Logo
search
Glenn Andreassen photo
Glenn Andreassen

- 15 feb, 2019

Quiz: Toppscorere i Eliteserien – Hvor mange husker du?

Fotball toppscorere eliteserien quiz

Det har blitt scoret mange i Eliteserien, og opp gjennom årene har flere hundre spillere, om ikke tusenvis, scoret mål på Norges nest høyeste nivå. Men hvert år er det noen som scorer mer enn andre, og vi skal her teste om du husker hvem det har vært de siste årene?

Vi strekker oss tilbake til 1990, da Tippeligaen ble introdusert, og spør deg om alle toppscorer-vinnerne frem til forrige sesong. Merk at i noen sesonger så er det flere spillere som deler på tittelen.

Flere av spillerne er på den eksklusive listen over spillere som har scoret mer enn hundre mål i Norges øverste divisjon (Ikke sjekk før du har tatt denne testen), mens andre har vært i Norge i kortere perioder, og dermed ikke klart å opparbeide seg nok mål til å komme på den listen.

Fra 14 til 28 mål

Det varierer voldsomt i hvor mange mål ligaens mest målfarlige spiller scorer fra år til år, og siden 1990 varierer det fra hele 28 mål på 26 ligakamper i 1996 til kun 14 mål på 30 ligakamper i 2014.

Totalt 11 klubber er representert på listen på de 28 sesongene som er spilt, og nå er vi kommet til det store spørsmålet, hvor mange av toppscorerne husker du:

Glenn Andreassen

Forfatter

Glenn har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

Glenn Andreassen - twitter

1363 Articles

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å gi deg den mest relevante opplevelsen ved å huske dine preferanser og gjentatte besøk. Ved å klikke «Godta alle» godtar du bruk av ALLE informasjonskapslene. Du kan imidlertid gå til «Innstillinger» for å gi et kontrollert samtykke. Håndter cookies.

Aksepter