Én måned igjen til Norge spiller for EM-sluttspill

Norge Fans

Den første utgaven av Nations League gjorde landslagspausen interessant igjen. De kjedelige og betydningsløse treningskampene ble borte. I stedet kjempet landslagene om mer enn heder og ære, og stjernespillerne stilte opp med motivasjonen på plass igjen.

Portugal vant Nations League

Nations League-formatet gikk kanskje litt under radaren i starten, men etter hvert «satte» det seg mer under huden på folk. De fire gruppevinnerne i League A møtte hverandre i semifinale. Vinnerne gikk til finalen, mens taperne spilte bronsefinale. Portugal gikk helt til topps etter seier mot Nederland i finalen. England tok bronsen etter at de beseiret Sveits på straffer.

Følger du norsk fotball?
Følg vår live-feed med alle bekreftede overganger og rykter!

Krigen mot Serbia

Selv om Nations League mesteren er kåret, gjenstår det masse spenning. Fire plasser til EM-sluttspillet til sommeren skal fortsatt deles ut. 16 lag som ikke kvalifiserte seg gjennom EM-kvalifiseringen ble valgt ut etter prestasjonene i Nations League. De 16 lagene ble så delt inn i fire grupper, med fire lag i hver gruppe.

Semifinalene avgjøres i ett enkeltmøte, der hjemmelaget selvsagt har en liten fordel. Norge er blant landene som nå skal manne seg opp til «krig». Serbia er motstander i semifinalen. Med seier venter avgjørende kamp på Ullevål mot vinneren av Skottland – Israel.

Haaland skaper fotballfeber

Det er altså et høyt fjell som skal bestiges, men med spillere som Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard er troen gjenvunnet hos det norske folk. I Dortmund er det fotballfeber om dagen, og i sentrum står norske Erling Braut Haaland. Vi tror få er i stand til å fatte hvor store prestasjonene hans faktisk er. Per nå er han ansett som en av de beste spissene i Europa. Og han er norsk. For en fest vi kan bli vitne til på Ullevål 31. mars dersom Norge klarer brasene mot Serbia.

Nedenfor følger oppsettet av de fire gruppene, og hvilke lag som skal ut i særdeles viktige semifinalekamper.

Semifinaler 26. mars

Gruppe A
Island – Romania
Bulgaria – Ungarn

Gruppe B
Bosnia-Hercegovina – Nord Irland
Slovakia – Irland

Gruppe C
Skottland – Israel
Norge – Serbia

Gruppe D
Georgia – Hviterussland
Nord Makedonia – Kosovo

Finaler 31. mars

Vinnerne av semifinalen i hver av de fire gruppene møtes i finale 31. mars der vinnerne altså legger beslag på EM-billetten.

I de lavere divisjonene av Nations League handlet det ellers om å kjempe om opprykk i divisjon. Eventuelt å unngå nedrykk. Våre naboer i Sverige rykket for eksempel opp fra League B til League A og skal møte langt bedre motstandere til høsten.

Viktig bakdør

Nations League er dermed en viktig bakdør inn til de store mesterskapene. For Nations League 2020/21 er det VM-billett til Qatar 2022 som er gulroten. For de landene som ikke klarer det via den vanlige VM-kvalifiseringen.