Ingen Higuain i troppen når AC Milan i ettermiddag gjester Genoa

Higuain AC Milan

Polske Piątek har hatt en fantastisk start på sesongen for Genoa, og har med sine 13 mål stått for over halvparten av Genoas ligamål. Nå har Milan lagt omtrent 340 millioner kroner på bordet for å erstatte nettopp Higuain som deres nummer 9.

Genoa – AC Milan
Stadio Luigi Ferraris, Genoa
Serie A, runde 20
Mandag klokken 15:00

LES MER: Slik ser du kampen i Norge.

Polakken har tatt Serie A med storm etter at han kom fra den polske klubben KS Cracovia i sommer. 13 seriemål har kommet på kun 19 kamper så langt, og det har vekket interessen til klubber som West Ham og Barcelona.

Men nå er det altså AC Milan som trolig trekker det lengste strået i kampen om den 23 år gamle spissen, etter at de la 35 millioner Euro på bordet. Piątek signerer en femårskontrakt med den sovende kjempen, og er etter alle solemerker klar for Milans neste kamp mot Napoli til helgen.

Syv sesonger uten en goalgetter

Og han er tiltenkt å erstatte Gonzalo Higuain, som har vært alt annet enn en suksess i høstsesongen for AC Milan. Han kom på lån fra Juventus i fjor sommer, og skulle være den som endelig løste Milans nummer 9-problem.

Ikke siden Filippo Inzaghi, som la opp i 2012, har Milan hatt en nummer 9 som har scoret et akseptabelt antall mål. Siden den gang har spillere som Fernando Torres, Alexandre Pato og André Silva prøvd seg i den røde og sort-stripede drakten uten å lykkes.

Krzysztof Piątek Genoa

Krzysztof Piątek har tatt Serie A med storm. Nå forsvinner han til AC Milan etter kun en halv sesong i Genoa. Foto: Alberto Gandolfo/Zuma Press/PA Images

Ingen av dem med i troppen

Higuain skal være svært nære å bli Chelsea-spiller, men kunne ha spilt en rolle også i dagens oppgjør. Det gjør han derimot ikke, og grunnen skal ifølge Milan-trener Gennaro Gattuso være at Higuain ikke er mentalt klar for å spille denne kampen.

Gattuso la til at Higuain hadde hatt «en av de verste treningsøktene» han noensinne hadde sett, både som trener og spiller, og at etter det bestemte seg for å ikke ta han med i kamptroppen. «Alt dette overgangssnakket har ikke vært lett for ham» avsluttet Gattuso.

Og spilleren som skal erstatte han er, heldigvis for Milan, også utilgjengelig i dag. Krzysztof Piatek fikk sitt femte gule kort i Serie A for sesongen i den forrige ligakampen mot Fiorentina.

Gjenforent med suksess-treneren

Higuains overgang til Chelsea betyr at han blir gjenforent med treneren han scoret hele 36 mål på 35 kamper under i 2015/16-sesongen. I sine to sesonger i Juventus før utlånet til Milan har Higuain scoret henholdsvis 24 og 16 ligamål.

Og med argentinerens ankomst i London på lån frem til sommeren betyr det at Chelseas Alvaro Morata etter alle solemerker forsvinner til Atletico Madrid denne uken.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler