen er Heerenveens Morten Thorsby og Ajax Dennis Johnsen.

Troppen til kampene mot Kypros og Bulgaria

Keepere: Rune Almenning jarstein (Hertha Berlin), Ørjan Nyland (Aston Villa), Sten Grytebust (OB)

Forsvarsspillere: Tore Reginiussen (Rosenborg), Kristoffer Ajer (Celtic), Jonas Svensson (AZ), Birger Meling (Rosenborg), Omar Elabdellaoui (Olympiakos), Martin Linnes (Galatasaray), Håvard Nordtveit (Hoffenheim), Sigurd Rosted (Gent)

Midtbanespillere: Stefan Johansen (Fulham), Sander Berge (Genk), Martin Ødegaard (Vitesse), Mohamed Elyounoussi (Southampton), Fredrik Midtsjø (AZ), Iver Fossum (Hannover), Markus Henriksen (Hull), Ole Kristian Selnæs (Saint Étienne)

Angrepsspillere: Joshua King (Bournemouth), Alexander Sørloth (Crystal Palace), Bjørn Maars Johnsen (AZ), Tarik Elyounoussi (AIK)

Norge møter Kypros på Ullevaal stadion 6. september og Bulgaria borte 9. september.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler