Vårt Fantasy Premier League-tips til Boxing day

Fantasy Premier League tips runde 15

Oppsummering Gameweek 14

Gameweek 14 ble sparket i gang med Crystal Palace mot Liverpool, i en kamp hvor gjestene så til de grader kjørte over hjemmelaget fra Sør-London. Det endte hele 7-0 til de røde fra Merseyside, og Roberto Firmino (9.2) og Andrew Robertson (7.2) ble to av kampens store spillere med henholdsvis 16 og 10 poeng hver. Mohamed Salah (12.5) ble overraskende benket fra start, noe som var et slag i trynet for de mange Fantasy-managere som hadde satt han som kaptein. Egypteren kom dog innpå, scoret to mål, leverte én målgivende, tjente to bonuspoeng – og endte opp med hele 16 poeng totalt på den halvtimen han fikk.

Den andre store kapteinsfavoritten denne runden var Man Uniteds Bruno Fernandes (11.0). De røde djevlene tok imot Leeds hjemme på Old Trafford, og portugiseren skuffet ikke. Scoret to mål, leverte én assist, fikk to bonuspoeng og endte på hele 17 poeng, i en kamp Man United til slutt vant hele 6-2.

Tottenham skuffet stort da de røk 0-2 på hjemmebane mot Leicester, i en kamp Jamie Vardy (10.2) igjen imponerte med hele 12 poeng. Chelsea vant endelig igjen, da de overbevisende slo West Ham 3-0 på eget gress. Et skår i gleden var dog at Reece James (5.3) ikke ble klar til kampen, og at Ben Chilwell (6.1) ble skadet etter bare åtte minutter. Det er ennå ikke klart hvor lenge backduoen befinner seg på sidelinjen.

  • Les på fem minnerike Boxing Day-kamper, og se hele programmet for jul og nyttår i Premier League her.

Rundens vinnere – GW14

Rundens vinnere gikk til de som valgte å enten sette kapteinsbindet på Mohamed Salah (12.5) eller Bruno Fernandes (11.0). De leverte henholds 16 og 17 poeng hver, og belønnet dermed sine managere meget godt.

Rundens skuffelse – GW14

Rundens tapere går til Tottenham-duoen Heung-Min Son (9.7) og Harry Kane (11.0). Det var store forventninger til begge før hjemmekampen mot Leicester, men de endte begge to opp med å blanke ved å få usle to poeng hver.

Slik gikk det med Fotballkanalens drømmelag Gameweek 14

Vi hadde en runde litt over gjennomsnittet med 66 poeng. Defensivt bommet vi grovt på alle valgene, og var spesielt uheldig med at Chilwell måtte av med skade. Vi bommet også på kapteinsvalget med Son, men traff på Salah, Fernandes, Grealish og Wilson. Vi satser på en litt mer stabilt god poengfangst i GW15!

Lørdag andre juledag er det klart for ny runde i Premier League, og her er våre Fantasy-tips til Gameweek 15!

Keeper

Mange lag som har gode defensive kamper på papiret denne runden. Vi satser på West Hams Lukasz Fabianski (5.1) som tar imot Brighton hjemme i London. Fabianski har hatt en god start på sesongen, mens Brighton kun har scoret ett mål på sine siste tre kamper.

Alternativer:
Emiliano Martínez (4.9), hjemme mot Crystal Palace
Alex McCarthy (4.6), borte mot Fulham
Illan Meslier (4.6), hjemme mot Burnley
Ederson (6.0), hjemme mot Newcastle

Forsvar

Andrew Robertson (7.2) har virkelig begynt å få fart på sakene, både defensivt og offensivt. Står med 23 poeng på sine fire siste kamper, og har blant annet assist i de to seneste. Liverpool tar imot West Brom hjemme på Anfield denne runden, og den skotske venstrebacken er et soleklart valg.

Man City møter Newcastle hjemme på Etihad, og det er nok også smart å ta med en forsvarsspiller fra de lyseblå. Her er både Rúben Dias (5.7) og João Cancelo (5.5) gode alternativer, men vi går for Kyle Walker (6.2) da han virker tryggest i førsteelleveren.

Sistemann som blir med er Leeds’ Stuart Dallas (4.7) når de hvite skal ta imot Burnley på Elland Road. Dallas er registrert som forsvarsspiller, men spiller ofte på midtbanen til Leeds. I tillegg har den nord-irske landslagsspilleren scoret nå i to kamper på rad og er en trussel offensivt.

Alternativer:
Kyle Walker-Peters (4.6), borte mot Fulham
Aaron Cresswell (5.2), hjemme mot Brighton
Charlie Taylor (4.5), borte mot Leeds
Matt Targett (4.5), hjemme mot Crystal Palace
Michael Keane (5.1), borte mot Sheffield United
Vladimir Coufal (4.6), hjemme mot Brighton

Midtbane

Mohamed Salah (12.5) må være et av sesongens klareste valg når Liverpool skal ta imot West Bromwich hjemme på Anfield. Videre må vi også ta med Bruno Fernandes (11.0), selv om Man United har en vanskelig bortekamp mot Leicester på King Power Stadium.

Man City har ikke overbevist så langt denne sesongen, men når de skal møte Newcastle hjemme på Etihad bør Kevin De Bruyne (11.8) være en mann å ha med. Står bak det aller meste City skaper, og hadde nok hatt en mye høyere poengscore denne sesongen med farligere avsluttere.

De to siste vi kjører inn på midtbanen er West Hams Jarrod Bowen (6.4) og Leeds’ Raphinha (5.4). Spesielt sistnevnte har imponert stort de siste ukene, og er skaperen bak det meste Leeds får til offensivt i banen.

Alternativer:
Jack Grealish (7.8), hjemme mot Crystal Palace
Sadio Mané (11.9), hjemme mot West Brom
James Ward-Prowse (6.3), borte mot Fulham
Raheem Sterling (11.4), hjemme mot Newcastle
Tomas Soucek (5.1), hjemme mot Brighton

Angrep

Vi satser på Patrick Bamford (6.4) når Leeds møter Burnley hjemme på Elland Road. Bamford bommet mye mot Man United sist, men står totalt med ni mål og tre målgivende denne sesongen. Bør ha nye, gode målmuligheter her.

Til slutt går vi for Evertons Dominic Calvert-Lewin (7.9) når de blå skal besøke Sheffield United. Calvert-Lewin har levert mål eller målgivende i alle utenom to kamper denne sesongen.

Alternativer:
Harry Kane (11.0), borte mot Wolverhampton
Che Adams (6.0), borte mot Southampton
Roberto Firmino (9.2), hjemme mot West Brom
Sébastien Haller (6.1), hjemme mot Brighton

Ukens drømmelag – Gameweek 15

Hvem bør du ha som kaptein?

Mohamed Salah står frem som et meget naturlig kapteinsvalg denne runden når Liverpool tar imot West Bromwich hjemme på Anfield.

Til slutt

Husk deadline denne runden lørdag kl. 12:00 – lykke til!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler