Sogndal – Molde: Topp mot bunn på Fosshaugane Campus

Sogndal er på 4. siste plass og har hittil samlet 26 poeng. Det gir de kun ett poengs ledelse på Aalesund som har playoff plassering. Over Sogndal finner vi Kristiansund, Vålerenga og Lillestrøm med 26, 27 og 28 poeng. Det bør gi motivasjon til sogningene i denne skjebnekampen.

Tidligere møter

Sogndal har tre toppscorere med 6 mål hver i Eliteserien 2017, Koomson, Ramsland og Schulze. I forrige møte med Molde var det de to sistnevnte som sikret 2 – 1 borteseier på Aker Stadion. På de 10 siste møtene er det Molde som har trukket det lengste strået, gang på gang, formen viser nemlig 8 – 9 – 19. Men i det kortere bildet og på Sogndals hjemmebane er ting annerledes med 2 – 1- 2, så dette kan fort vise seg å bli en jevn kamp, selv om lagene er milevis fra hverandre på tabellen.

Sogndal

Sogningene slo Aalesund på bortebane i siste kamp, men seierne er det dessverre et stykke mellom for Sogndal. Ser vi på statistikken viser den 7 – 5 – 11, og på de 10 siste kampene er det bare to seire. På hjemmebane kan de vise til 5 – 2 – 4 på 11 kamper. Sammenlignet med Molde på bortebane er det to jevne lag som skal møtes og siden Eliteserien er svært jevn i år kan tre poeng sørge for at Sogndal holder hodet over nedrykkslinja og gi de et solid hopp opp på tabellen. Det skal med andre ord ikke mangle insentiver for at Sogndal skal kunne gi favorittene Molde skikkelig kamp om poengene.

Molde

Molde på 4. plass, med gode muligheter til å klatre på tabellen skal heller ikke mangle motivasjon. Etter tap på hjemmebane i forrige møte er det også klart at man finner et sterkt ønske om hevn her. Molde står med 12 – 4 – 7 i form på Eliteseriens 23 kamper så langt, på bortebane kan de vise til 5 – 3 – 4 og er med det Norges nest beste bortelag. Det er som nevnt ikke langt unna hva Sogndal har klart å få til på hjemmebane. Molde har også to spillere som tilsammen har scoret flere mål enn de tre toppscorerne til Songdal tilsammen. Björn Bergmann Sigurdarson har hittil 12 mål, med 7 på bortebane, mens Fredrik Brustad har 8. 5 av de er satt i nettet borte.

Odds på Eliteserien

Følger Sogndal opp seieren fra Aker Stadion og vinner mot Molde gir deg deg innsatsen ganger 3.50 tilbake. Molde som er sterke på bortebane kan gi deg 2.05 ganger innsatsen tilbake. Mens en poengdeling betaler deg med 3.40 på bet365. Det er ikke bare gode muligheter for store tilbakebetalinger på vanlig odds i denne kampen, bet365 har også det beste utvalget av live odds på nett. Vil du plassere et oddsbet før avspark eller gjøre deg klar til å sette noen spill på live odds trenger du en spillerkonto på bet365. Det kan du ordne allrede nå med tre enkle steg:

Hans Nielsen

248 Artikler