Fotballkanalen tipper PostNord-ligaen 2018 – 1. plass: Fredrikstad

Status:

Laget fra plankebyen måtte ta den tunge veien ned fra OBOS-ligaen i fjor etter å ha blitt utklasset av Notodden i den siste playoff-kamp. Enkelte supportere var i harnisk etter nok en skuffende sesong av Østfoldklubben, men det skulle ikke gå lang tid før optimismen var på vei opp igjen, i det som må kunne kalles en ekte fotball-by. En av de viktigste signeringene klubben har gjort på mange år, var ansettelsen av Per-Mathias Høgmo som ble møtt med optimisme og positivitet. Med sine nytenkende treningsmetoder som yoga og videoovervåking av alle økter, går vi en spennende sesong i møte for «guttane». Med et utsolgt kick-off party og 3500 solgte billetter til søndagens seriepremiere, er det ingen tvil om at fotballfeberen ikke er i nærheten av å forsvinne i «plankebyen».

Spillerstall:

På keeperplass er det ikke overraskende Håvar Grøntvedt Jenssen som blir førstevalget mellom stengene. Den 194 cm. høye burvokteren går nå inn i sin 6. sesong på a-laget. Han har flust av rutine på tross av sin unge alder, og det ligger litt i kortene at han skal få sin beste sesong noensinne med full tillit ett nivå ned . I bakhånd har klubben valgt å satse ungt og lokalt. Aleksander Karstensen har gått gradene i klubbens utviklingsavdeling og med en god treningshverdag vil keeperen kunne ta steg i sin første sesong på senior-nivå.

Det er ventet at klubbspilleren Filip Johansen Westgaard kaprer høyrebacken, mens kroatiske Mislav Leko og danske Mads Nielsen danner stopperparet. Dansken som kom fra Sandnes Ulf denne vinteren, vraket tilbud fra klubber høyere opp i divisjonssystemet for å hjelpe FFK opp igjen. På motsatt back er Ludvig Begby selvskreven, som lojalt ble med klubben i sitt hjerte ned i vår kjære PostNord-Liga. Mange spennende unggutter banker på døren for spilletid og vi vil nok se flere lokale talenter i aksjon på Fredrikstad stadion denne sesongen.

På midtbanen er det knyttet store forventninger til unge Thomas Rekdal. Ikke bare er han tidenes yngste FFK-debutant, men han er også kaptein på Norge G17. I mangel av erfaring og rutine, har klubben signert Eirik Mæland fra FK Haugesund. Med sin mangeårige erfaring fra Eliteserien, vil Mæland bli en viktig lederskikkelse for rødbuksene. Joona Veteli, Rocky Lekaj, Youssef Chaib og det lokale talentet Anas Farah, er alle kandidater til kantposisjonene og nettopp på midtbanen har Høgmo nok av valgmuligheter. Håvard Huser Åsheim og Oscar Lopez Borgersen er også to spillere som vil kjempe om en plass på laget. De som ser FFK daglig kan melde om at Veteli kommer til å dominere kraftig i årets sesong, og dette står i stil med glimt av hva den unge finnen har vist for klubben tidligere.

Kjell Rune Sellin har kommet fra Sandnes Ulf for å skyte seg inn i hjertene hos de ivrige supporterne i Plankehaugen, så gjenstår det å se om Sellin klarer å score mer enn det ene målet han har hittil i pre-season. En gammel kjenning vender tilbake til stadion i Tim Andre Nilsen. I sin forrige periode i klubben, scoret spissen 6 mål på 1234 minutter. Rino Falk Larsen spilte kun 5 kamper i fjorårets sesong før den ble spolert av en korsbåndskade. Rapportene fra plankebyen tyder på at Falk Larsen

vil fungere som en 10’er i Høgmo sin formasjon, noe som kan passe den tidligere VIF-spilleren godt. En annen det kommer gode rapporter på, er den lokale spissen med det nydelige navnet Joel Armstrong. Unggutten har bøttet inn mål på jr. og rek.nivå, noe som førte til kontrakt med a-laget. Han vil trolig få en innbytter-rolle men er sulten på å vise seg frem.

Se opp for:

Thomas Rekdal – Unggutten er sønn av tidligere Molde-spiller Sindre Rekdal, og nevø til Kjetil «I» Rekdal, så genene er det ingen ting å si på. Vært ønsket av flere klubber både ett og to nivå opp, men valgte å bli værende for å være med på «prosjekt Høgmo». Midtbanespilleren fikk en del minutter i OBOS-ligaen i fjor og gjorde seg på ingen måte bort, for selv om presset på FFK var stort viste midtbanespilleren stor ro med ballen og fotball-smartness på langt høyere nivå enn sine mer meriterte medspillere. Med et overblikk som gir assosiasjoner til tyske Toni Kroos, er det ventet at det unge talentet viser ferdigheter som vil glede fler enn bare FFK-supporterne i 2018.

Få med deg våre tabelltips for PostNord-ligaen avdeling 1 og avdeling 2 før sesongsart senere i dag.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler