Lørdagsderby på Nadderud: Stabæk – Vålerenga

Vålerenga er et sted mellom asken og ilden før derbyet på Nadderud. To poeng ned til playoff og tre poeng opp til Stabæk. I siste runde vant VIF 2 – 1 hjemme mot Brann, mens Stabæk tapte 1 – 0 til Haugesund på bortebane.

Lørdagsderby

På de to siste møtene har det blitt poengdeling etter 1 – 1 på Ullevaal Stadion. Siste seier til VIF var i 2014 på hjemmebane. Ser vi videre på historikken viser statistikken 17 – 11 – 11 i vertenes favør. På hjemmebane blir dette 11 – 4 – 5. Med plasseringene i ligaen hittil, hvor VIF trenger poeng for å komme seg unna playoff og klatre forbi både et, to og tre lag i Eliteserien, og Stabæk som på sin side har like muligheter til avansement er det klart for et derby der lagene har topp motivasjon.

Det er Stabæk som er den sterkeste om vi ser på resultatene så langt i Eliteserien 2017. Formen etter 23 spilte kamper viser 9 – 5 – 9, mot VIFs 7 – 6 – 9. Sistnevnte har på de fem siste kampene kun en seier, mot sterke Brann, ellers kan de vise til tre tap og en uavgjort. Stabæk på sin side har ikke gjort det mye bedre, med en seier mot Molde som ligger på andreplass, og to uavgjort.

Det er ingen tvil om at det blir hard kamp om poengene på Nadderud Stadion på Lørdagsderbyet i runde 24 og dersom du vil streame kampen finner du fremgangsmåten i vår artikkel om hvordan du kan se norsk fotball på nett.

Stabæk

Stabæk tapte mot Kristiansund og keeper Mandé Sayouba pådro seg en strekk i lysken etter utspark. Om Sayouba stiller blir avklart på fredag, to dager før kampen spilles. En annen spiller som fikk en smell i samme kamp er midtbanespiller John Hou Sæter. Etter å ha pådradt seg hjernerystelse er også han usikker.

VIF

Med Mohammed Abdellaoue, Daniel Fredheim Holm, Ernest Agyiri og Bård Finne har VIF fire spillere som ikke stiller, alle på grunn av skader. En som derimot er tilbake, er Robert Lundström. Robert måtte stå over kampen mot Brann på grunn av gule kort.

Odds på fotballkampen

Selv om begge lagene som møtes er litt under middels i Eliteserien kan vi forvente en match av ypperste klasse med kamp om viktige poeng. Det er Stabæk som er knepne favoritter og du får 2.25 i odds for hjemmeseier. Blir det poengdeling, eller VIF som tar sin første seier på Nadderud siden 2014 får du innsatsen ganger 3.25 eller 3.20 tilbake. For å gjøre deg klar til avspark og ferdig innleverte spill på oddsen trenger du en konto på bet365. Det ordner du enkelt slik:

Hans Nielsen

248 Artikler