Disse tre spillerne bør Lagerbäck ha med i landslagstroppen han annonserer i morgen

NordicBet Oddsbonus

Fire kamper til å teste ut spillere

Det er enda en god stund til Lars Lagerbäcks menn skal spille tellende kamper igjen, det er når Kypros kommer på besøk på Ullevaal stadion den 6. september til den første kampen i UEFA Nations League.

Les mer om Nations League her.

Men i løpet av de neste seks månedene har vår svenske landslagssjef kun fire vennskapskamper på seg til å finne en fortrukken førsteellever. Mot Australia og Albania nå i mars, og mot Island og Panama i juni før VM starter.

Lars Lagerbäck er kjent for å foretrekke en solid stamme i troppen uten alt for mange utskiftninger. Men på de fire månedene siden forrige landslagssamling er det flere norske spillere som har utpekt seg positivt, som vi mener Lars Lagerbäck bør teste ut.

Iver Fossum – Hannover 96

Sander Berge, som i løpet av fjoråret spilte seg til fast plass på Norges midtbane har siden slutten av oktober vært ute med en muskelskade. Det åpner opp for at Lars Lagerbäck kan prøve ut nye konstellasjoner sentralt på banen, og der bør det også være rom for å prøve ut tidligere Strømsgodset-spiller Iver Fossum.

I 2016 gikk han til Hannover 96, og fikk også prøve seg på landslaget i tre kamper det året. Siden den gang har klubben vært en rask tur nede i 2. Bundesliga, og unggutten en god del inn og ut av laget. I starten av denne sesongen var han ute i kulden, men siden bortekampen mot Hertha Berlin den 13. desember har U21-landslagskapteinen startet hver eneste Bundesliga-kamp for Hannover.

Det har kun endt med to seire og fem tap for klubben, men Fossum har arbeidet godt og høster lovord fra både trener, klubb og supportere. Han har i tillegg åpnet sin egen målkonto for klubben da han sikret poeng og 1-1 i bortemøtet mot Hamburg første søndag i februar.

Ghayas Zahid – APOEL Nikosia

Oslo-gutten Ghayas Zahid har lenge blitt sett på som en av de mest spennende offensive spillerne i Norge. I fjor var han en av de beste spillerne i Eliteserien før han ble solgt fra Vålerenga til kypriotiske APOEL Nikosia på overgangsvinduets siste dag.

Og der har 23-åringen fortsatt sin gode utvikling og på kort tid blitt en av ligaens aller beste spillere. Så kan det diskuteres om det er noe særlig forskjell i kvaliteten på den kypriotiske toppserien og Eliteserien, men ni mål og 14 målgivende på 24 kamper er uansett imponerende. I tillegg har det blitt seks kamper i Champions Leagues gruppespill, fem av dem fra start, mot lag som Tottenham, Real Madrid og Borussia Dortmund.

Lars Lagerbäck har ikke helt funnet ut av høyresiden enda, og flere spillere har blitt prøvd ut på høyrekanten i løpet av det året han har sittet ved roret. Vi mener derfor at en Zahid i knallform bør være selvskreven i den neste landslagstroppen.

Kristoffer Ajer – Celtic

98-modellen fra Rælingen har i mange år nå blitt sett på som et av de aller største talentene i fotball-Norge, og de siste månedene har han virkelig fått sitt gjennombrudd i skotsk fotball, der han har startet de elleve siste ligakampene.

Han startet som midtbanespiller, og i sin tid i Start ble han også den yngste kapteinen i Eliteserien noensinne da han fikk kapteinsbindet som 16-åring i en kamp mot Lillestrøm i 2015. Etter at han ble solgt til Celtic tilbake i sommeren 2016 har han derimot omskolert seg selv til midtstopper og har et uttalt mål om å bli Norges beste i den posisjonen.

Han har U-landskamper på alle nivåer helt fra U15, og bør etter sitt gode spill i midtforsvaret til Skottlands beste lag, senest i Old Firm mot Rangers i helgen (3-2), få sin debut på det norske landslaget i slutten av denne måneden.

Første kamp på Ullevaal siden oktober

Første kampen mot Australia blir spilt fredag 23. mars, og blir den første landskampen på Ullevaal siden kampen mot Nord-Irland i VM-kvalifiseringen tilbake i oktober i fjor. Australia er klar for VM til sommeren etter at de slo ut Syria i playoffen, og bør være en tøff motstander for Lagerbäcks menn. Og mandagen tre dager senere venter Albania på bortebane, et lag vi har spilt mot fire ganger tidligere. Det har endt med én seier, to uavgjorte og ett tap.

Foto: Celtics hjemmesider.

NordicBet Oddsbonus

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler