Sammendrag av den 15. runden av Eliteserien i fotball

To kamper lørdag

Runden startet med to kamper på lørdag der Lillestrøm slo et formsvakt Strømsgodset 2-0 og Sogndal hadde over 5000 tilskuere møtt opp for å se Sogndal ta en sterk 1-0 seier over et Aalesund-lag som har vært i god form de siste kampene.

Lenger nede på vestlandet gjorde Haugesund, som ventet, livet enda surere for Tromsø som nå har hele seks kamper på rad uten seier. Sist de vant var mot Rosenborg på Lerkendal 16. mai. Kampen endte 2-0 til Haugesund, og i tillegg fikk Morten gamst Pedersen sitt andre gule for kvelden i det 74. minutt.

Sander Svendsen for Molde

Sander Svendsen og Molde slo viking på hjemmebane på søndag

Thomas Olivier Amang ble også sendt av etter å ha pådratt seg sitt andre gule kort for kvelden da han rev av seg trøyen etter overtidsmålet som sikret seieren for Molde hjemme mot Viking. Ole Gunnar Solskjær så ikke alt for sint ut da han ga Amang en klem i det han forlot banen, kampen endte 3-2.

To kamper endte 0-0

Odd hadde kun scoret 12 mål på sine 14 første kamper i eliteserien, og står med samme sum etter kampen mot Sarpsborg 08 på søndag. Kampen endte 0-0, noe som gjør at medaljekandidatene ligger helt nede på en åttendeplass etter halvspillt serie. Sarpsborg på sin side har fortsatt tredjeplassen, 4 poeng forann Odd.

Toppscoreren i eliteserien så langt, Ohi Omoijuanfo scoret endelig igjen i kampen der Stabæk endelig vant igjen også. Sandefjord ble slått 2-1 borte der Luc Kassi scoret det andre målet for Stabæk mens Flamur Kastrati scoret trøstemålet for Sandefjord Fotball.

Anders Trondsen for Sarpsborg 08

Anders Trondsen og Sarpsborg 08 tok med seg ett poeng fra Skien

I Bergen hadde over 16 000 mennesker tatt turen for å se klassikeren Brann – Vålerenga. Kveldens store snakkis var Bård Finnes retur til Brann Stadion i Vålerenga-drakt. Han ble som ventet ikke tatt godt i mot og pipingen var høylytt hver gang spilleren var borte i ballen, noe som for øvrig kanskje var den største underholdningen i en kamp som endte 0-0.

Runden ble avsluttet mandag kveld der Kristiansund tok i mot Rosenborg, og trønderene ledet komfortabelt 2-0 til pause. Og Rosenborg-spillerene hadde det tydeligvis litt for komfortabelt etter pause, da Kristiansund snudde kampen til 3-2 i løpet av omgangen. Men inn fra benken kom det en redningsmann for trønderene med navnet Nicklas Bendtner, som sikret 3-3 ett minutt på overtid.