Eliteserien 2017 – er det avgjort?

Tippeligaen 2016 endte med Rosenborg på topp og Start på bunn. RBK klarte å spille inn 69 poeng med formen 21 – 6 – 3. Start på siste endte opp med 16 poeng etter å ha endt kampene 2 – 10 – 18. I år har vi Viking på bunnen med 15 poeng, på topp har vi igjen RBK med 51 poeng etter 24 spilte kamper.

På toppen

Det er langt ned fra 1. til 2. plass, men fra 2. til 4. er det tett og det er kun 2 poeng som skiller mellom Sarpsborg 08 og Brann. Midt i mellom finner vi Molde. Rosenborg er ranket som favoritter hos de fleste til å vinne Eliteserien 2017, men de har ikke seieren i boks ennå. Først skal de møte blant annet Tromsø som tok en overraskende seier i forrige møte på Lerkendal. Tromsø ligger for øyeblikket på 15. plass med kun to poeng opp til en plass over play off. Det kan gi mye motivasjon på hjemmebane i slutten av sesongen.

Midt på treet

Fra 13. plass og opptil 4. plass skiller det 13 poeng. Det betyr at det er gode muligheter for lag som nå ligger rett over play off og nedrykk har gode muligheter til å avansere på tabellen. Et lag som har spilt godt på de siste par kampene er Kristiansund. I forrige runde overrasket de, og tok 3 poeng på Brann Stadion hvor de vant 4 – 0. Med hjemmebane mot svake Viking kan det lukte 3 sikre poeng i førstkommende runde.

På bunnen

Som nevnt ligger Viking svett an med kun 15 poeng. Opp til play off er det 10 poeng og 13 mål i mot dem. Med usedvanlig svak form og tap på de 5 siste kampene er det sikreste bettet på at Viking skal ned i 1. dvisjon. Mindre sikkert er det derimot med Tromså, Aalesund, Sogndal, Vålerenga, Lillestrøm og Kristiansund. Selv om sistnevnte har vist god form er det bare 4 poeng som skiller Tromsø med 25 poeng og Kristiansund med 29. Dermed kan det være duket for spennende oppgjør hvor bunnlagene finner frem det som bor i dem.

Se norsk fotball på nett

Streaming av norsk fotball er ikke det enkleste å få til. Men muligheter er det. Er du for eksempel kunde hos Discovery kan du streame norsk fotball på nett ved å bruke deres Eurosport Player. Vi har en stor artikkel som viser deg hva du kan se av fotball på nett og hvor.

Spill på vinner Eliteserien 2017

Med Rosenborg som soleklar leder og et godt stykke ned til de neste lagene på tabellen får man nå 1,01 i odds om RBK holder plassen ut sesongen. Sarpsborg, Molde og Brann som følge på de neste plassene kan gi deg solide utbetalinger med 34, 41 og 101 i odds. Denne oddsen er det bet365 som stiller med, og den kan selvsagt variere etter hvert som sesongslutt nærmer seg. Vil du plassere noen friske bet på oddsen kan du ordne det på bet365 ved å ganske enkelt:

Hans Nielsen

248 Artikler