Live stream polske Ekstraklasa i Norge

Live stream ekstraklasa i Norge

Polske Ekstraklasa får gjerne ikke så mye oppmerksomhet i Norge som veldig mange andre ligaer. Men ligaen holder godt nivå, og består av både klubber og spillere som har et godt kjent navn i Norge.

For eksempel finner vi Branns tidligere sisteskanse Piotr Leciejewski her, han spiller nå i Zagłębie Lubin. Og Christian Gytkjær er et kjent navn for de fleste som liker fotball i Norge, dansken spilte tre sesonger i Haugesund og var toppscorer for Rosenborg for to sesonger siden. Han spiller nå for Lech Poznan, en av de store klubbene i Polen.

Og det finnes flere store klubber i Polen, med stolte tradisjoner i både hjemlandet og i Europaturneringene. Den største er Legia Warszawa, som har vunnet den hjemlige serien hele 13 ganger, den hjemlige cupen 19 ganger, og nådd semifinaler og kvartfinaler i både Champions League og UEFA Supercupen.

En annen stor klubb du nok drar kjensel på navnet er Wisla Krakow. Klubben fra den nydelige byen Krakow sør i landet har vunnet Ekstraklasa hele 14 ganger, og også nådd utslagsrunder i Europacupene.

Årets sesong

Sesongen startet 19. juli i år, og den varer helt frem til 23. mai 2020. Vinterpausen varer i ca. en og en halv måned etter at den 20. serierunden er spilt 23. desember. Totalt 16 lag deltar, og alle lagene spiller to ganger mot hverandre, en gang på hjemmebane og en gang på bortebane.

Etter den 30. runden (i begynnelsen av april 2020) deles ligaen inn i to grupper: mesterskapsgruppen (topp-åtte lage) og en nedrykksgruppe (nederste åtte lag). Hvert lag vil spille 7 flere kamper (lag rangert 1-4 og 9-12 spiller fire ganger hjemme). Så til slutt vil hvert lag spille totalt 37 kamper i løpet av sesongen. Laget på toppen av mesterskapsgruppen vinner ligatittelen. De to lagene nederst i nedrykksgruppen rykker ned til Jeg liga for 2019-10 sesongen.

Favorittene til å stikke av med tittelen er de tre storlagene Lech Poznan, Legia Warszawa og Wisla Krakow, mens Jagellonica Białystok er en outsider. De havnet på andreplass forrige sesong.

Norsk kaptein

Det er ikke så vanlig for norske fotballspillere å ta turen til Polen for å spille profesjonell fotball. Grunnen er nok at nivået er omtrent som i Norge, og om man ser bort i fra de aller største klubbene så er lønnsnivået også lavere enn det er i Eliteserien.

Men vi har for tiden én norsk spiller i Ekstraklasa. Tidligere Stabæk-spiller Thomas Rogne spiller for storklubben Lech Poznan. Her er han inne i sin tredje sesong, og denne sesongen har midtstopperen også fått æren av å bli utnevnt som kaptein. 29-åringen har spilt i Celtic,Wigan og IFK Göteborg etter at han forlot Stabæk i 2009.

Rogne er også kjent for å være gift med en av de aller, aller beste fotballspillerne på damesiden, nemlig Lyon-spiller Ada Hegerberg.

Slik ser du Ekstraklasa med live stream i Norge

Det finnes få muligheter for å se Ekstraklasa på tradisjonell TV i Norge, da ingen distrubitører hare rettigheter til å sende ligaen i Norge. Men det finnes muligheter for deg som ønsker å førge med på den beste ligaen i Polen. Flere betting sider har rettighetene til å sende ligaen i Norge.

Unibet har rettigheter til å live streame alle kampene fra Ekstraklasa, og tjenesten er åpen for alle som har en aktiv konto hos dem.

En aktiv konto vil si at man enten har penger disponibelt eller har plassert et bet de siste 24 timer.

Har du ikke en aktiv konto hos Unibet følger du disse enkle stegene:

Dette er alt som skal til for å komme i gang med å se Ekstraklasa i Norge, og så lenge du gjør innskuddet ditt og har penger disponibelt på konto har du mulighet for å se så mye Ekstraklasa du vil. Unibet er også en av de beste betting sider i Norge, så her finner du også gode odds på nett.

Unibet live streamer også titalls andre ligaer, og tusenvis av sportsbegivenheter i året. Du kan for eksempel følge med på to av de beste ligaene i Europa, La Liga og Serie A. Men også flere andre av de mindre ligaene, som i Belgia, Nederland, Østerrike og så videre.

Du kan også se flere andre idretter med live stream hos Unibet, som tennis, golf, håndball og basket.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler