Nicklas Bendtner ikke lenger favoritt som toppscorer i Eliteserien

Mister flere kamper grunnet VM

Det er flere faktorer som spiller inn når bookmakerne nå ikke lenger tror Bendtner ender opp som toppscorer. I sommer mister dansken trolig minst tre kamper grunnet Danmarks deltakelse i VM. Det kan også bli flere, alt ettersom hvor langt Danmark når i mesterskapet.

I tillegg er det stadig overgangsrykter om den tidligere Arsenal-spilleren etter at karrieren virkelig fikk fart på seg igjen etter overgangen til Rosenborg, og et godt VM vil trolig gjøre 30-åringen høyaktuell for større utfordringer igjen.

tre andre hete kandidater

Etter to amputerte serierunder er det så langt tre spisser som har skilt seg positivt ut i Eliteserien. Det er Marcus Pedersen som scoret begge målene i Strømsgodsets 2-2-kamp hjemme mot Stabæk i den første serierunden.

Det er Strømsgodsets eneste kamp så langt, da bortekampen mot Tromsø i helgen ble utsatt grunnet snøvær. Vålerenga har vært heldige og sluppet utsatte kamper så langt, og for hovedstadsklubben har nysigneringen Sam Johnson blitt matchvinner både mot Kristiansund borte (0-1) og Odd hjemme (2-1).

Siste mann ut er Bodø/Glimts Kristian Fardal Opseth. Toppscoreren i OBOS-ligaen i fjor scoret to mål i Glimts 3-1-seier hjemme mot Lillestrøm i den første serierunden. I helgen ble det dog tap borte mot Brann uten at sogningen kom seg på scoringslisten.

Førstnevnte gir Unibet nå 5.00 i odds som toppscorer i Eliteserien 2018, mens de to sistnevnte gir deg 7.00 ganger pengene tilbake.

Har du derimot fortsatt troen på Lord Bendtner kan Unibet friste med fine 10.00 i odds som årets toppscorer. Det er samme odds som Stabæks Ohi Omoijuanfo, og litt lavere enn spisskollega Alexander Søderlund (12.00).

Topp fire lavest odds til å bli toppscorer i Eliteserien 2018:

Toppscorer Eliteserien

Vi tror Bendtner gjør nok en god sesong i Rosenborg, men om han følger tidligere Rosenborg-legender som Sigurd Rushfeldt og Harald Martin Brattbakk og blir første utlending i den eksklusive klubben av spillere med mer enn 100 mål i Eliteserien er vel heller tvilsomt.

Med landslagspause for tiden blir det trolig lite forandringer i oddsen de neste dagene, om ikke Lorden overbeviser stort i Danmarks vennskapskamper mot Panama og Chile. Neste Eliteseriekamp er borte mot Odd 2. april.