Med seier borte mot Bulgaria kan Norge rykke fra konkurrentene i gruppe C3

Både Norge og Bulgaria vant sine første kamper i UEFA Nations League, henholdsvis 2-0 hjemme mot Kypros og 2-1 borte mot Slovenia.

Bulgaria – Norge
Vasil Levski, Sofia
UEFA Nations League, gruppe C3
Søndag klokken 18:00

Bulgaria er for øyeblikket nummer 47 på FIFA-rankingen, seks plasser foran Norges 54-plass. I likhet med Kypros er det et lag som mangler profiler Norge møter her. Den største bulgarske fotballspilleren er vel fortsatt Berbatov, men han ga seg på landslaget så langt tilbake som i 2010. Deres største stjerne for øyeblikket er Ivelin Popov som spiller i Spartak Moskva.

Bulgaria åpnet med en sterk 2-1-seier borte mot Slovenia på torsdag. Bozhidar Kraev, som til daglig spiller i Midtjylland i danske Superligaen, scoret begge bulgarske målene.

Norge fikk en OK start på Nations League med 2-0-seier hjemme mot Kypros foran et Ullevaal stadion med over 20 000 tomme seter. To scoringer av kaptein Stefan Johansen, begge før hvilen, sikret tre poeng for Norge. De norske gutta kunne nok, og burde, vunnet med større margin, men alt i alt var det godt gjennomført.

Bulgaria og Norge møttes som nevnt 2014 og 2015, i forbindelse med kvalifisering til EM i 2016. På Ullevaal var det Martin Ødegaard-hysteri da han ble historisk som tidenes yngste fotballspiller i en EM-kvalifiseringskamp. Norge vant til slutt 2-1. I Sofia ble det 1-0-seier til det norske landslaget.

Bulgaria har en god hjemmestatistikk den siste tiden, og de siste ni hjemmekampene har endt med kun 2 tap. I VM-kvalifiseringen nå sist var 0-1 mot Frankrike den eneste kampen Bulgaria ikke stakk av med alle tre poengene.

Det er ikke meldt om skader i Norge-troppen, men det er uansett forventet at landslangssjef Lars Lagerbäck gjør et par forandringer for å tilpasse et noe annet kampbilde enn det vi fikk på Ullevaal.

Forventede lagoppstillinger

Bulgaria: Ilev; Chorbadzhiyski, Bodurov, Bozhikov; Bandalovski, Slavchev, Kostadinov, Nedelev, Despodov; Popov, Kraev

Norge: Jarstein; Svensson, Nordtveit, Ajer, Meling; Johansen, Berge, Fossum, Moi; King, Sørloth

TV og live stream

Det er TV2 som har kjøpt rettighetene til å sende UEFA Nations League i Norge, og kampen kommer derfor til å bli sendt på deres kanaler. Kamper kan bli sett på hovedkanalen TV2 eller på deres strømmetjeneste TV2 Sumo.

Oddstips

Norge var overlegen mot Kypros, til tross for at det bare ble 2-0. Bulgaria var også gode i sin borteseier, men Slovenia-laget så meget svakt ut. Vi tror Norge kan fortsette seiersrekken sin i 2018, som så langt er fem strake seiere.

Oddsen er også god, 2.80 i odds hos Unibet for at King & co fortsetter å imponere er spillbar, vi går for borteseier!

Spill her!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler