Instagram Santiago Bernabeu

Sosiale medier har blitt et viktig redskap for fotballspillere å markedsføre seg på, og Instagram er kanskje den viktigste av dem alle. Vi skal her se på hvilke fotballspillere som har flest følgere på det sosiale mediet.

Profesjonelle fotballspillere er mer tilgjengelig for fansen enn noen gang før, og det er mye takket være sosiale medier som Facebook, Twitter og Instagram. De fleste spillerne i større ligaer har egne kontoer der fansen kan følge dem i det daglige livet, på trening og på reiser.

Men det er ikke bare for å holde fansen oppdatert på hva som skjer i livet deres, men med ett par millioner følgere på Instagram kommer det også enorme inntektsmuligheter med å reklamere for sponsorer.

De ti fotballspillerne med flest følgere på Instagram:

10. Sergio Ramos - @sergioramos: 23 millioner følgere

Real Madrid- og Spanias stopperkjempe er en av de aller største spanske fotballspillerne gjennom tidene, og står med utrolige 151 kamper for landslaget.

Og med hele 21 titler på klubb og landslag er han blitt en populær mann, og hans 23 millioner følgere på Instagram kan bilder av alt fra når han har blitt far til treningsaktiviteter med klubben.

Han er veldig privat på mediumet, og det kan virke som at han ikke bruker det like kommersielt som enkelte andre.

9. Luis Suarez - @luissuarez: 27 millioner følgere

 

FELIZ 2⃣0⃣1⃣8⃣ para todos!!!!! @sofibalbi HAPPY 2⃣0⃣1⃣8⃣ for all!!!!!

Et opslag delt af Luis Suarez (@luissuarez9) den

Den tidligere Ajax- og Liverpool-spilleren er ekstremt populær i hjemlandet Uruguay, og i kombinasjon med å ha spilt og spiller for to av verdens aller mest populære klubber følger det også millioner av følgere med på Instagram.

På profilen kan du følge verdens mest kjente uruguayaner i alt fra når han trener med de andre Barcelona-spillerne til han spiser med konen og barna, i tillegg til diverse bilder i samarbeid med sponsorene hans.

8. Ronaldinho - @ronaldinho: 31 millioner følgere

 

#WorldCupDraw ⚽ 🏆 @setoo9 @carles5puyol

Et opslag delt af Ronaldo de Assis Moreira (@ronaldinho) den

Ronaldo de Assis Moreira, bedre kjent som Ronaldinho, er en av de største fotballspillerne gjennom tidene. Og selv om han la opp for tre år siden og ikke har spilt for Brasils landslag siden 2013 er han fortsatt en av de mest populære fotballspillerne både på Instagram og generelt.

På Instagram kan du følge hans liv som pensjonert fotballspiller, der han møter andre tidligere fotballspillere, nåværende spillere og bare generelt nyter livet.

7. Zlatan Ibrahimovic - @iamzlatanibrahimovic: 31 millioner følgere

 

I UNITED it @manchesterunited

Et opslag delt af Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic) den

Det finnes kun én Zlatan, også på Instagram. Ibrahimovic er den personen fra Skandinavia med desidert flest følgere, faktisk har han flere følgere enn det finnes mennesker i Skandinavia.

I det siste har du kunnet følge han i sin kamp tilbake fra skadene, og på sin signingsferd til USA, der han har blitt tatt imot som den superstjernen han er. Trolig vil dette resultere i enda flere følgere etter hvert.

6. Gareth Bale – @garethbale11: 33 millioner følgere

Waliseren med flest følgere klarer en sterk sjetteplass på listen over fotballspillere med flest følgere på Instagram med sine 33 millioner følgere.

Bale er ikke personlig som mange av de andre på listen, men man får et par innblikk i dagliglivet innimellom resten av alle bildene fra livet i og rundt klubben Real Madrid.

5. James Rodriguez - @jamesrodriguez10: 36 millioner følgere

 

Feliz año, happy New Year! 🎉🎆 2018 🔜

Et opslag delt af James Rodríguez (@jamesrodriguez10) den

Den kanskje mest overraskende spilleren på listen er colombianske James Rordiguez. Teknikeren som virkelig fikk sitt gjennombrudd da han ble toppscorer i VM 2014 spiller for øyeblikket for Bayern München.

Der er han på lån fra Real Madrid, hvor han etter overgangen for fire år siden aldri helt har klart å leve opp til forventningene. Den voldsomme populariteten i hjemlandet kan være mye av grunnen til den høye plasseringen her på vår liste.

4. David Beckham - @davidbeckham: 44 millioner følgere

 

Buenos Dias Miami ❤️ ⚽️ @southern_legion

Et opslag delt af David Beckham (@davidbeckham) den

Det er nok ikke en like stor overraskelse at den tidligere Manchester United, Real Madrid, LA Galaxy, AC Milan og PSG-spilleren havner høyt på denne listen.

Engelskmannen har alltid vært en meget populær mann, langt utenfor fotballens verden, og han har i tillegg alltid vært flink til å markedsføre seg selv. At han er gift med Victoria Beckham er nok heller ingen ulempe.

3. Lionel Messi - @leomessi: 90 millioner følgere

 

Et opslag delt af Leo Messi (@leomessi) den

Verdens i mange øyne aller beste fotballspiller gjør det godt utenfor banen også. Hele 90 millioner forskjellige følgere får med seg en fin blanding av familie, fotball og alt det andre som skjer i livet hans.

Spesielt barna er i fokus, men han er heller ikke redd for å vise nye sider av seg selv, vise frem sin vakre kone, eller veldig flotte hund.

2. Neymar - @neymarjr: 92 millioner følgere

Messis tidligere lagkamerat Neymar sniker seg forbi på denne listen med to små millioner følgere. Den nåværende Paris Saint-Germain-spilleren deler det meste, og her får vi bilder av både oppturer og nedturer, som det begge har vært en del av i hans karriere.

Men også ting utenfor fotballkarrieren blir delt, som når han spiller poker eller gjør fritidsaktiviteter med sønnen eller med venner.

1. Cristiano Ronaldo - @cristiano: 124 millioner følgere

 

🏆

Et opslag delt af Cristiano Ronaldo (@cristiano) den

Alt annet enn overraskende, og med klar margin, er det selvsagt Cristiano Ronaldo som topper denne listen, som så mange andre lister.

Den portugisiske superstjernen er av verdens aller største kjendiser, og er faktisk den tredje mest fulgte på Instagram totalt sett. Og selv om han bare er den tredje best betalte fotballspilleren for tiden, bidrar inntekter fra for eksempel Instagram, til at han er verdens best betalte idrettsmann totalt sett.

Noen oppsummerte tall

2 – To av spillerne på listen er pensjonerte fotballspillere, David Beckham og Ronaldinho.

3 – Hele tre av spillerne spiller i Real Madrid, det er Cristiano Ronaldo, Gareth Bale og Sergio Ramos. I tillegg er James Rodriguez utlånt Real Madrid-spiller og David Beckham har en fortid i klubben.

5 – Halvparten av listen består av spillere fra Sør-Amerika – Neymar, Lionel Messi, James Rodriguez, Ronaldinho og Luis Suarez.

77 – Alle spillerne på listen er blant de 77 mest fulgte kontoene på Instagram totalt sett, og fotball er dermed trolig den mest populære sporten på det sosiale mediet.

Norges mest fulgte: Martin Ødegaard - @odegaard.98: 2,1 millioner følgere

Den mest fulgte norske spilleren på Instagram er unggutten Martin Ødegaard. Ream Madrid-spilleren som er født i 1998 har opparbeidet seg enorm popularitet siden han først slo gjennom i 2015, og er en av veldig få nordmenn med over 1 million følgere.

Om han i fremtiden skulle klare å slå gjennom på det spanske storlaget kan han trolig forvente en mangedobling av de følgerne han allerede har.

rizk bookmakere logo

Vinn tur til Premier League:

LFC mot MUFC i desember!

KLIKK HER ➜Sponset innhold | Regler og vilkår gjelder | 18+ | Bonus kun for nye kunder