Fotballkanalens tips til Fantasy Premier League 2020/21s første runde

Fantasy Premier league runde 1 2020/21

Endelig ny sesong!

Da er ventetiden over og vi er endelig klare for en ny sesong med Premier League, og ikke minst Fantasy Premier League. Lørdag braker det løs kl. 13:30 når nyopprykkede Fulham tar imot Arsenal hjemme på Craven Cottage i London. Nytt for sesongen er at deadline for å gjøre endringer på laget sitt denne sesongen er 90 minutter før kampstart – altså kl. 12:00!

Det har av naturlige årsaker vært en kortere sommerpause i år, men vi har fortsatt fått en hel del spennende overganger inn i ligaen. Chelsea er kanskje det laget som har vært mest aktive, med nykommere som blant annet Timo Werner (9.5), Kai Havertz (8.5), Hakim Ziyech (8.0) og Thiago Silva (5.5). Tottenham har også hentet Fantasy-favoritt Matt Doherty (6.0) fra Wolverhampton, mens Arsenal har hentet Willian (8.0) fra byrival Chelsea.

Ellers er det også endel spillere som har fått byttet posisjon på Fantasy. Fjorårets komet John Lundstram (5.5) er naturlig nok flyttet frem på midtbanen, mens Pierre-Emerick Aubameyang (12.0) er noe overraskende flyttet fra angriper til midtbane. Anthony Martial (9.0) og Marcus Rashford (9.5) har også byttet plass, med engelskmannen som midtbane og franskmannen som angriper.

Til slutt må vi også nevne at Man United og Man City ikke spiller i GW1 siden de har hatt en noe kortere ferie grunnet europacupene. Dette betyr da også at verken Burnley eller Aston Villa heller ikke spiller.

Lørdag er det klart for sesongstart i Premier League, og her er våre Fantasy-tips til Gameweek 1!

Keeper

Vi velger å gå for Southamptons Alex McCarthy (4.5) som møter Crystal Palace borte. Det finnes et par gode keepervalg i 4.5-prisklassen, men Southampton har et relativt overkommelig program i starten, og var også et solid lag mot slutten av forrige sesong.

Alternativer:

Kasper Schmeichel (5.5), borte mot West Brom
Vicente Guaita (5.0), hjemme mot Southampton
Aaron Ramsdale (5.0), hjemme mot Wolverhampton
Bernd Leno (5.0), borte mot Fulham
Hugo Lloris (5.5), hjemme mot Everton
Lukasz Fabianski (5.0), hjemme mot Newcastle

Forsvar

I forsvar kjører vi dobbel Liverpool, som tar imot nyopprykkede Leeds hjemme på Anfield. Både Trent Alexander-Arnold (7.5) og Andrew Robertson (7.0) kommer nok til å plukke masse poeng også denne sesongen, noe som fort kan skje allerede i første hjemmekamp.

Til slutt inkluderer vi James Justin (4.5) fra Leicester. Justin kommer til å spille fast på høyrebacken frem til Ricardo Pereira er tilbake – noe som skal være et par uker unna. Leicester møter nyopprykkede West Brom på bortebane, og den offensive backen skal ha gode muligheter til både offensive og defensive poeng.

Alternativer:

Matt Doherty (6.0), hjemme mot Everton
Kyle Walker-Peters (4.5), borte mot Crystal Palace
Kieran Tierney (5.5), borte mot Fulham
Rúben Vinagre (4.5), borte mot Sheffield United

Midtbane

På midtbanen er det flust av gode alternativer denne sesongen. Vi velger å starte med Mohamed Salah (12.0) hjemme mot Leeds, samt Pierre-Emerick Aubameyang (12.0) borte mot Fulham.

Videre satser vi på Heung-Min Son (9.0) hjemme mot Everton, da han er halvannen million billigere enn Harry Kane. De to siste som får plass på vår midtbane er West Hams Tomas Soucek (5.0) og Newcastles Allan Saint-Maximin (5.5). Spesielt sistnevnte kan bli meget spennende denne sesongen, spesielt med tanke på Newcastles innkjøp av duoen Callum Wilson og Ryan Fraser.

Alternativer:

Sadio Mané (12.0), hjemme mot Leeds
Kai Havertz (8.5), borte mot Brighton
Christian Pulisic (8.5), borte mot Brighton
Willian (8.0), borte mot Fulham
Harvey Barnes (7.0), borte mot West Brom

Angrep

Den soleklart mest valgte angrepsspilleren til GW1 er Chelseas Timo Werner (9.5). Dette mener vi er et godt valg, prisen er meget god og tyskeren har vært i storform den siste tiden.

På den andre spissplassen tar vi sjansen på Fulhams Aleksandar Mitrović (6.0). Møter en vanskelig motstander i Arsenal i første serierunde, men det serbiske tanksenteret er Fulhams soleklart mest målfarlige spiller og er kapabel til å skape trøbbel for de fleste forsvar.

Alternativer:

Harry Kane (10.5), hjemme mot Everton
Danny Ings (8.5), borte mot Crystal Palace
Che Adams (6.0), borte mot Crystal Palace
Raúl Jiménez (8.5), borte mot Sheffield United
Jamie Vardy (10.0), borte mot West Brom

Ukens drømmelag – Gameweek 1

Hvem bør du ha som kaptein?

Det står mellom Pierre-Emerick Aubameyang og Mohamed Salah. Vi velger egypteren.

Til slutt

Husk deadline denne runden lørdag kl. 12:00 – lykke til!

Les også vårt tips til lørdagens kamp mellom Liverpool og Leeds, og få oddsboost på 3.00 på Liverpool-seier!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler