To norske lag i aksjon i Europa League-kvalifiseringen i kveld

I dag starter den europeiske sesongen for de norske klubbene, og det er Odds ballklubb og Haugesund som først skal i aksjon. Det ble på mandag i forrige uke kjent hvilken lag de møter, og begge lagene ble trukket mot nord-irsk motstand.

Haugesund klare favoritter hjemme

Haugesund tar i kveld i mot Coleraine på Haugesund stadion mens Odd tar i mot Ballymena United i Skien. Returoppgjørene blir spilt torsdag neste uke i Nord-Irland.

Haugesund mot Odd

Haugesund har gjort det godt i første halvdel av eliteserien og kommer fra to strake seire mot Aalesund borte og Rosenborg hjemme før det i helgen ble uavgjort borte mot et Viking-lag som sliter.

Coleraine på sin side har kun spilt en kamp siden sesongen ble avsluttet i starten av mai, da de vant 3-1 mot Bangor forrige uke. Nord-irene kom på en tredjeplass i serien forrige sesong.

Odd må reise seg

Odd har startet svakt i forhold til forventningene til dem før sesongen. På 14 kamper har det kun blitt 12 mål og 16 i mot. Telemarkingene ligger på en foreløpig syvendeplass og har ikke vunnet på 5 kamper. I helgen ble det et stygt 1-5 tap borte mot Aalesund.

Odd spillere skuffet

Motstanderlaget Ballymena spiller sin første kamp for sesongen i kveld og det skal være en stor fordel for Odd. I sesongen som var kom laget på en fjerdeplass i ligaen etter en sterk avslutning med fire seire på de fem siste kampene.

Møter tidligere helt

Det ventes tøffere motstand i neste runde om lagene skulle klare de her første overkommelige fartshumpene, spesielt for Haugesund. De skal i aksjon mot vinneren av Lech Poznan/FK Pelister, mens Odd møter vinneren av Bala Town/FC Vaduz.

Det kan bli en meget interessant kamp for Haugesund da deres tidligere storscorer Christian Gytkjær onsdag ble klar for den polske toppklubben og kan bli spillerberettiget til neste kvalifiseringsrunde.

Christian Gytkjær i Haugesund-drakt

Dansken som ble toppscorer i Eliteserien forrige sesong med 19 mål gikk til 1860 München i januar, men ble fristillt fra kontrakten tidligere i sommer da klubben rykket ned fra 2. Bundesliga og mistet profflisensen.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler