Quiz: Toppscorere i Eliteserien – Hvor mange husker du?

Det har blitt scoret mange i Eliteserien, og opp gjennom årene har flere hundre spillere, om ikke tusenvis, scoret mål på Norges nest høyeste nivå. Men hvert år er det noen som scorer mer enn andre, og vi skal her teste om du husker hvem det har vært de siste årene?

Vi strekker oss tilbake til 1990, da Tippeligaen ble introdusert, og spør deg om alle toppscorer-vinnerne frem til forrige sesong. Merk at i noen sesonger så er det flere spillere som deler på tittelen.

Flere av spillerne er på den eksklusive listen over spillere som har scoret mer enn hundre mål i Norges øverste divisjon (Ikke sjekk før du har tatt denne testen), mens andre har vært i Norge i kortere perioder, og dermed ikke klart å opparbeide seg nok mål til å komme på den listen.

Fra 14 til 28 mål

Det varierer voldsomt i hvor mange mål ligaens mest målfarlige spiller scorer fra år til år, og siden 1990 varierer det fra hele 28 mål på 26 ligakamper i 1996 til kun 14 mål på 30 ligakamper i 2014.

Totalt 11 klubber er representert på listen på de 28 sesongene som er spilt, og nå er vi kommet til det store spørsmålet, hvor mange av toppscorerne husker du: