Fotballkanalens tabelltips for PostNord-ligaen avd. 2 – 2018 – 3. plass: Bryne

Status før sesongstart

Bryne maktet ikke å henge på Nest-Sotra og Notodden når det virkelig dro seg til under en dramatisk høstsesong i fjor. Mange trodde jærbuene skulle være de som stakk av med opprykket til slutt, men slik ble det altså ikke. En klubb som Bryne vil alltid være med i opprykksdiskusjonen så lenge de spiller på tredje nivå og slik blir det også i år. Foran denne sesongen har Bryne skiftet ut store deler av stallen, men også fått inn en del spennende navn. Det er likevel ikke helt godt å si hva man kan forvente av 2018-utgaven.

I sesongens første tellende kamp er de favoritter hjemme mot Fløy. Unibet gir 1.72 i odds for hjemmeseier mot 3.85 for uavgjort og borteseier.

Spillestallen

Keeperduoen må være blant ligaens sterkeste. Igor Spiridonov har vært god for EIK i flere sesonger og Fransk-Amerikaneren Kris Devaux har rikelig med erfaring på et godt nivå. Trolig blir førstnevnte foretrukket. I hvertfall var det han som sto under generalprøven mot Vidar.

Også i forsvar har man meget gode alternativer i alle ledd. Krister Wemberg og Rogvi Baldvinsson vet hva som kreves for å ta et steg opp. Høyreback Vegard Skjørestad og anvendelige Pål Fjelde tilbake på Jæren er to meget gode og riktige signeringer. I tillegg har man u-landslagspiller Andreas Ueland i bakhånd og rutinerte Paul Addo på venstrebacken. Ola Elvedahl og Sander Ystanes er gode unge spillere som helst sikkert også vil få spilletid i løpet av sesongen.

Savnet etter en god playmaker er eneste store svakhet i Bryne-laget. Tidligere Nest-Sotra spiller Bjarne Langeland får trolig oppgaven med å erstatte finske Patrick Byskata som har forsvunnet i vinter. Mads Bøgild og nyankomne Erik Rosland ser ut som naturlige indreløper-alternativer, med en haug av spennende unggutter bak som ønsker å krige til seg spilletid. Jonathan Brunes, Einar Lye og Adrian Berntsen har alle ambisjoner om å vise seg frem i år.

Lengs frem på banen har Bryne en svært spennende trio. Omar Fonstad ble hentet fra Fram og er en naturlig avslutter som kommer til å score mye mål. Simen Næss viste i fjor i likhet med tidligere sesonger hvilket nivå har han inne på sitt beste og Robert Undheim i form er vanskelig å stoppe.

Se opp for:

Einar Lye – Den unge midtbanespilleren er aktuell som både indreløper og kant. I vinter har han fått bra med spilletid og vist seg meget godt frem. I fjorårets sesong fikk han flere innhopp og viste prov på ferdigheter som var svært spennende. Stor løpskapasitet og flink til å utfordre med ballen i beina. Kan fort ende opp med å benke langt mer rutinerte spillere allerede i første seriekamp.

Fotballkanalens vurdering:

Årets Bryne-utgave er best der fotballkampene avgjøres, nemlig i begge boksene. På midtbanen er det litt mer usikre kort, men alt i alt ser jærbuene ut til å ha et slagkraftig lag som bør være med å kjempe om de to øverste plassene i årets PostNord-liga. Mye handler om Fonstad på topp som må fortsette å levere målpoeng slik han har gjort de siste sesongene. Vi føler oss trygge på at Bryne blir et topplag i 2018!

Få med deg våre tabelltips for PostNord-ligaen avdeling 1 og avdeling 2 før sesongsart lørdag 14. april.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler