Odds på nett eller tipping, hvor vinner du mest?

Sannsynligheten til å få 12 rette på tipping er 1:531.441. Og dersom du spiller en tolvling på oddsen er sannsynligheten for å prikke inn 12 riktige selvsagt lik som på tipping. For å sikre seg best utbetaling når man først prikker inn 12 rette gjeder det å satse pengene på spillet som gir deg høyest utbetaling. enkelt og greit det vel?

Historien om Tippekupongen

Første tippekupong ble lansert i 1948 og da var det kun engelske kamper på kupongen. Maksimal gevinst på en kupong var 100 000 kr, men med inflasjon var det en stor sum med penger på den tiden. Omsetningen var på nesten 18 millioner kroner, og det er omtrent hva Norsk Tipping har i omsetning i løpet av en uke i dag på sine ulike tippekuponger.

I 1953 kom det endringer, tippekupongen byttet navn til Vinnertipskupongen, selve spillet fortsatte som før og det gjaldt å prikke inn 12 riktige tips, akkurat som i dag. I 1967 kom det igjen endringer. Man kunne nå vinne opptil 150 000 kr og man kunne lage systemkuponger med opptil 96 rekker, mot tidligere kun 48 rekker. I 1969 begynte NRK å sende engelske kamper på tv og det førte til at flere begynte med tipping på fotball. Gjennomsnittspremien for 12 rette var litt over 33 000 kr.

Prisendring kom det i 1974, da økte prisen pr rekke til 50 øre fra 25 øre. Toppgevinsten for 12 riktige ble også endret til 250 000 kr. I 1978 var det tid for rekord, da ble det nemlig vunnet over 1 million kr på en enkelt tippekupong med innsats på 5 kr.

1988 var året for en endring som ikke ble tatt veldig godt i mot. Man gikk da fra 12 kamper og over til 13 kamper. Etter noen få runder ble dette endret tilbake til 12 kamper igjen, og man økte også toppgevinsten til 1 million.

10 år senere var det igjen endringer, man fikk nemlig Lørdagskupong og Søndagskupong. Begge kupongene ble godt tatt i mot og året etter fikk man også sjansen til å prikke inn 12 riktige med Midtukekupongen.

Langoddsen

I 1994 var det ikke bare OL på Lillehammer, det var også året for Langoddsen, Vinneroddsen og Resultatoddsen. Spillene gav store valgmuligheter til norske spillere. Med Langoddsen sto man mer fritt til å selv velge hvilke kamper man ønsket å spille på, og ikke minst hvor mange kamper man ville ha. Spillene ble store suksesser og Norsk Tipping fikk en omsetning på 4,9 milliarder norske kroner på de nye spillene.

I 2002 ble Resultatoddsen historie og man fikk Oddsbomben hvor man måtte tippe riktig resultat i tre kamper.

Odds på nett

Norsk Tipping startet med odds på nett i 2001 som et prøveprosjekt. Dette var også året hvor flere bookmakere også startet med online betting sider, selv om enkelte startet så tidlig som i 1994. I årene som gikk ble det store endringer, og så for norske oddsspillere. Med muligheter for å spille hos bettingselskaper ble det konkurranse om kundene og det resulterte i stort utvalg av spillmuligheter og ikke minst høy odds.

Størst gevinster

Så hva gir egentlig størst gevinster? Ser vi for eksempel på tippekupongen før søndagskupongen 1. oktober gav 12 rette en utbetaling på 41 285 kr. Det er klart en hyggelig gevinst å få når man gjør favoritthobby nummer 1, nemlig se på fotballkamper.

Hadde du derimot plassert et tilsvarende spill på oddsen ville du hatt en odds på 48 682. Det ville gitt deg en utbetaling på 48 682 kr, forutsatt at du satset en krone på oddskupongen. Du hadde da fått en ekstra utbetaling på 7 397 kr. Men, det finnes muligheter til å booste utbetalingen enda mer. Rett og slett få den høyeste oddsen.

Akkumulatorbonus

En akkumulator er en oddskupong med tre eller flere kamper og det er vanlig at bettingsider tilbyr dette til sine spillere. Plasserer du for eksempel en akkumulator på en online bettingside vil du som regel få 5 % akkumulatorbonus om du spiller en kupong med tre kamper, med seks kamper får du derimot 20 % boost på oddsen. Mens du med en klassisk tippekupong og 12 kamper får hele 80 % høyere odds. Ofte er maksimal utbetaling begrenset til 1 million kroner eller 100 000 €.

I eksempelet ovenfor ville det ha gitt en total odds på hele 87 627. Det ville sikret deg en utbetaling som er det dobbelte av hva du hadde fått for 12 rette på tippekupongen. Du kan også ta det hele noen steg lengre. Har du for eksempel 14 eller flere kamper vil bookmakeren doble oddsen din å gi deg en saftig utbetaling.

Spill en akkumulator

bet365 tilbyr sine spillere akkumulatorbonus på oddsen. Kampene som er kvalifisert for denne oddsen finner du i engelske Premier League, italienske Serie A, spanske Primera Division, tyske Bundesliga 1 og UEFA Champions League. Det er kun spill på Resultat Fulltid, Resultat og Begge lag scorer som er plassert før avspark som får akkumulatorbonus.

Vil du plassere din egen akkumulator og sikre deg den høyeste oddsen ordner du det på null komma niks ved å følge disse trinnene:

Hans Nielsen

248 Artikler