Klart hvem de norske lagene møter i de første rundene i Europa-cupene

Mandag 19. juni var en dag merket av i kalenderen til fotballfans over hele europa, og også her hjemme i Norge var fans til fire lag spent på hvordan veien mot Europa ble seende ut.

Tøff trekning for Rosenborg

Rosenborg gikk inn i andre kvalifiseringsrunde og ble seedet i gruppe tre og kunne møte Dundalk, vardar, Zrinjski, IFK Mariehamn og to vinnere fra første kvalifiseringsrunde. Laget som ble trukket ut av bollen var Irske Dundalk, og de norske mestrene skal spille bortekamp først. Dundalk var et av de verste lagene Rosenborg kunne trekke, og de var blant annet i Europa Leagues gruppespill forrige sesong.

Bendtner

Seriemestrene fra våre skandinaviske naboland var også med i trekningen og Malmø skal til Makedonia for å møte Vardar, mens København møter Zilina fra Slovakia.

Haugesund mest uheldig

I Europa League-kvalifiseringens første runde ble Odd og haugesund seedet mens Brann ble useedet i den andre runden. Spenningen i klubbene har vært stor over hvem de kommer til å møte. Og de to norske lagene som skal ut i første runde kan bestille fly sammen til hver sin motstander i Nord-Irland. Odd kom opp mot Ballymena United og Haugesund vil møte Coleraine. Begge med hjemmekamp først den 29. juni og returkamp i storbritannia den 6. juli.

Brann kunne potensielt møte lag som Brøndby, Midtjylland, Galatasaray og FC Utrecht. Men bergenserene ble trukket mot vinneren av kampen mellom to ukjente lag sett med norske øyne, FK Vojvodina fra Serbia og MFK Ruzomberok fra Slovakia i den første kvalifiseringsrunden.

Odd Haugesund

Om Odd og Haugesund også skulle gå videre fra den første runden vil de møte henholdsvis Bala Town/FC Vaduz og Lech Poznan/FK Pelister. Lech Poznan skiller seg ut som det eventuelt tøffeste laget de norske vil møte i de to første kvalifiseringsrundene. Den andre runden vil bli spilt 13. og 20. juli.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler