Fotballkanalens tabelltips for PostNord-ligaen 2018 – 12- plass: Fløy

Status:

Laget fra Flekkerøya eller «Temptation Island» som øyas gudfar Davy Wathne liker å kalle den slo tilbake med et smell og rykket direkte opp på suverent vis etter nedrykket året før. Med litt hjelp fra et hardsatsende Start og en sulten og dedikert gjeng er årets Fløy utgave spennende, men også preget av usikkerhet før seriestart

Spillerstall:

Andreas Hoppestad så ut til å bli soleklart førstevalg også i år, men på tampen av overgangsvinduet sikret man seg Starts unge keepertalent Mats Olsen. Dermed har man en solid keeper-duo med førstnevnte som trolig førstekeeper fra starten av sesongen.

Anført av hjemvendte John Olav Norheim var fjorårets forsvar meget solid, og rutinerte navn som Nils Petter Andresen, Sven Fredrik Stray og kaptein Johan Naglestad komplementerer den tidligere Start-spillere godt. For å få plass til alle vurderer man både trebackslinje og å bruke Norheim høyere i banen. Torje Wichne er en av mange velkjente Wichne-brødre i Norsk fotball og fortsetter på høyreback om ikke noe spesielt skjer.

Midtbanespiller Mikael Ugland er født i 2000 og er en spennende type som var meget god for Start 2 i fjor. På lån i år bør det blir bra med spilletid. Det samme er nyervervelsene Lasse Sigurdsen og Jakob Toft som byr på offensive kvaliteter etter overgangen fra henholdsvis Start og Jerv.

Dardan Dreshaj er en krutt-tønne av en spiss og var selv med skade fjorårets toppscorer i klubben. Han sliter fortsatt med skade og har ikke vært mye involvert i vinterens treningskamper. Også Magnus Ask Mikkelsen er en mann å stole på i angrepsrekka.

Med en del skadeplager i troppen kan det bli rom for spillere som tidligere Odd-talent Sebastian Fredriksen, Martin Skaiå, Magnus Hallandvik og Tony Hieu Vo som alle har bra med erfaring.

Se opp for:

Lasse Sigurdsen – Den utlånte Start-spissen var glimrende i enkeltkamper for Start i pre-season i fjor og som innbytter i løpet av sesongen. Nå er den unge spissen endelig skadefri og da er han er kvalitetspiller på dette nivået. Bevegelig, smart og med en svært god skuddfot bør han score mye mål for årets Fløy-lag.

Fotballkanalens vurdering:

Fløy har trøbbel med skader på en tropp som ikke er så veldig stor, og hvor man er avhengig av å ha med nøkkelspillere for å prestere. Laget er vesentlig bedre enn sist man var oppe, men det er også nivået. Derfor kan det bli en tøff sesong ute på Temptation Island hvor man også er avhengig at flere av de nye spillerne skal levere.

Få med deg våre tabelltips for PostNord-ligaen avdeling 1 og avdeling 2 før sesongsart lørdag 14. april.

Foto: Fløys hjemmesider.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler