Spilltips: Molde får det tøft hjemme mot Ferencvaros

Molde – Ferencvaros

Aker stadion, Molde
CL-playoff, første kamp

Aker stadion er klar for å høre Champions League-hymnen, for første gang siden 1999. Men dessverre er det ingen tilskuere på stadion til å oppleve det, da UEFA-kamper fortsatt går fullstendig uten publikum.

Til tross for å være i det man kan kalle elendig form i Eliteserien, hvertfall for Molde å være, har de regjerende norske mesterne sikret seg en plass i den fjerde og avgjørende kvalifiseringsrunden til Champions League.

Hit har de kommet takket være seiere mot KuPS, Celje og Qarabag nå i sist uke. Kveldens motstandere Ferencvaros har dog hatt en enda mer imponerende vei til denne playoffen. Seiere mot Djurgården, Celtic og Dinamo Zagreb har sikret dem deres beste prestasjon i turneringen siden gruppespillet i 1995/96, deres eneste deltakelse i gruppespillet så langt i historien.

Og suksessen denne sesongen er mye takket være Tokmac Nguen. Den tidligere Mjøndalen og Strømsgodset-spilleren har imponerende syv mål på sine seks første kamper for klubben denne sesongen, tre av dem Champions League-kvalifiseringen.

Det er et angrepsvillig lag, men som i likhet med Molde slipper inn mål i veldig mange kamper, spesielt for toppklubber å være. Derfor tror jeg at vi får se nettkjenninger i begge ender i dette oppgjøret. Jeg ser på bortelaget som svake favoritter, og et eller to bortemål her vil etter alle solemerker gjøre ungarerne til store favoritter hjemme i Budapest om én uke.

Jeg går for at begge lag scorer til oddsen 1.83 hos Unibet.