Norge gjester Albania i kveld – Få siste nytt og live stream til kampen her

Naboer på FIFA-rankingen

De to landene som møtes på Elbasan Arena i kveld er rangert som henholdsvis nummer 57 og 58 på FIFA-rangeringen, noe som bekrefter inntrykket av at det kommer til å bli et jevnt oppgjør.

Albania vant sin siste kamp i høst 3-2 borte mot Tyrkia i en vennskapskamp, mens den siste tellende endte med ett 0-1-tap hjemme for Italia. De endte til slutt på tredjeplass i sin VM-kvalifiseringsgruppe, bak nevnte Italia og suverene Spania.

Med andre ord er dette Albanias første landskamp i 2018, og de har heller ingen andre kamper planlagt før de tar imot Israel i UEFA Nations League i september.

Lagerbäck gjør flere endringer

Som nevnt har Ola Kamara reist tilbake til USA og LA Galaxy for å få behandling mot en lett irritasjon i det ene kneet. Tarik Elyounoussi kommer trolig inn og tar hans plass ved siden av Bjørn Maars Johnsen, det melder TV2.

Dermed er Tarik kun fire kamper unna å havne på den eksklusive listen over fotballspillere med mer enn 50 landskamper for Norge.

Ellers kommer trolig Martin Ødegaard inn og tar Fredrik Midtsjøs plass på høyre midtbane, mens Jonas Svensson og Håvard Nordtveit kommer inn og erstatter Omar Elabdellaoui og Tore Reginiussen i forsvaret.

Møtes for fjerde gang

Dette er første gang de to landene møtes i en vennskapskamp, og den fjerde totalt sett. Tidligere har Norge og Albania møttes to ganger i EM-kvalifiseringen og to ganger i VM-kvalifiseringen.

I kvalifiseringen til EM i 2000 spilte vi uavgjort 2-2 mot dem på Ullevaal og vant 2-1 på bortebane, og Norge kvalifiserte seg til mesterskapet i Nederland og Belgia. I kvalifiseringen til VM i 2014 gikk det dog verre, og 0-1-tap på hjemmebane og 1-1 borte bidro til at Norge ikke kvalifiserte seg.

Gammel kjenning på motsatt banehalvdel

På motstand banehalvdel står det trolig en gammel kjenning for de fleste som følger norsk fotball, og definitivt for flere av de yngre spillerne på det norske landslaget.

Tidligere Vålerenga, Raufoss, Hønefoss, Sarpsborg og Kristiansund-spiller Kamer Qaka er nemlig med i Albanias tropp for andre gang på rad. Han fikk sin debut så sent som mot Tyrkia i november i fjor etter å ha valgt å heller spille for foreldrenes hjemland enn Norge.

For Norge fikk 22-åringen hele 36 aldersbestemte landskamper for U17, U18 og U19, og spilte da blant annet med Møts Møller Dæhli som er i dagens A-landslagstropp for Norge.

Hvordan får du sett kampen med live stream i Norge?

Har du ikke mulighet til å se kampen på TV2 i Norge? Fortvil ikke. Kampen vil også være tilgjengelig med live stream gratis for alle kunder av Unibet, både i Norge og de fleste andre land.

Det eneste man behøver er en aktiv konto hos Unibet. En aktiv konto vil si at man enten har et beløp på konto eller har brukt den til å plassere et bet det siste døgnet.

Har du ikke en aktiv konto hos bet365 følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen og tusenvis av andre fotballkamper gjennom hele året.

Kampstart er i kveld klokken 19.00.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler