Rosenborg klar for nest siste hinder før et eventuelt europeisk gruppespill

Det ble til slutt et 1-3-tap mot Celtic etter to kamper, først 1-3 på Celtic Park før de regjerende norske seriemesterne holdt skottene til 0-0 på Lerkendal forrige uke.

Cork City – Rosenborg
Turner’s cross, Cork
Europa League-kvalifiseringen
Runde 3, kamp 1
Torsdag klokken 20:45

I helgen spilte Rosenborg sin første ligakamp på fire uker da Ranheim ble slått 3-1 på bortebane i Trondheimsderbyet, noe som sendte trønderne opp på førsteplass i Eliteserien. Men på grunn av Branns 4-1-seier over start på mandag ble det en kortvarig ledelse, Rosenborg er to poeng bak bergenserne med 13 kamper igjen å spille.

Cork City har et stadion som tar omtrent 7,500 mennesker, de vant serien, hjemlig cup og en slags superfinale i Irland i fjor og leder serien så langt i år. De har aldri kommet til gruppespillet i Europa League før. Deres største profil er nok Damien Delaney, som har spilt Premier League for Crystal Palace de siste fem årene før han signerte for Cork for en måned siden.

De står med tre strake seire i den irske serien etter sommerpausen. I sommer møtte de blant annet Premier League-laget Burnley i treningskamp, da tapte de 1-0. Cork røk ut mot Legia Warszawa i Champions League-kvalifiseringen. De tapte både hjemme og borte mot polakkene og det endte til slutt 4-0 til Legia sammenlagt.

Rosenborg har onsdag hentet den offensive spilleren Issam Jebali fra Elfsborg i Sverige. Tunisieren som har scoret totalt 20 mål i Allsvenskan for Elfsborg på to sesonger har tidligere spilt i Superettan for Värnamo og for Etoile Sportive du Sahel i hjemlandet. Rosenborg-trener Rini Coolen sier til Adresseavisen at nysigneringen Issam Jebali er tiltenkt en plass i startoppstillingen.

Forventede lagoppstillinger

Cork City: McNulty; Delaney, Beattie, Griffin, McLoughlin; Keohane, McMarthy, McNamee, Buckley; Cummins, Sheppard

Rosenborg: Hansen, Hedenstad, Reginiussen, Hovland, Meling; Jensen, Lundemo, Trondsen; Levi, Bendtner, Søderlund

Oddstips

Rosenborg er favoritter i oppgjøret, og vil ha minst en halv fot i playoffen om de får et viktig bortemål eller to. Det tror vi de er i stand til, da Rosenborg i de to siste kampene har sett frisk ut under Coolens ledelse.

Vi går for minst 1,5 mål til Rosenborg til en odds på 2.18 hos Unibet.

Spill her!

Fotballkanalen følger sommerens overgangsmarked

Vi følger sommerens overgangsvindu i Norge og gir deg alle de ferskeste ryktene og bekreftede overgangene som omhandler norske klubber og spillere. Så følg med på vår Silly Season-side, vår live-feed og vår Twitter-profil SillyseasonNOR.

Har vi glemt noe? Send oss gjerne rykter, bekreftede overganger og alt annet overgangsrelatert info på DM på Facebook eller Twitter.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler