Fjorårets sølv- og bronsevinnere møter på Westfalenstadion lørdag

Borussia Dortmund – RB Leipzig
Westfallenstadion, Dortmund
Lørdag klokken 18.30

Serieleder Borussia Dortmund tar lørdag kveld i mot fjorårets sølvvinner RB Leipzig på Westfalenstadion. Les mer og finn live stream til kampen her.

En av tidenes beste sesongstarter

Lørdagens hjemmelag har hatt en av sine beste Bundesliga-starter noensinne med seks seire, én uavgjort, null tap og 21-2 i målforskjell etter syv spilte runder.

Poengtapet kom borte mot Freiburg i den tredje serierunden, en kamp som endte 0-0. Det er den eneste kampen Dortmund ikke har scoret mål i så langt, godt hjulpet av Pierre-Emerick Aubameyangs åtte mål så langt.

Aubameyang er en av stjernene som må se neste års fotball-VM fra sofaen.

Gikk på overraskende tap

RB Leipzig har hatt en grei start på sesongen, sett bort fra et skuffende 1-0 tap borte mot Augsburg for to serierunder siden.

Ellers ligger klubben på en fjerdeplass etter syv kamper. Fire av dem har endt med seier, mens én har endt uavgjort og to med tap. Lagets toppscorer i fjor Timo Werner, har scoret fem mål så langt.

Lagets midtbanesjef forsvinner etter sesongen

Liverpool prøvde store deler av sesongen overgangsvindu å sikre seg RB Leipzigs midtbanespiller Naby Keita, men klubben nektet å selge dette vinduet.

Klubbene ble til slutt enige om en handel, men Keita vil spille resten av sesongen i Leipzig, klubben han slo gjennom i med et brak forrige sesong.

Signal iduna park

Tidligere møter

RB Leipzig ble grunnlagt bare åtte år siden og hadde sin første sesong i Bundesliga etter opprykket fra 2. Bundesliga forann forrige sesong.

De to klubbene har dermed ikke møttes mange ganger før. Faktisk er de to ligamøtene forrige sesong de to første kampene dem i mellom, og begge lagene vant sin hjemmekamp 1-0.

Skader og suspensjoner

Borussia Dortmund må fortsatt klare seg uten Marco Reus, en kneskade holder han ute helt til mars neste år. Lukasz Piszczek er en annen som er ute i lengre tid, kneet hans er ventet å være fint til midten av november.

I tillegg er Raphael Guerreiro, Sebastian Rode, Marcel Schmelzer og André Schürrle tilbake senere i november.

For RB Leipzig sin del er kun to spillere usikker til møtet med Dortmund på lørdag. Marcel Sabitzer har vært ute etter en tannoperasjon siden starten av måneden mens Stefan Ilsanker har stått over trening noen dager grunnet en vond tå.

Hvordan live streamer du kampen i Norge?

Enn så lenge er det ingen distrubitører som har kjøpt rettighetene til Bundesliga i Norge. Det er derfor ingen mulighet for å se kampen på norsk TV.

Men det er fortsatt muligheter for dem som er glad i tysk fotball. Bet365 sender denne og de fleste andre Bundesliga-kamper via deres live-streamingstjeneste.

Alt du behøver er en aktiv konto hos dem så ser du denne og alle andre kamper de har tilgjengelig uten ekstra kostnad. En aktiv konto vil si du enten har penger disponibelt på kontoen eller har plassert et bet det siste døgnet.

Har du ikke en aktiv konto hos bet365 følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen pluss tusenvis av andre fra Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1 og flere andre ligaer fra resten av verden. Du kan også se andre idretter som håndball, tennis og ishckey uten ekstra kostnad.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler