Spilltips: Molde får det tøft hjemme mot Ferencvaros

Fredrik Aursnes Molde Ferencvaros spilltips

Molde – Ferencvaros

Aker stadion, Molde
CL-playoff, første kamp

Aker stadion er klar for å høre Champions League-hymnen, for første gang siden 1999. Men dessverre er det ingen tilskuere på stadion til å oppleve det, da UEFA-kamper fortsatt går fullstendig uten publikum.

Til tross for å være i det man kan kalle elendig form i Eliteserien, hvertfall for Molde å være, har de regjerende norske mesterne sikret seg en plass i den fjerde og avgjørende kvalifiseringsrunden til Champions League.

Hit har de kommet takket være seiere mot KuPS, Celje og Qarabag nå i sist uke. Kveldens motstandere Ferencvaros har dog hatt en enda mer imponerende vei til denne playoffen. Seiere mot Djurgården, Celtic og Dinamo Zagreb har sikret dem deres beste prestasjon i turneringen siden gruppespillet i 1995/96, deres eneste deltakelse i gruppespillet så langt i historien.

Og suksessen denne sesongen er mye takket være Tokmac Nguen. Den tidligere Mjøndalen og Strømsgodset-spilleren har imponerende syv mål på sine seks første kamper for klubben denne sesongen, tre av dem Champions League-kvalifiseringen.

Det er et angrepsvillig lag, men som i likhet med Molde slipper inn mål i veldig mange kamper, spesielt for toppklubber å være. Derfor tror jeg at vi får se nettkjenninger i begge ender i dette oppgjøret. Jeg ser på bortelaget som svake favoritter, og et eller to bortemål her vil etter alle solemerker gjøre ungarerne til store favoritter hjemme i Budapest om én uke.

Jeg går for at begge lag scorer til oddsen 1.83 hos Unibet.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler