Fotballkanalens tabelltips for PostNord-ligaen 2018 – 6. plass: Alta

Status:

«Heiaaa Altaaaaa»! De fleste som har besøkt Alta vet at det er tøft å komme inn på kunstgresset i Finnmarkshallen hvor den eksentriske damen med Vikinghjelp jaller ut sin støtte til tapre nord-norske krigere i gult og blått. I fjor holdt det nesten helt til opprykk for et lag som tok fart og satset både høyt og langt fra start, men datt av lasset mot slutten av sesongen.

I år blir det tøffere for Alta som helt sikkert har ambisjoner om å kjempe om et nytt opprykk. For å sikre at den oppgaven leveres uten jukselapp har man hentet inn meriterte Bård Flovik fra Tromsø som årets trener. Han får med seg en barsk gjeng også i 2018-sesongen.

Spillerstallen:

På keeperplass ble viktige Daniel Rojas forlenget etter mange runder inn og ut av tenkeboksen. En mann som er minst like glad i smultringer som kakemonsteret og som må være en av de mest vellykkede spanjolene i Finnmark på lang tid.

Maris Eltermanis er til å stole på som backup og blir snart å regne som klubblegende etter at han tar fatt på sitt femte år som andrekeeper. Kaptein Thomas Braaten er den naturlige ledertypen bakfra og distribuerer både klokkeklare beskjeder og solide pasninger opp til tvillingbror Vegard på topp og resten av laget.

Øyvind Veseth Olsen var også en sterk bidragsyter til fjorårets gode defensiv og beholder nok plassen ved siden av Braaten. På venstrebacken har Juan Cordeiro fra Ham-Kam tatt turen nordover for å 1. Sikre seg spilletid 2. Vise frem sin følsomme venstrefot og 3. Tyde hyggelig og mindre hyggelige gloser fra keeper Rojas gjennom en lang sesong. Spanjolen kan en og annen ting om opprykk etter å ha spilt fast for Kamma store deler av sesongen i fjor og lærer trolig villig bort.

På høyrebacken bør Mats Frede Hansen være et sikkert kort, hvis man ikke velger å gå for nyervervelsen Peter Aas eller Dag Andreas Balto som også kan bekle flere posisjoner.
Runar Overvik og Felix Jacobsen hadde begge en god sesong i fjor, og bør få plass i en startellever.

På topp han man hentet inn William Are Hanssen på lån fra Glimt. En svært spennende offensiv spiller. Eirik Lund Holm viste gode takter de gangene han fikk sjansen i fjor.

Men spissen de fleste stoler på er Vegard Braaten. Mannen som hadde tatover «Målsnik» i panna hvis ikke det så helt utrolig dust ut, viste i fjor igjen at målteft, smarte bevegelser og presise avslutninger ikke har noen best før dato, snarere tvert imot. 30-åringen har nå 31 mål på de siste to sesongene og den blå og gule Alta-drakten gjør Braaten til Altas egen supermann.

Se opp for:

William Arne Hanssen – Når du blir døpt William Arne av foreldrene dine har du to valg. Leve et liv som bodybuilder og trailer-sjåfør fanget av ditt eget navn, eller bli herre over eget liv, lære deg å sette kula i krysset og la folk som kjenner deg forbinde deg med det magiske du kan gjøre med den lille kula.

Det er nettopp dette Altas nye gullkalv har gjort. Gjennom solide prestasjoner for U18 landslaget og for Glimts andrelag har spisstalentet svømt helt opp til vannskorpa i Bodø og også gispet litt luft på overflaten med fem offisielle kamper for A-laget siden 2016. Nå tar den kvikke unggutten et nytt dypdykk for å skaffe seg verdifull kamptrening på et bra nivå, og vi tror Vegard Braaten har fått en perfekt makker i den treffsikre og bevegelige spissen fra Bodø.

Fotballkanalens Vurdering:

Bunnsolid defensiv innsats + Vegard Braaten = Sant. Men det finnes ingen garanti for at man kan gjenskape en mildt sagt god sesong fra fjoråret. Mange satt med følelsen av at Alta overpresterte når de fortsatt etter 16 runder snakket om opprykk uten å le eller riste på hodet etterpå. Så gjenstår det å se om de første kampene ligner mest på de som ble spilt i starten eller slutten av sesongen. For der var avstanden like stor som avstanden til årets bortekamp mot Arendal.

Få med deg våre tabelltips for PostNord-ligaen avdeling 1 og avdeling 2 før sesongsart lørdag 14. april.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler