Glenn Andreassen photo

Fem klassiske Boxing Day-kamper i Premier League

boxing day premier league

Mens resten av fotball-Europa slenger føttene på sofaen og tar en velfortjent juleferie med familie og venner, fortsetter Premier League med full styrke gjennom helligdagene. Vi gir deg her fem minnerike Boxing Day-øyeblikk.

Fem Boxing Day-øyeblikk vi aldri glemmer

Boxing Day-kamper i Storbritannia er en stolt tradisjon som alltid tiltrekker seg fulle hus og attraktiv fotball, og det er spilt utallige minnerike kamper opp gjennom årene.

Alt fra åttemåls-thrillere til bisarre pause-pep talks, her er fem av de mest uforglemmelige Boxing Day-kampene fra Premier League.

Spill på Boxing Day-kampene hos Unibet!

1. Manchester City 5 – 1 Hull, 2008

Det som skjedde i pausen denne kampen 2. juledag 2008 har gått inn i historiebøkene som en av de mest bisarre valgene tatt av en manager i Premier Leagues historie. Mark Hughes’ Manchester City ledet hele 4-0 til pause over Hull, blant annet hjulpet av to mål av nå voldtektsfengslede Robinho. Men det var det som skjedde i pausen som først og fremst blir husket. En rasende Phil Brown får spillerne sine til å marsjere tilbake på banen og ber dem sitte ned i hjørnet mot sine egne fans, før han kjefter, smeller og peker med fingeren samtidig som fansen både håner dem og jubler for Browns nokså utradisjonelle valg.

Det hjelper dog Hull minimalt da Hull til slutt taper 1-5. Sagaen var rekonstruert av Hull-spiller Jimmy Bullard i en feiring etter et mål mot nettopp Manchester City året etter, til stor fornøyelse fra Phil Brown.

2. Manchester United 4- 3 Newcastle, 2012

Det som skulle bli Sir Alex Fergusons siste Boxing Day-kamp som Manchester United-manager ble en minnerik seier over Newcastle etter å først ha ligget under 2-3 til å vinne 4-3 etter et mål av Javier Hernandez i «Fergie time» på en kliss våt Old Trafford-bane.

Alan Pardews Newcastle ledet oppgjøret hele tre ganger takket være James Perch, et selvmål av Jonny Evans og Papiss Cisse. Jonny Evans, Patrice Evra og Robin Van Persie sørget for reduseringene for Manchester United før Hernandez sørget for United-seier og en syvpoengs ledelse på toppen av Premier League.

Kampen inneholdt også kontroverser, som når dommer Mike Dean overprøvde assistentdommeren på en offside-avgjørelse på Evans selvmål i tillegg til dramatikk i det Manchester United kom fra å ligge under til å vinne det spm ble en kamp for historiebøkene.

3. Chelsea 4 – 4 Aston Villa, 2007

Åtte mål, tre røde kort, to straffespark, hvorav ett av dem på overtid. Denne Boxing Day-kampen på Stamford Bridge i London hadde alt du kan ønske deg til helligdagsunderholdning.

Aston Villa gikk opp i en 2-0-ledelse i førsteomgang takket være mål av Shaun Maloney, før Zat Knight felte Michael Ballack på overtid av omgangen og sørget for at Andrei Shevvhenko kunne redusere fra krittmerket i tillegg til at han selv ble utvist.

Og fem minutter ut i den andre omgangen var ukraineren der igjen og utlignet for vertene før Alex var frempå og sørget for at Chelsea på nydelig vis hadde snudd kampen.

Men 10-mann sterke Villa ga seg ikke uten kamp, Martin Laursen utlignet igjen for gjestene før Ricardo Carvalho ble sent av etter en stygg tofotstakling på Gabriel Agbonlahor.

Spenningen var alt annet enn over, selv ikke da Ballack skrudde et frispark nydelig i mål like før full tid til 4-3. På overtid ble Ashley Cole sendt av banen for å bevisst handset i feltet, og dermed kunne Gareth Barry sette inn 4-4, som ble sluttresultatet i en av de mest dramatiske Boxing Day-kampene i historien.

4. Charlton 4 – 2 Chelsea, 2003

Kampen borte mot Charlton 2. juledag 2003 var den første Boxing Day-kampen for Chelsea med sin nye eier, Roman Abramovich. Og det ble ikke rare julegaven den russiske milliardæren fikk av sin nye klubb.

Den dyre Chelsea-troppen var åpenbart ikke ferdig med julefeiringen da kampen startet, ettersom Charlton scoret sitt første mål allerede før det første minuttet var spilt, en heading av islendingen Hermann Hreidarsson.

John Terry utlignet så for Chelsea, men mål av Matt Holland, Jonatan Johansson og Jason Euell sørget for at seier ble uoppnåelig for de blåkledde, til tross for at Eidur Gudjohnsen sørget for en redusering i sluttminuttene.

Tapet var ett av syv for et hardt satsende Chelsea-lag denne sesongen, som måtte se Claudio Ranieri forlate manager-stolen da Arsenal løftet Premier League-trofeet etter å ha gått gjennom hele sesongen uten å tape en eneste kamp.

Siden kom José Mourinho inn dørene, og resten er historie for Roman Abramovichs Chelsea-lag.

5. Bolton 4 – 3 Newcastle, 2002

2002-utgavene av Bolton og Newcastle sørget for en real julefest for de frammøtte denne julekvelden for 26 år siden med flott angrepsfotball og hele syv mål, tre av dem i de første ni spilleminuttene.

Jay-Jay Okocha scoret etter kun fem minutter før Alan Shearer utlignet like etter. Men Ricardo Gardners brilliante frispark bare 90 sekunder senere sørget for en vill start på fotballkampen, dog en meget spennende en for publikum.

Michael Ricketts, som fikk én landskamp for England i løpet av sin karriere, scoret ett mål på hver sin side av pausen og sørget for en tremålsledelse til vertene, men mål av Shola Ameobi og enda ett fra Alan Shearer sørget for at det var spenning helt til siste spark på ballen.

Årets julekamper i Premier League

Med den sene sesongstarten er ikke årets sesong som alle andre sesonger. Men Boxing Day blir ikke rokket med i England, og kampprogrammet er like fullpakket som det alltid er. Og flere kamper peker seg ut som potensielle klassikere. Allerede lørdag formiddag får vi første toppkamp, når Ole Gunnar Solskjærs Manchester United tar turen til King Power Stadium for å møte Leicester.

Og senere på kvelden får vi et klassisk London-derby, der kriserammede Arsenal tar imot Frank Lampards Chelsea. Ligaleder Liverpool har fått servert en relativ enkel rett søndag kveld, når bunnlaget West Bromwich kommer på besøk på Anfield.

Her er programmet i Premier League resten av julen og nyttår:

2. juledag:

Kl. 13.30:
Leicester – Manchester United

Kl. 16.00:
Aston Villa – Crystal Palace
Fulham – Southampton

Kl. 18.30:
Arsenal – Chelsea

Kl. 21.00:
Manchester City – Newcastle
Sheffield United – Everton

3. juledag:

Kl. 13:00:
Leeds – Burnley

Kl: 15:15:
West Ham – Brighton

Kl: 17:30
Liverpool – West Bromwich

Kl: 20:15:
Wolverhampton – Tottenham

28.desember:

Kl. 16:00:
Crystal – Palace – Leicester

Kl. 18:30:
Chelsea – Aston Villa

Kl. 21:00:
Everton – Manchester City

29. desember:

Kl. 19:00:
Brighton – Arsenal
Burnley – Sheffield United
Southampton – West Ham
West Bromwich – Leeds

Kl: 21:00:
Manchester United – Wolverhampton

30. desember:

Kl: 19:00:
Tottenham – Fulham

Kl: 21:00:
Newcastle – Liverpool

1.januar:

Kl: 18:30
Everton – West Ham

Kl. 21:00:
Manchester United – Aston Villa

2.januar:

Kl. 13:30:
Tottenham – Leeds

Kl: 16:00:
Crystal Palace – Sheffield United

Kl: 18:30:
Brighton – Wolverhampton

Kl: 21:00:
West Bromwich – Arsenal

Glenn Andreassen

Forfatter

Glenn har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

Glenn Andreassen - twitter

1417 Articles