Viking får det tøft mot et revansjesugent Brann-lag i søndagens vestlandsderby

Brann Viking live stream spilltips oddstips

  • Brann tapte hele 1-5 for Viking i sesongens siste hjemmekamp forrige sesong, en sesong som var preget av nedturer og skuffelser.
  • Veton Berisha besøker sin gamle hjemmebane, etter at han forlot Bergen til fordel for Viking for syv millioner kroner i vinter.
  • Vestlandsderbyet trekker vanligvis fulle hus i både Stavanger og Bergen. Kun 200 hjemmesupportere får slippe inn på Brann stadion søndag kveld.

Vil du streame Fotball? Gjør det hos Unibet!

Stream alle de store ligaene

?? Tilgjengelig i Norge! ??

Det var knyttet store forventningen til Viking før sesongstarten, og de var favoritter i sitt hjemmemøte med den andre positive overraskelsen i fjor, nemlig Bodø/Glimt. Og det startet godt for siddisene som tok ledelsen to ganger, ved Fredrik Torsteinsbø og Even Østensen. Men hele tre mål i den andre omgangen signert bortelaget sørget for et ganske knusende resultat for Bjarne Berntsens menn, og ting kan tyde på at den ofte så tøffe andresesongen blir vesentlig tøffere for Viking enn den gjør for Bodø/Glimt

For Brann sin del var det litt vanskelig å vite hva man skulle forvente. Klubben har prestert svært ustabilt i oppkjøringskampene, og forsterket laget med Vegard Forren og Ali Ahamada bare dager før sesongen ble sparket i gang. Begge to fikk sine debyer i bortemøtet med Haugesund onsdag, og begge overbeviste stort, selv om førstnevnte måtte ut med en kjenning etter bare 46 minutt. Tre andre debutanter var å finne i startoppstillingen til bergenserne, og samtlige gjorde solide førsteinntrykk. Robert Taylor sørget for Branns første mål, mens Daniel Pedersen, som er utnevnt til ny kaptein, stanget inn seiersmålet fem minutter på overtid.

I tillegg til Vegard Forren måtte Ole Martin Kolskogen, også han debutant, forlate banen med en skade. Det måtte også Tajo Teniste, som fikk et solid kutt i pannen etter en duell på tampen av kampen. Men alle tre ser ut til å være spilleklar til dette oppgjøret, og dermed er det bare Håkon Opdal og Jon-Helge Tveita som er helt uaktuelle for en startplass for Brann.

I Viking-troppen er Yann-Erik de Lanlay enda ikke helt kvitt sin hamstringskade, og det er lite trolig at vi ser han i noe startoppstilling søndag kveld. Sondre Bjørshol er enda ute med en lyskeskade, og Arild Østbø er heller ikke med på grunn av skade.

Kamp Brann – Viking
Hvor Brann stadion, Bergen
Når Søndag 21.06 klokken 20:30
Live stream dplay, Eurosport Player

Forventede lagoppstillinger:

Brann: Ahamada; Rolantsson, Forren, Kolskogen, Kristiansen; Haugen, Pedersen, Barmen; Koomson, Bamba, Taylor

Viking: Austbø; Torsteinsbø, Hove, Vevatne, Pereira; Ibrahimaj, Løkberg, Furdal; Bytyqi, Berisha, Østensen

Spilltips: Brann vinner

Viking tapte hjemme og Brann vant borte i den første serierunden. Faktisk var det ingen av kampene i runde én som endte med seier til hjemmelaget, og som vi har sett ellers i Europa denne senvåren/sommeren er det et fenomen som trolig har sammenheng med fraværet av hjemmepublikum.

Men jeg var imponert over det jeg så av Brann onsdag, spesielt defensivt. Fremover er det enda litt å gå på for Bergenslaget, spesielt på siste tredjedel. Men om Viking sitt forsvar fortsetter der de slapp mot Glimt, skal Bamba og co både skape sjanser og mål.

Veton berisha er nok ute etter å vise seg frem på det som var hans hjemmebane i fjor, men han imponerte ikke som midtspiss i midtuken, og heller ikke i Brann i fjor. Vi synes dette ser ut som en ganske grei hjemmeseier, og sier ja takk til oddsen på 2.10 hos Unibet.

Spill her!

Vil du streame Fotball? Gjør det hos Unibet!

Stream alle de store ligaene

?? Tilgjengelig i Norge! ??

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler