Molde tar imot Tokmac Nguen og Ferencvaros til CL-playoff

Tokmac Nguen Ferencvaros Molde spilltips

  • Molde kan sikre seg sitt første europeiske gruppespill på fem år.
  • Motstanderne, Ferencvaros, deltok i Europa League-gruppespill senest sist sesong.
  • Premiepenger helt opp i 250-300 millioner kroner ligger i potten.
  • Men allerede nå er 150 millioner kroner sikret gjennom Europa League-gruppespill.

For første gang i denne Champions League-kvalifiseringen skal Molde spille både hjemme- og borteoppgjør. De regjerende norske mesterne starter på hjemmebane, der de bør sikre seg et godt resultat før returmøtet i Budapest om én uke.

Molde sikret seg en plass i Champions League-playoffen ved å slå aserbajdsjanske Qarabag på straffesparkkonkurranse på Kypros for én uke siden. Romsdalingene sikret seg dermed også en plass i gruppespillet i Europa League, om de taper over to kamper mot Ferencvaros.

Men om det ender med seier sammenlagt er altså Molde klar for sitt første Champions League-gruppespill på 21 år. Og denne gangen vil det være en enda større prestasjon enn det var den gangen.

Tokmac Nguen toppscorer for gjestene

Tidligere Strømsgodset-spiller Tokmac Nguen har gjort det godt siden overgangen fra norsk til ungarsk fotball vinteren 2019. Han var med å vinne den ungarske tittelen det første halve året, og var en stor bidragsyter når klubben forsvarte ligatittelen sist sesong.

Nå har han scoret syv mål på sine første seks kamper for klubber i den nye sesongen. Tre av dem har kommet i Champions League-kvalifiseringen, blant annet mot Celtic, og han deler dermed toppscorertittelen i turneringen så langt.

Gjestene har startet sesongen godt

Ferencvaros har spilt tre ligakamper så langt denne høsten, og står med syv poeng etter de tre kampene. Nå senest endtte det hele 5-0 mot Paki hjemme på Groupama Arena i Budapest.

I Champions League har de vunnet 2-0 hjemme mot svenske Djurgården, 2-1 borte mot Celtic og 2-1 hjemme mot Dinamo Zagreb. Alle tre meget solide resultater.

Molde kommer fra et heller svakt 1-2-resultat borte mot Vålerenga, der man måtte spille hele andre omgang med 10 mann etter at Kitolano fikk rødt kort i det 47. minutt. Det var Moldes femte strake tap på bortebane i Eliteserien.

SPILLTIPS: Les vårt spilltips til oppgjøret her!

Forventede lagoppstillinger

Molde: Linde; Wingo, Gregersen, Ellingsen, Haugen; Aursnes, Hussain; Hestad, Wolff Eikrem, Knudtzon; James

Ferencvaros: Dibasz; Lovrencsics, Blazic, Kovacevic, Civic; Siger, Kharatin; Nguen, Somalia, Uzuni; Boli

TV og live stream

Kampen var opprinnelig bare oppsatt hos vgtv, men slik det ser ut nå har Viasat sikret seg rettighetene til å sende kampen på Viasat 4 og på strømmetjenesten Viaplay.

Så dermed er det mulig å se kampen hos utbyderen som også har rettighetene til å sende gruppespillet og sluttspillet i turneringen, noe de gjør i samarbeid med TV2 også denne sesongen.

Det kan også være muligheter for å se oppgjøret hos Unibet. Men det er enda for tidlig å si, da det ofte er veldig tett opp mot avspark at de slipper informasjon om hvilken av kampene fra Champions League og Europa League-kvalifikasjonene de sender via sin live streamingstjeneste.

Vil du streame fotball? Gjør det hos Unibet!

Både spill på og se fotball live!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler