Avaldsnes og LSK Kvinner klar for returoppgjør i CL

Onsdag er det klart for andre kamp i 16-delsfinalene i kvinnenes Champions League, og Avaldsnes og LSK Kvinner skal ut i aksjon.

Fra sterk kvalifisering til skuffende første kamp i 32-delsfinalen

Avaldsnes havnet på andreplass i fjorårets Toppserie og kvalifiserte seg dermed til kvalifiseringen for Champions League 2017/18.

Den kvalifiseringen blir spilt i grupper med fire lag i hver gruppe og én kamp mot hver motstander. Alle 10 gruppevinnere går videre pluss det beste andreplasserte laget.

Her gjorde Avaldsnes rent bord og slo Spartak Subotica fra Serbia 2-0 hjemme, Pijevlja fra Montenegro 2-1 hjemme og Kiryat Get fra Israel hele 6-2 borte.

Det ga klubben plass i utslagsrunden som består av totalt 32 lag. Alle serievinnerene fra de 12 beste nasjonene kommer inn i denne gruppen og Avaldsnes ville dermed med stor sannsynlighet trekke god motstand.

Og det gjorde dem i form av Barcelona fra Spania. Første kamp ble spilt på Haugesund stadion forrige uke og endte med en klar 4-0 seier til Barcelona, og det skal et mirakel til for at Rogalandsklubben kommer seg videre til en 16-delsfinale.

Les om hvordan du streamer fotball live i Norge.

Vant serien for tredje år på rad

LSK Kvinner kom inn i utslagsrundene som regjerende mester i Toppserien. Forrige sesong var deres tredje mesterskap på rad, og klubben har vunnet serien fire av de siste fem sesongene, i 2013 ble de nummer 2.

Laget har også vunnet den norske cupen de tre siste årene og er dermed det suverent beste norske kvinnelaget de siste årene.

I 32-delsfinalen ble de trukket mot en god del vanskeligere motstand enn de nok ønsket seg, i form av danske Brøndby.

De har vunnet det danske seriemesterskapet hele elleve ganger siden 2003, senest forrige sesong, og den danske cupen åtte ganger siden 2004, forrige gang i 2014.

I Champions League for kvinner har klubben tre semifinaler i vise til, senest i 2014/15-sesongen. LSK Kvinner på sin side har aldri kommet lengre enn 16-delsfinale, det var tilbake i 2015/16.

Første møtet på Lillestrøm endt med et kjedelig 0-0 resultat, men fordelen til Lillestrøm er at Brøndby ikke tok med seg bortemål hjem til Danmark. Dermed vil mål til Lillestrøm onsdag kveld bety svært mye for avansement.

Kampene på TV?

Dessverre så er det ingen distrubetører som har kjøpt rettighetene til å vise de norske kvinneklubbenes bortekamper i Champions League, så man må belage seg på å følge live-oppdateringer på nett.

Vi håper på gode norske resultater!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler